Derbi Bukurešta - Igrači kao na bojnom polju!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 31.10.2014.
23:13
Izvor: Sportske.net

Gradski derbi Bukurešta pripao je favorizovanoj Steaui ali će utakmica ostati upamćena po tome što su navijači teren pretvorili u ratnu zonu pirotehničkim sredstvima opasnim po zdravlje i život igrača.

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Uvek kada se u nekoj od zemalja okruženja igra prestonički derbi u prvi plan dolaze negativne vesti a ne rezultat utakmice ili igra dveju ekipa.

Baš kao što svet i region naš "večiti derbi" gleda kroz incidente koji se viđaju na stadionu i ulicama Beograda na dan odigravanja utakmice, tako nam iz Bukurešta stiže slika "bojnog polja" na stadionu Steaue.

Favorizovana Steaua lako je izašla na kraj sa Dinamom i slavila rezultatom 3:0 ali su u prvi plan iskočili incidenti koje su navijači pravili tokom utakmice.

U više navrata dolazilo je do prekida zbog ubacivalja pirotehničkih sredstava na teren a lako je moglo da se dogodi da pojedini fudbaleri pretrpe ozbiljne povrede opasne po život.

Tako je golman Steaue pao u nesvest od jačine topovskog udara koji je bačen u njegovoj blizini a ništa bolje nije prošao ni fudbaler Dinama Barbojanu koji je doživeo kratkotrajno oštećenje sluha.

Ne propustite