Ništa od primirja - Rusi i Englezi 'otvorili front' u Lilu!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 14.06.2016.
19:43
Izvor: Sportske.net

Svi apeli i upozorenja zvaničnika UEFA i policije da se huligani dozovu pameti i odustanu od pravljenja nereda u francuskim gradovima nisu urodili plodom o čemu svedoče novi sukobi u Lilu.

Beta/AP Photo/Darko Bandic
Beta/AP Photo/Darko Bandic

Povezane vesti

Brze reakcije francuskih pravosudnih organa i upozorenja koje je UEFA izrekla fudbalskim savezima Engleske i Rusije izgleda nisu stigli do usijanih glava huligana koji su večeras "otvorili front" u Lilu.

Oni koji sebe nazivaju navijačima Engleske i Rusije večeras su se sukobili u Lilu, gradu koji će biti domaćin utakmice drugog kola Grupe B između reprezentacija Rusije i Slovačke.

Veliki broj pristalica "Gordog Albiona" doputovao je direktnom železničkom linijom u Lil, grad koji je od Lensa udaljen samo 30 kilometara, a upravo će se u Lensu igrati utakmica Engleska - Vels.

Prvi "susret" huligana u Lilu protekao je u gađanju stolicama, a brzom reakcijom policijem sprečena je eskalacija sukoba što ne znači da do novih neće doći.

Svi barovi i kafei u Lilu u sredu i četvrtak biće zatvoreni u ponoć kako bi se izbegli sukobi navijača poput onih u Marseju prethodnog vikenda, rekao je danas predstavnik lokalne vlasti Mišel Laland.

"Naša strategija je da rasporedimo veliki broj policajaca širom Lila. Centralni delovi Lila biće prezasićeni policijskim snagama kako bi se izbegli neredi poput onih u Marseju", rekao je Laland.

U Lilu će se sutra od 15.00 igrati utakmica drugog kola Grupe B između Rusije i Slovačke, a dan kasnije u Lensu, 30 kilometara od Lila, sastaju se Vels i Engleska.

Podsećamo da je UEFA izrekla suspenziju FS Rusije koja će biti aktivirana ukoliko pristalice "Zbornaje" nastave sa pravljenjem haosa u Francuskoj.



Ne propustite

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Gooner0304
Wednesday, 15.06.2016
13:33

Izbaciti ruse sa EP, oduzeti im organizaciju SP, mada ne postoji dovoljna kazna za njih! Treba ih zatvoriti u onom njihovom rezervatu dok se ne civilizuju!

avatar
MaNcHesTeR_ed
Tuesday, 14.06.2016
21:36

Jednostavno treba policija da pocne da ih gadja gumenim mecima sve redom. Voelo bih da vidim sutra dal bi smeli da izadju na ulice

avatar
Realan tip
Tuesday, 14.06.2016
20:35

Doslo jos engleskih curica da vidi ljude na djelu. Pokazace im rusi gdje se telad vezu. AJMO RUSIII!!!

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Tuesday, 14.06.2016
19:56

Uzece im SP, kao da vec vidim. Ovo nije nista, ali sukoba ce tek da bude...