Kosovski Albanci protestuju ispred kancelarije EU!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 24.10.2014.
18:45
Izvor: Sportske.net

Kosovski Albanci okupili su se tokom popodneva ispred kancelarije Evropske unije u Prištini kako bi izrazili nezadovoljstvo povodom odluke UEFA da duel Srbije i Albanije registruje službenim rezultatom u korist "Orlova".

Beta/AP Photo/Visar Kryeziu
Beta/AP Photo/Visar Kryeziu

Povezane vesti

Kazna koju je Disciplinska komisija UEFA u petak izrekla povodom incidenata viđenih u Beogradu na meču Srbija - Albanija naišla je na negodovanja sa svih strana.

Fudbalski savezi Srbije i Albanije najavili su žalbe jer veruju da je odluka nepravedna a za to vreme kosovski Albanci već su krenuli u proteste.

Tokom popodneva ispred kancelarije EU u Prištini okupila se grupa kosovskih Albanaca koji su sa sobom nosili transparente na kojima je pisalo "Reci ne rasizmu - Šala dana", "UEFA = MAFIA" i "Reci da rasizmu" aludirajući tako na "golgotu" koju su reprezentativci Albanije prošli u Beogradu.

Na jednom od transparenata u sredini grba Unije evropskih fudbalskih asocijacija bio je nacrtan pištolj a navijačka grupa "Plisat" je preko društvenih mreža najavila nastavak protesta.

Albanci

Podsećamo da je Disciplinska komisija UEFA donela odluku da prekinuta utakmica Srbija - Albanija u okviru kvalifikacija za EURO 2016. bude registrovana rezultatom 3:0 za domaćina ali su Srbiji oduzeta tri boda a uz to će i dva meča na domaćem terenu igrati bez prisustva navijača.

FS Albanija na drugoj strani kažnjen je sa 100.000 evra ali očito da takav epilog nikako ne odgovara Albancima koji planiraju plasman na EP i verovatno napad na evropsku titulu.

Ne propustite