Morinaj pred izručenjem - Albanci ustali na noge, ne daju 'Balistu' Srbima!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 29.07.2017.
12:24
Izvor: Sportske.net

Čovek koji je sredinom oktobra 2014. godine izvazvao incident na stadionu Partizana uskoro bi mogao da bude izručen Srbiji.

Epa/Srđan Suki
Epa/Srđan Suki

Povezane vesti

Gotovo tri godine nakon što je u Beogradu izazvao incident unošenjem nacionalističkog transparenta na stadion Partizana tokom meča Srbije i Albanije, Ismail Morinaj bi mogao da bude izručen Srbiji.

Domaći mediji prenose da Hrvatska donela odluku da Morinaja isporuči Srbiji, zbog čega je reagovao i Fudbalski savez Albanije.

Fudbalski savez Albanije zatražio je od vodećih ljudi te zemlje da reaguju i spreče izručenje Ismaila Morinaja zvanog Balista Srbiji.

"U potpunosti smo posvećeni tome da iskoristimo sve institucionalne i pravne puteve", navodi se u saopštenju.

Ismail Morinaj je 14. oktobra 2014. godine uz pomoć drona uneo na stadion zastavu "Velike Albanije" i time izazvao incident zbog kojeg je meč prekinut.

Srbija je kasnije kažnjena od strane Suda za sportsku arbitražu pa su joj pored poraza u tom meču oduzeti i bodovi.

Albanci za danas najavljuju proteste u Tirani kako bi vlastima skrenuli pažnju na to da zvanična Albanija ne sme da dozvoli da Morinaj bude izručen Srbiji.

Ne propustite

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
staljin
Saturday, 29.07.2017
15:14

E kako bi lako rešili ptoblem raznih Morinaja i balista , Izraelci !

avatar
Nicklas Bendtner
Saturday, 29.07.2017
12:36

hahaha digla se cijela drzava da brani jednog huligana vjerovatno da ne bi slucajno propjevao i kazao od koga je dobio naredjenje da ubaci zastavu na teren. Nadam se da ce nam ga Hrvati isporuciti mada kakav je Albanski lobi u evropi ne bi me cudilo da nam izmakne.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Saturday, 29.07.2017
13:47

Videćemo, mada mislim da je to samo još jedna Hrvatska šansa da nam stave prst u oko, jer svi znamo da se bliži 5. avgust...

avatar
Burazer
Saturday, 29.07.2017
13:53

Nije toliko jak Albanski lobi koliko smo mi slabi i jadni.