''Grobari'' pisali navijačima Spartaka: ''Bratski ruski narod se ne napada!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 29.03.2017.
17:58
Izvor: Sportske.net

Navijačka grupa moskovskog Spartaka, poznatija kao ''Fratrija'' objavila je danas na svom sajtu pismo navijača Partizana povodom nedavnog incidenta u Beogradu.

BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO
BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO

Povezane vesti

Razlog za reagovanje ''Grobara'', jesu prve informacije posle incidenta koje su se pojavile u medijima, u kojima je navođeno da su napad na navijače Spartaka izvele pristalice crno-belih.

''Za one koji ne znaju, posle utakmice sa Crvenom zvezdom,dvojica navijača Spartaka su izbodena nožem. Obojica su odvedena u bolnicu u teškom stanju. Prva verzija: napali su ih navijači Partizana.

Nama lično i mnogim drugi ljudima koji bodre crno-bele neprijatno je da čitamo tekstove raznih žutih medija koji navijačima Partizana pripisuju ovo zversko premlaćivanje i ubadanje nožem.

Mi imamo nepisano pravilo u našem pokretu: bratski ruski narod se ne napada, čak i ako ne navija za CSKA. Jer, pre svega, mi smo braća po veri i duhu, dobro pamtimo i poštujemo šta je veliki ruski narod učinio za nas i klupske boje nikada neće biti prepreka između nas.

Iako su mnogi mediji preneli da smo mi napravili ovaj varvarski čin, verujte da 'Grobari' nemaju nikakve veze sa tim. Naša navijačka grupa je već počela da prikuplja sredstva kako bi pomogla navijačima Spartaka koji su u bolnici u Beogradu'',
navodi se u saopštenju ''Grobara''.


Ne propustite

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Benz9
Wednesday, 29.03.2017
22:10

Lijepo sa njihove strane ali žalosno je da je uopšte i došlo do toga..

avatar
Čeki
Wednesday, 29.03.2017
20:58

Pa ja nzm sto se pravdaju kad je kasnije ustanovljeno da nisu napali Grobari njih. Nije bilo potrebe jer se zna da nisu oni krivi.

avatar
Доктор фудбала Гроф
Wednesday, 29.03.2017
20:17

Какво лицемерје. Мора да су их напали пензионери или деца из оближњег обданишта.

avatar
ddr16
Wednesday, 29.03.2017
18:05

bratski ruski navijaci se ne napadaju jer su isti po duhu i po veri,a kao da navijaci zvezde po veri i duhu i bratstvu nisu isti pa na svakoj utakmici na marakani grobari sa istoka naprave frku i dodje do tuce...izgleda da su rusi slicniji srbima od samih srba

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Wednesday, 29.03.2017
18:51

Necu ti dati minus, ali koja je ovo patetika? Vi nas gadjate cvecem na svakom koraku? Jedini igraci koji su bili pretuceni su igraci Partizana!

avatar
ddr16
Wednesday, 29.03.2017
21:52

ma ne,brate,kakva patetika,nego mi smesno ovo saopstenje da su rusi i srbi slicni pa da zbog toga ne bi oni uradili tako nesto,a ovamo se ubijaju medjusobno. da su ovo uradili navijaci zvezde isto bih mislio,ne znam cemu takvo licemerje,pa nije valjda da vise volimo navijace ruskih klubova nego gradskog rivala!?!?

avatar
Wednesday, 29.03.2017
19:29

vala bas brate...