Čačani digli glas nakon ubistva navijača: "Zaustavimo ovo zlo!"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 25.04.2016.
15:31
Izvor: Sportske.net

Više stotina Čačana okupilo se u ponedeljak na Trgu ustanka kako bi izrazili protest zbog ubistva navijača Crvene zvezde koje se dogodilo u noći petak na subotu.

facebook.com/kzmcacak
facebook.com/kzmcacak

Povezane vesti

Tragedija koja se u noći petak na subotu dogodila na centralnom gradskom trgu u Čačku šokirala je stanovnike grada na Zapadnoj Moravi koji su se tim povodom u ponedeljak okupili na mestu gde se dogodilo ubistvo navijača Crvene zvezde Aleksandra Jaćimovića.

Protest je objavom na društvenim mrežama organizovala čačanska sociološkinja Rada Karanac koja se okupljenim građanima obratila i zatražila od nadležnih institucija da se suprotstave nasilju.

"Sa ovog mesta, sa koga je pre tri dana otišao Aleksandar Jaćimović, a pre 14 godina Marko Milić, apelujem na Čačak, na sve institucije sve institucije u gradu i državi, da sprečimo nasilje, da zaustavimo ovo zlo" rekla je Karančeva a prenosi portal "moravainfo.rs".

Sukob navijača Borca i Crvene zvezde koji je doveo do tragičnog ishoda dogodio se veče pred duel dva kluba u 32. kolu Superlige koji je potom odložen.

Osumnjičeni za ubistvo već su privedeni ali njihovo privođenje pravdi neće vratiti ugašeni život mladića koji je izdahnuo nakon uboda nožem u srce.

"Mladi, molim vas i pozivam vas da u ruke uzmete olovke i knjige. Ne noževe, ne pištolje. Pozivam vas da prigrlite ljubav, da prigrlite život. Da volite prijatelje, komšije, sugrađane. Molim vas, ne dozvolimo da se međusobno ubijamo" dodala je Rada Karanac.

Građani Čačka zapalili su sveće i položili cveće kraj klupe na donjem platou trga gde je Aleksandar Jaćimović podlegao povredama.

Ne propustite

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr Ivica Iliev
Monday, 25.04.2016
22:26

Nazalost ovakve stvari nam upropascavaju fudbal u kojem imamo fenomenalne talente, sto je najgore i nasi domaci klubovi ih upropascavaju nudeci im lazne ugovore (slucaj Zivkovic...)...

avatar
El Diablo
Monday, 25.04.2016
15:33

To zlo je nezaustavljivo (Crvena Zvezda).

avatar
Stefan Lazović
Monday, 25.04.2016
15:51
avatar
Делија_момак
Monday, 25.04.2016
16:28

Како те није срамота?! Имаш ли образа?!