'Balista' pušten iz zatvora

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 29.12.2015.
17:22
Izvor: Sportske.net

Albanac Ismail Morina, poznatiji kao Balista, pušten je iz zatvora dva i po meseca nakon što je pritvoren uoči kvalifikacione utakmice za odlazak na Evropsko prvenstvo između reprezentacija Albanije i Srbije.

BETA/AP Photo/Hektor Pustina, File
BETA/AP Photo/Hektor Pustina, File

Povezane vesti

Čovek koji će u Albaniji ostati upamćen kao jedan od najzaslužnijih što je fudbalska reprezentacija te zemlje obezbedila istorijski plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj pušten je iz zatvora.

Odlukom vrhovnog suda Albanije Ismail Morina prebačen je u kućni pritvor dva i po meseca nakon što je u Tirani uhapšen zbog posedovanja oružja za koje nije imao dozvolu.

Popularni Balista ostaće upamćen kao inicijator prekida kvalifikacione utakmice koju su reprezentacije Srbije i Albanije prethodnog oktobra odigrale u Beogradu.

Ismail Morina je tada upravljao dronom na kojem je bila okačena zastava takozvane "Velike Albanije" a pred revanš susret dva nacionalna tima u Elbasanu kod njega je pronađen pištolj kragujevačke "Zastave" za koji nije imao dozvolu.

Iako se hvalio kako poseduje karte za duel između Albanije i Srbije Ismail Morina tada nije bio u prilici da dođe na stadion zato što je smešten u pritvor u kojem je ostao sve do danas.

Ne propustite