Bosanci, šta vam je ovo trebalo!?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 02.04.2015.
14:01
Izvor: Sportske.net

Pristalice reprezentacije Bosne i Hercegovine koje su se u utorak okupile u Beču kako bi podržale "Zmajeve" na prijateljskoj utakmici sa Austrijom potencijalno su napravile problem Savezu zbog fašističkih pokliča.

AP Photo/Matt Dunham, File
AP Photo/Matt Dunham, File

Povezane vesti

Teško da se nakon ponašanja koje su pokazali na ulicama Beča pristalice reprezentacije Bosne i Hercegovine mogu okarakterisati kao navijači pošto fašistički pokliči i parole više priliče onima koje nazivamo huliganima.

Bilo kako bilo, pristalice reprezentacije naših zapadanih komšija okupile su se u utorak tokom popodneva na ulicama Beča gde su naišli na protest grupe Palestinaca.

Sukob između izraelske i palestinske strane traje godinama pa nije čudo što se grupa Palestinaca okupila u znak protesta protiv Izraelaca ali nema objašnjenja za to što su im se u tome priključili navijači reprezentacije BiH.

Ničim izazvane, pristalice reprezentacije Bosne i Hercegovine uključile su se protest i počele sa uzvikivanjem fašističkih parola.

Uz poklič "Ubij!" išao je i pogrdan naziv za Jevreje a ostaje nam da vidimo hoće li Fudbalski savez Bosne i Hercegovine odgovarati za nešto što se dogodilo van stadiona a što bez sumnje ima fašističku konotaciju.

Ne propustite