''Delije'' u Atini? Grci rekli ''NE''!

Autor: Darko Mitrović
utorak 10.02.2015.
15:31
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Košarkaši Crvene zvezde Telekom neće imati podršku svojih navijača u predstojećem duelu sa Panatinaikosom u Atini.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Iz Zvezde je na adresu Atinjana otišao predlog da gostujući navijači po principu ''reciprociteta'' bodre svoje klubove na gostovanjima u duelima Panatinaikosa i Crvene zvezde.

To bi, dakle, značilo, da određen broj Zvezdinih pristalica bodri crveno-bele u Atini, a da i Panatinaikos ima podršku svojih navijača u 'Kombank Areni'', u Beogradu.

Međutim, taj predlog iz Beograda Atinjani su odbili, što je i potvrđeno na Zvezdinom zvaničnom sajtu.

Kao razlog za negativan odgovor iz Grčke, navedeni su ''bezbednosni razlozi''.

S tim u vezi, a imajući u vidu tragičnop iskustvo iz Istanbula, Crvena zvezda Telekom je apelovala na svoje navijače da poštuju opvu odluku i da ne putuju u Atinu.

''O svemu ovom KK Crvena zvezda će, poučena lošim iskustvima iz meča sa Galatasarajem u Istanbulu, kao i nedavnim incidentima na utakmici Galatasaraj – Makabi,  obavestiti čelnike Evrolige, kako bi se to unapred jasno stavilo do znanja i na taj način Zvezdu lišilo bilo kakve odgovornosti.

Takođe, KK Crvena zvezda apeluje na svoje navijače da ne putuju u Atinu, jer je domaćin i organizator ove utakmice odbijanjem predloga o razmeni karata poslao jasnu poruku da nije u stanju da garantuje bezbednost. Iz tog razloga još jednom pozivamo navijače da ne putuju u Atinu na meč sa Panatinaikosom, jer će se na taj način preduprediti bilo kakvi eventualni problemi'', kaže se, između ostalog, u Zvezdinom današnjem saopštenju.


Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vanja Grubač
Tuesday, 10.02.2015
17:21

takođe, KK Crvena zvezda(zaboravilo se Telekom sasvim slučajno) apeluje na svoje navijače da ne putuju u Atinu, jer je domaćin i organizator ove utakmice odbijanjem predloga o razmeni karata poslao jasnu poruku da nije u stanju da garantuje bezbednost. nJedno pitanje-Kakva je poruka bila iz Istambula i jesu bile dobijene karte?

avatar
Аполо
Wednesday, 11.02.2015
01:29

Sasvim normalna odluka, takodje ne treba ni zelenima dozvoliti da dodju u Beograd posto je rivalitet prevazisao neke granice iako smo tzv. pravoslavna braca, medjutim to se ocigledno ne postuje kada je sport u pitanju, ili jos bolje da nazovem huliganizam.