Delije u Pragu popravile imidž - Trojica povređenih i ranjeni policijski pas

Autor: Beta Beta
petak 04.08.2017.
17:53
Izvor: Beta

Navijači Crvene zvezde popravili su svoj dosadašnji imidž kod Čeha koji su se plašili nereda i demoliranja kao 2009. godine.

Beta/EmilVas/Ev
Beta/EmilVas/Ev

Povezane vesti

Bilans češke policije nakon prolaska "Delija" kroz Prag glasi - trojica povređenih, jedan ranjeni policijski pas i dvojica uhapšenih navijača srpskog fudbalskog kluba.

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su juče u Pragu ekipu Sparte sa 1:0 u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope i plasirali se u poslednju rundu kvalifikacija za to takmičenje.

"Policija je činila maksimum da se eliminišu mogući sukobi sa navijačima češkog kluba i da zaštite bezbednost gradjana i imovine", kazala je danas češkom listu Blesk portparol praške policije Andrea Zoulova.

Tokom prolaska srpskih navijača kroz centar grada, od starog turističkog jezgra, gde je oko 300 "Delija" čekalo tokom dana na utakmicu, preko Vltave i kroz Letenski tunel do stadiona, povredjena su dvojica srpskih navijača, češki policajac i policijski pas.

Zoulova je kazala da je policija rešavala devet izgreda sa strogo zabranjenom pirotehnikom i da je zbog toga privela dvojicu navijača Crvene zvezde.

Svi problemi izbili su na putu ka stadionu, kada je policija morala da interveniše pošto je zaustavila povorku srpskih navijača koju je sprovodio kordon specijalaca pred ulaskom u tunel kako bi se svi okupili. Kako bi navijači bezbedno prošli, policija je tunel morala da zatvori za saobraćaj, a na policiju su tada iz nestrpljive mase poletele konzerve piva, flaše sa pićem i razni predmeti.

Češka policija je za taj meč visokog rizika angažovala jake policijske snage, pošto su od 2009. godine navijači Crvene zvezde na lošem glasu u Pragu, jer su tada demolirali restoran u centru grada i sukobili sa policijom, a 150 njih je uhapšeno. 

Ne propustite

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
micras
Saturday, 05.08.2017
07:47

Šta mislite kolika će kazna biti za ovo?

avatar
Mads87
Friday, 04.08.2017
22:22

Sve to treba poslati na prinudni rad da krece bolnice skole da sredjuju parkove itd pa nek tamo iskaljuju visak energije

avatar
Yeti Sumadinac
Friday, 04.08.2017
23:53

Ajde ne rise. Ono sto ne razumes ne komentarisi. Ja sam mator I nikad to ne bih bio ali postujem te momke jer to je njihov stil zivota. Ti bi nekoga slao na prinudni rad u kakav si frajer.

avatar
brutalno iskren
Friday, 04.08.2017
18:26

Jel moguce ovo? Da pisete kaku su popravili imidz jer su povrijedili samo tri policajca? Pa zar bi se za serijskog ubicu moglo reci da se popravio jer je u zatvoru za godinu dana ubio samo dvije odobe? Otislo je ovo nase drustvo u neku stvar.

avatar
Friday, 04.08.2017
17:57
avatar
Ponos Srbije
Friday, 04.08.2017
21:35
avatar
Saturday, 05.08.2017
20:21

Je l' tebi dobro?