Neredi u Lionu imaju političku pozadinu?

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 14.04.2017.
10:26
Izvor: Sportske.net

Nakon napada na autobus Borusije iz Dortmunda u utorak, i sinoć su se desili neredi, ali u Francuskoj.

EPA/SEBASTIEN NOGIER
EPA/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Francuska ima velikih problema sa organizovanjem sportskih događaja.

Nakon onog stravičnog napada u Parizu kada su prijateljski meč igrali Francuska i Nemačka, sinoć je ekipi Liona gostovao Bešiktaš, ekipa iz Turske.

Došlo je do nereda na tom meču koji je kasnio skoro sat vremena, pošto su navijači Bešiktaša divaljali pred početak utakmice i bakljama i ostalom pirotehnikom gađali navijače Liona.

Bilo je i veoma ružnih scena, tuča, slika koja je obišla svet jeste ona u kojoj huligan drži palicu u ruci i usmerava je ka jednoj uplakanoj devojčici.
U utorak se u Dortmundu desio napad na autobus sa igračima Dortmunda, izvesno je da se radi o terorističkom napadu jer su pronađena pisma u kojima se traži da Nemačka povuče svoje vojne sile iz Sirije.

Što se tiče ovog meča Liona i Bešiktaša, iza nereda takođe stoje huligani koji su povezani sa politikom. Naime, levičarski nastrojeni navijači Bešiktaša neredima su hteli da upute protest Redžepu Erdoganu koji želi da preuzme apsolutnu vlast u Turskoj, prenose pojedini mediji u Turskoj.

Kako zaustaviti sve ovo?

Ne propustite

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Milos Ilic_fb123
Friday, 14.04.2017
14:05

Titulu ove sezone neces videti :D

avatar
Friday, 14.04.2017
17:44

Nemoj tako, možda da, možda ne. :-)

avatar
Realan tip
Friday, 14.04.2017
13:11

S obzirom da su podrzali terorizam na Kosovu, nije cudno da im se ovako vraca.

avatar
Friday, 14.04.2017
13:02

Nase boje su problematicni element i u Srbiji i u turskoj i u Italiji (Juventini), a vrlo moguce i u Grckoj:-D

avatar
Friday, 14.04.2017
11:29

Kad smo već kod politike, adekvatno mesto nije, znam, ali moram napomenuti da su ti isti evropljani uz dosluhu sa Amerikancima, pokušali i dan, danas pokušavaju da iskorene njihove običaje i uvedu zapadnjačku kulturu. Na isti način, kao sto je danas slučaj u Francuskoj, Nemačkoj i Belgiji, stradale su nevine žrtve po Siriji, Iraku, i ostalim državama na bliskom istoku koje podržavaju islam. To, po svemu sudeći, nije bio teroristički akt, ali danas, ovo, itekako jeste. Ne opravdavam nijedan čin ovakvih namera. Na vama je da odlučite da li ćete objaviti komentar. Ja samo želim da Junajted pobedi Čelsi, ako je po mogućstvu sa dva i više razlike. :-) :-) :-)