Da se naježiš - Mertens uz taktove "YNWA" otišao u večnost!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 02.05.2015.
10:41
Izvor: Sportske.net

Navijači Lokerena u petak su masovno došli na duel svog tima sa Vesterloom kako bi odali poslednju poštu tragično preminulom Gregoriju Mertensu. Uz dobro poznatu pesmu "YNWA" navijači su ispratili Mertensa kao junaka.

Screenshot: Youtube
Screenshot: Youtube

Povezane vesti

"Blago onom ko zauvjek živi, imao se rašta i roditi" napisao je u "Gorskom Vijencu" Petar II Petrović Njegoš.

Belgijski fudbaler Gregori Mertens možda nije uspeo da na terenu ostavi dublji trag imajući u vidu da je nastupao za belgijski Lokeren ali je zato na terenu u bukvalnom smislu ostavio svoje srce.

Tragično preminuli Mertens na taj način je zadužio klub za koji je igrao i sve njegove navijače koji su pokazali da mu nikada neće zaboraviti to što je igrajući za drugi tim dao svoj život.

Usled teškog srčanog udara Mertens je pre četiri dana završio na aparatima ali su lekari u četvrtak morali da konstatuju smrt.

Nepunih 24 sata kasnije doskorašnji saigrači Gregorija Mertensa morali su na teren iako im je bilo do svega samo ne do fudbala.

Neoporavljeni od šoka koji ih je pogodio, baš kao i sve u klubu, fudbaleri Lokerena doživeli su poraz na gostovanju Vesterlou rezultatom 4:3. Čini se da su posle velike tragedije samo navijači uspeli da ostanu prisebni i urade ono što se očekivalo.

Onako kako samo ultrasi umeju pristalice Lokerena su ispratile Gregorija Mertensa u večnost. Uz taktove dobro poznate pesme kojom počinje svaka utakmica na "Enfildu" navijači Lokerena su poslali poruku tragično stradalom Mertensu.

"Nikada nećeš hodati sam!" odjekivalo je sa tribina stadiona "Kuipje".

Na taj način Gregori Mertens je otišao u večnost, i potvrdio da je imao zašto da se rodi!

Ne propustite