Francuska policija kontroliše ruske navijače, zaustavljen autobus ka Lilu

Autor: Beta Beta
utorak 14.06.2016.
14:31
Izvor: Beta

Autobus sa oko 50 ruskih navijača zaustavljen je na putu za Lil, a oko 100 francuskih policajaca obavilo je pretres, prenela je ruska televizija RT navode navijača.

AP Photo/Darko Bandic
AP Photo/Darko Bandic

Povezane vesti

Rusija će danas u Lilu igrati protiv Slovačke meč drugog kola na Evropskom prvenstvu.

Vođa ruske unije navijača Aleksandr Šprigin rekao je da se plaši da će oni biti deportovani. "Rekli su nam da će svi navijači iz autobusa biti deportovani. Čekamo da dodje ruski konzul, a francuska policija preti da će upotrebiti silu. Ovo je sramota. Zašto deportuju zvanični klub navijača koji nema veze sa nasiljem u Marseju? Verujemo da ovako nadoknadjuju svoje propuste", rekao je Špigrin za agenciju Tas.

Francuska policija pretresla je autobus, navodno tražeći drogu i oružje, a navijačima je naredila da napuste vozilo. Kada su putnici u autobusu odbili i zatražili da razgovaraju sa ruskim konzulom, policija je zapretila nasiljem, napisao je Šprigin na Tviteru.

"Policija nije upotrebila silu. Poslušaćemo sve legitimne zahteve policije. Ne slažemo se sa deportacijom", naveo je Špigrin.

Policija je na kraju pristala da sačeka konzula. Ruske diplomate navele su da proveravaju navode da je autobus zaustavljen.

Policija je proveravala i 29 navijača u hotelu u blizini Marseja, da bi videla da li je neko od njih na spisku navijača koji predstavljaju rizik. Neki od njih biće prevezeni u centar za zadržavanje na granici. Ova grupa je navodno takodje trebalo da putuje u Lil.

Policija je u ponedeljak pretresla i hotelske sobe ruskih navijača u Marseju.

Ne propustite