Predskazanje - Matić ključna Konteova greška!?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 26.06.2017.
20:40
Izvor: Sportske.net

Priča se odvija po obrascu iz 2013. Zbog čega je ovo bespotreban rizik? Kako to da zanatlija veruje da vajajući tim prema sebi može da oživi stare snove, samo sa kvalitetnijim igračima? Zbog čega je Matić morao da ode i kako će to uticati na Čelsi?

EPA/HANNAH MCKAY
EPA/HANNAH MCKAY

Povezane vesti

Kapiram vas.

Fudbal ume da bude opasan i kada ga ne razumeš, a pogotovo, ako si zaljubljive prirode. Ta očaranost jednim timom, hitom uz koji se pleše jedno leto je normalna.

Naše društvo većma sastavljeno od autsajdera će jasno očekivati od razigrane dece da porastu u pobednike. Lako nam je da se poistovetimo, uostalom, zar mi nismo ti koji posle omladinskog uspeha kamenujemo manekene iz "A" selekcije i tražimo dekret kojim će deca biti bačena lavovima da primaju po pet komada od odraslih ljudi.

Pričam o Monaku, svest prosečnog fudbalskog navijača vapi za tim Robin Hud timovima, Dortmundom, Atletikom, Lesterom, što se bune protiv prirodnog poretka.

Matic Markos Alonso

Hajde da pretpostavimo da su stvari gotove, Nemanja Matić će morati da ustupi mesto Bakajoku, ta Konteova odluka nije vezana za Srbina, da može, on ne bi prodao nikoga, već Fabregasa.

Previše ih je, i kada stiže novo mlado lice, neko mora da ode. Kantea iz tima ne bi isterao ni hologram Kloda Makelelea, a Italijan veruje da u Evropi igra klasa, pre mišića.

Ima logike, utorkom i sredom se ne pobeđuje na pluća, potrebna je i doza šarma. Konte to zna, pucalo je po njegovim leđima u crno-belim godinama, bilo na onoj otomanskoj oranici protiv Galate, bilo na stratištima širom Danske gde Juve nikako nije uspevao da pobedi najslabije timove u grupi.

Sesk Fabregas

Oživljavanje Fabregasa, reanimacija čoveka koji vidi dalje i trči sporije ima smisla, ali prodaja Matića nikako.

Nabrojaću vam spisak, hajde da poštedimo "Tigra" iz Kolumbije, on je svoje godine van Monaka proveo u strahu od nove povrede kolena. Ali, karijere Abdenura, Marsijala, Kondogbije, Okamposa pa i Kurzave pokazuju da kada moraš da igraš umesto da se igraš, stvari postanu prilično čupave. Uostalom, ne morate dalje od upgade verzije, tipa Arsenala, malo ćete se setiti Vengerovih izuma koji rade kad ih neko naruči iz njegovog "Top-šopa".

Zbog toga Bakajoko nije nikakva garancija, ako je ulaganje za budućnost, ni to nije logično, Čelsi nema vremena da čeka, njihova je sadašnjost.

Konte je opsednut bokovima, pisao sam vam već da je trenerski odrastao na Venturinih 4-2-4, kasnije ga je Juventusova klasa ubedila da se mora igrati sa tri štopera i ta sveska se ne haba.

Konte

Kada je ponovo otvorio mnogo puta pročitanu knjigu, bio je na ivici brzog otkaza u Čelsiju, našao je formulu za uspeh, tačnije vratio se napuštenim principima.

Sada mora da ode korak dalje, da tim od proizvodnog pogona koji melje samo subotom,  transformiše u robnu marku, da uloži u brend. To može sa Fabregasom, i jačim bokovima, od svih onih neuspešnih eksperimenata u Juventusu.

Odšetao je drugog dana priprema pre tri sezone, jer Juve nije mogao da dovede Kuadrada. Onda ga nije zadržao u Čelsiju, izmislio je Mozesa, ali hajde da budemo realni, kada bude igrao evropske noći, potrebno je više. To dobija na levoj strani duplirajući Markosa Alonsa, anonimnog heroja sezone sa Aleksom Sandrom, najskupljim levim bekom na svetu.

Kako će desno rešiti isti rebus, ostaje da vidimo, tim pre što mu je izmakao Dani Alveš.

I jasno, Lukaku, plus štoper tipa Van Dajk kao poslednja kockica mozaika. Kombinacija napred pomenute kakvoće kombinovane sa leđima koja mogu da ponesu planinu.

No, to, osim ako nije reč o finansijama ne zahteva prodaju Matića. Čelsi je slabiji bez njega, jer osim što Fabregas nije Pirlo (nije ni blizu) neće imati ni osigurače poput Vidala i Markisija.

Čelsi ne može da bude Juventus iz Konteovog vremena, samo sa boljim igračima, to je podgrejana supa. Setite šta sam vam pričao o Konteu, on je među najboljim zanatlijama na svetu, ume da se trka, ali kada odlučuje detalj, tu je često padao.

Nijedan Konteov tim, pri tome mislim i na rane radove u Bariju, Atalanti i Sijeni nije sebi mogao da priušti dva igrača bez drugog pravca u igri, ovde će ih, računajući i Azara, imati previše sa Fabregasom i Luizom za koga je svakom treneru potrebna dodatna garancija.

murinjo konte

Očekivati da Kante pokrije sve sam, kada to mora da radi dva puta nedeljno je nerealno, ako su mu za Fabregasa potrebna dva osigurača, onda je svakako jasno da će Bakajoko pre ispasti iz ležišta nego Matić. Prosto, odricanje od tako dobrog igrača zarad klinca koji će možda postati neko je bespotreban rizik.

Ali, opsednuti možda tako jedino mogu da izazivaju sudbinu, sigurno je da Konte ima i kredit da vaja tim koji će ličiti na ono čime je pobeđivao, i kao igrač, i kao trener. On i Dešamp su devedesetih u tandemu čistili minska polja, ne bi vredelo da Paulo Sousa i Zidan devedesetih nisu crtali skice i prodavali ih kao remek-dela.

No, to je druga priča, u ovoj ubedljivo najveći dobitnici su Pogba i Murinjo. Videćete i zbog čega...

Ne propustite

Komentari

106 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Golzalo Higuain
Wednesday, 28.06.2017
12:44

jes greska ogromna. Kante jedan od najboljih, matic prosjek kojih ima puna evropa

avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 27.06.2017
09:44

Ima smisla clanak, ali ima i drugu stranu. Pogba i Murinjo jesu dobirnici, u to nema sumnje. Ipak, vidjelo se da Matic vise nije onaj igrac od prije 2 godine, onu sezonu prije Kontea je bio katastrofalan kao i ostali, proslu solidan. Ako jedno mjesto pozadi ostane za Fabregasa, onda je na drugom Bakajoko ili Kante. Ili ako hocete, ako je jedno rezervisano za Kantea, onda drugo, u zavisnosti od cilja, pripada Fabregasu ili Bakajoku. E sad, Fabregas ima svoje crne momente u sezoni i nikad nijednu nije iznio do kraja kao prvotimac i ako se Bakajoko ne pokaze to bi mogao biti veliko problem. Vidjecemo...

avatar
BenkovackiManitas31*
Tuesday, 27.06.2017
08:46

Iako je nas smatram da je ispravna odluka prodaja Matica. Mislim da je dosta opao u formi i toliki novac za njega je sigurno vise nego sto trenutno vredi. Jedino sto Celzi moze da unakazi je eventualno povreda Kantea jer bi onda stvarno bili deficitarni na toj poziciji

avatar
Gabriel Batistuta
Tuesday, 27.06.2017
08:42

Imamo titule koliko vi navijaca. nKonte si je ulucao u nogu.

avatar
Poznavalac
Tuesday, 27.06.2017
07:08

dobar posao plavaca,bakajoko je perspektivniji igrac i zalog za buducnost..matic nije vise sto je nekada bio,prosle sezone je veliki broj meceva pocinjao sa klupe tako da celsi sigurno nece biti previse oslabljen..cinjenica je da je dobar i zahvalan igrac sa pogbom i hererom cinice dobar trio i jedva cekam da vidim kako ce to funkcionisati..

avatar
1905
Tuesday, 27.06.2017
06:57

Nisam za prodaju Matića, smatram da bi bilo bolje da je ostao za rotaciju ali ozbiljan autor ne bi smeo sebi dozvoliti da nipodaštava i omalovažava igrača poput Fambregasa. To što se Konte opredelio za njega pre Nemanje nije njegova mana.

avatar
BCS.Nikola
Tuesday, 27.06.2017
00:48

Diego, Traore, Matic... Ko je sledeci? Hazard sigurno... Ne bi me cudilo...

avatar
Blackmamba24
Tuesday, 27.06.2017
00:37

Sto pricate da ce zazaliti i to, prosle sezone ste pricali da ce Junajted i Siti da terorisu PL pa je Celsi osvojio titulu 3 kola pre kraja, svake sezone isto

avatar
Naka TZ (CFC)
Monday, 26.06.2017
23:35

Ja sve ovo donekle kontam hoce cojk da igra nece da bude zamjena Bakayoku iako bi nam godilo da obojica budu tu da se rotiraju jer cemo puno utakmica igrati. Ali zasto da se igrac prodaje opet rivalima zasto posle Mate dajemo jos jednog igraca Junajtedu?Koliko je Junajted proslijedio i kada je proslijedio igraca Celziju? Ja ne znam da li se to ikad desilo.Najbolje smo vidjeli slucaj Sanchez hoce ga Celzi prvenstveno ali i ostali premier ligasi .No Arsenal cak i ako ga proda to sam siguran da ce biti izvan Engleske .E tako su morali uraditi i sa Maticem hoces da ides neces da budes na klupi ok ali izvan Engleske ides a ne kod rivala za titulu, iako bi kazem vrh bilo da su i on i Bakayoko u ekipi da imamo sirinu koja nam treba.Shvatam prodaju Matica ali to se moralo desit izvan PL a ne da pojacavamo druge timove svojim igracima.Ja bi prodao Matica Juventusu ili nekome drugom pa i za duplo manje pare a ne uzimao vecu lovu a pojacavao rivale iz PL .

avatar
Vardar Wolf Kennel
Tuesday, 27.06.2017
08:02

Jos kad bi Matic pristao da ode izvan Engleske ...... Ko bi mu dao takvu platu kao sto daju Englezi ?

avatar
Vardar Wolf Kennel
Friday, 30.06.2017
11:51

Pa Man Un nije lose prosao sa trofeijima ove godine , Liga Cup , Community Shield i UEFA Cup , ipak su to tri trofeja i to u losu sezonu . Najvise od svih ......

avatar
Naka TZ (CFC)
Tuesday, 27.06.2017
12:01

Pa ne bi ni u Juventusu realno bio siromasan da predje xD.Osim toga zagarantovani su mu trofeji u Juventusu dok u Manchesteru ce mu bit korak nazad u karijeri doduse on vec sad ulazi u ozbiljne godine i ne treba ocekivat velike ugovore i plate a i forma mu je u padu .

avatar
Don Silvio
Tuesday, 27.06.2017
09:55

Bas si nasao Arsenal da poredis, pa ako je iko pojacavao rivale to je bio Arsenal

avatar
3x3
Monday, 26.06.2017
23:18

Konte ce izgubiti konce ove sezone, videcete. Taj fudbal sto ce on igrati sledece sezone ce biti uzasan za gledanje. Nadam se da gresim...

avatar
Firmino LFC
Monday, 26.06.2017
22:57

Верујте, зажалиће Конте, Јунајтед ће завршити испред њиx следеће сезоне, Матић је одличан за специјалне задатке, који црни Фабрегаaaс, жал што га Ливер није упарио са Xендерсоном! Уз левог бека и Матару, Ливер би био топ кандидат за титулу.

avatar
jv
Monday, 26.06.2017
22:55

Odlicna analiza. Konte voli trkace nazad, ne odgovara mu visok i jak igrac kao sto je Matic. Ali ovde se ne radi o tome ko sta voli, vec ko sta treba. Svim velikim timovima su potrebni igraci razlicitih profila da bi mogli igrati razlicite formacije i prilagoditi se protivniku. Konte je opsednut jednom formacijom, to mu je ove godine proslo, ali iduce nece, drugi ce imati spreman odgovor. Uz sve to ceka ga veliki broj utakmica, novi igraci koje treba uigrati, i on se odrekne Matica?' nMU i Totenhem ce se boriti za titulu.

avatar
Danijel Sturridge
Tuesday, 27.06.2017
03:23

Ti očigledno ne znaš kako Bakajoko izgleda

avatar
Zauvek Plavac
Monday, 26.06.2017
22:36

Apsolutno je nerazumna prodaja igrača koji ima 3 sezone Premijer lige u nogama(tu mislim na period kada je doveden iz Benfike) i koji, bez obzira na lični učinak iz prošle sezone koji je mogao biti bolji, i u kojoj smo i pored toga osvojili titulu, uvek daje tu čvrstinu na sredini terena. Ovom prodajom je doslovno učinjena velika usluga Junajtedu, dobiće igrača koji će tom čvrstinom dati mnogo više slobode Pogbi koji će biti dosta ofanzivniji i opasniji po protivnički gol. Ne sviđa mi se sve ovo uopšte.

avatar
Uroš M.
Tuesday, 27.06.2017
04:19

Ne samo to, igramo 3 takmicenja, da ne racunam Komjuniti Sild i Liga Kup... Ko ce sve to da iznese? 3 Igraca, Kante, Fabregas i Bakajoko? Jedino ako planira da da sansu mladjim igracima sto bi bilo lepo videti napokon u Celsiju.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Monday, 26.06.2017
22:28

sta lupa ovaj novinar Conte se dokazao uzeo titulu a vi ga ucite pameti Valjda covjek zna bolje tko mu treba a tko ne vazno da smo mi pametni da mu djelimo lekcije Ma nemoj

avatar
Vardar Wolf Kennel
Tuesday, 27.06.2017
08:07

Celzi prosle godine nije igrao u Evropu , imao je odmorene igrace I Konte je uvek imao spreman isti jedan tim koji se super uklopio , kad pocnu da igraju svaki drugi dan morace da rotira i odmara .

avatar
iva2
Tuesday, 27.06.2017
11:34

bravo za komentar,sve neko mudrovanje na ovom sajtu valjda Konte zna najbolje sta mu treba.Sjetite se prosle godine poslije poraza of Arsenala kad je Siti imao 8 poena prednosti,vecina na ovom sajtu je predvidjela Celsiju 7-8 mjesto na kraju, Konte promjeni formaciju 13 pobjeda za redom i proseta se ligom 24 boda vise of specijalnog.Covjek je GENIJE

avatar
Filip Tairi
Monday, 26.06.2017
22:28

Bravo za tekst...Kajace se samo tako sto su ga prodali..Celsi nece liciti sledece sezone ni na sta,garantujem..A najvise od svega bih voleo da im Matic u derbiju spuca jednu golcinu za Mancester...

avatar
West London
Monday, 26.06.2017
22:26

Vrijeme će pokazati,provjereni veznjak odlazi,a dolazi mladi,perspektivni,ali i nedokazani Bakayoko,mislim da će napredovati taktički pod Anotniom # CFC KTBFFH

avatar
Џими Флојд Хаселбанк
Monday, 26.06.2017
22:25

Последња реченица је кључна. Сматрам да су Канте и Матић били мотор Челзијевог тима прошле сезоне, претрче милион километара по мечу. Француску лигу нисам пратио, не знам какав је Бакајоко играч, али продаја Немање је велика грешка којом директно (и то много) профитира један од ривала

avatar
MultiMagic
Monday, 26.06.2017
22:05

Poslednja recenica potpuno tacna. Pogba je najveci dobitnik ovog transfera, jer ce moci tek u sezoni koja dolazi da pokaze koliko zaista vredi zbog slobode koju konacno dobija. Takodje sredina ce biti ekstra jaka, sa dva visoka i snazna igraca i plus odlicna tehnicara kao sto su Matic i Pogba ( Fabinjo ako dodje moci ce i on na sredini da igra ) + Erera koji je postao pravi ratnik i vodja na terenu. Fali jos jedan spic i levi bek i Junajted ce imati ekipu koja realno mora da se bori za titulu u predstojecoj sezoni bez ikakvih izgovora.

avatar
A.Conte
Monday, 26.06.2017
21:55

Ko su dobitnici, a ko gubitnici to cemo tek da vidimo. Ono sto jos znamo,a sto autor teksta ne spominje, jeste da Matic ima jos dve godine ugovora. Da je u Celziju imao platu 90k funti, a da ce u Junajtedu imati 150k funti. Da Hazard treba da potpise novi ugovor sa platom od 300k funti, da Curtoa zeli povecanje na 200k, da je Alex Sandro dosao u Celzi zbog 2,5x vece plate od one koju mu je Juve nudio, da ce Lukaku ako dodje imati 200k. Da ce stoper koji dodje najmanje imati 100k. Onda imas Matica, kojem ili moras da produzis ugovor, i to najmanje na dve god. ili moras da ga prodas, jer ako ga pustis u zadnju godinu ugovora imas problem kao Wenger sa Sancezom i Ozilom. Imas ponudu od 45m eura, sto je za takvog igraca, da se ne lazemo, astronomska cena i moras da odlucis sta ces da radis. Ako mu das ugovor na jos dve godine to znaci da ce on imati 33 godine kad mu bude isticao ugovor. Da li ce on i za dve godine igrati na vrhunskom nivou? Da li ce on tih 150k opravdati igrama? Jer realno je da je ovu sezonu odigrao ispod proseka. Platio si ga 21 ili 28 (ne znam tacno), odigrao je 2 vrhunske sezone, dobijas 45m za njega i sta bi ti radio?! Skroz kapiram da ce Matic i Herera cuvati ledja Pogbi koji ce imati svu slobodu ovog sveta da opravda bar deo ulozenog novca, da bi to moglo da bude pun pogodak za Murinja, itd.itd. Ali ipak mislim da je ovo pametan potez Contea, tim pre sto on za te novce moze da kupi ili Naingolana (2x bolji od Matica) ili Markizija ili mozda da pljune 80m za Veratija ili ne znam ni ja koga vise. Vreme ce pokazati ko je i zasto bio upravu... p.s. Ovo sto se pitati kako ce resiti desno rebus, pa tako sto ce kupiti Van Dijka ili Kulibalija ili Manolas i tako sto ce moci da rotira Mozes i Azpilikuetu...

avatar
Zauvek Plavac
Monday, 26.06.2017
23:18

Vidiš, te stvari niko nije spomenuo... Sa jedne strane jeste pametan potez zbog svega što si naveo, ali sa druge strane mora dobro da se isplanira kako da se tim očvrsne bez Matića i da se održi nivo od prošle sezone i juriša na trofeje. Što će svakako biti mnogo teško...

avatar
BenkovackiManitas31*
Tuesday, 27.06.2017
08:50

Odlicna analiza, mogu slobodno da te zamole da im pises tekstove. Bez zezanja

avatar
lamps8
Monday, 26.06.2017
21:52

videcmo lose smo otvorili rok kosta odlazi matic odlazi 2 sampionska igraca,uz to azar povredjen o zameni se i ne pise.

avatar
MaNcHesTeR_ed
Monday, 26.06.2017
21:45

Dobro prodali su nam i Matu i šta nam je on doneo ? Ovako će nam prodati igrača koji je pred 30etim godinama za veliku sumu uzeće mladog igrača koji ima potencijal, po meni su oni na dobitku zna Conte sta radi

avatar
Amar Zornic
Monday, 26.06.2017
21:44

Pravice ga od blata

avatar
The KING(visionary)
Monday, 26.06.2017
21:35

Koliko je Konte doneo pravu odluku,najbolje se vidi po komentarima navijaca Junajteda po drustvenim mrezama gde ga nazivaju dosadnim,sporim fudbalerom,kojeg je Celzi uvalio Junajtedu kao otpad,da su sa tim novcem kupili mladjeg fudbalera,uostalom Bakajoko donosi brzinu,trku,agilnost to Matic nema!!!#TheKING#IsBACK

avatar
A.Conte
Monday, 26.06.2017
23:12

Koliko sam citao i Murinjo je zeleo Bakayoka...

avatar
Naka TZ (CFC)
Monday, 26.06.2017
23:37

Falio si ovde covjece nema te odmah drugacija klima medju plavcima i komplet sajtu :)

avatar
Dragan Stjepanovic
Monday, 26.06.2017
21:33

Matic polako ulazi u godine a u ovom trenutku ima odlicnu ponudu Uniteda gdje su obije strane i igrac i klub zadovoljni. Istina je da se Konte kocka sa tim kako ce Bakajoko odigrati sledecu sezonu ali taj rizik moze sebi da dopusti posle sampionske sezone. Konte je odlucio da ostane u Celziju najvjerovatnije duzi period pa je krenuo u ozbiljan team building.

avatar
NIKE
Monday, 26.06.2017
21:31

Ama ljudi jeste li vi pratili Chelsea prošle sezone? Najlošije karike tima su bili Kejhil i naš Matić. Oni su bili jedine slabe karike jer su jednostavno prespori za ovaj sistem igre. Pa sjetite se protiv Tottenhama sve smo golove primili na isti način - Eriksen okrene i pobjegne Matiću i centrira loptu Aliju. Bar 15 golova su skrivili Kejhil i Matić svojim netačnim pasovima i čitavu sezonu i Carina i King i ja samo govorimo da treba da dovedemo nekoga bržeg od Kejhila i Matića i sve će biti top i Konte je to najbolje vidio i dovodi duplo bržeg igrača od Matića (Bakayoka) i ako je istina za Alexa Sandra od 61m funti Konte će konačno imati najbržu vezu na svijetu (Mozes-Kante-Bakayoko-Sandro) - 4 ratnika koja mogu trčati po 3 meča bez prekida, Matić je dobar za sistem igre sa DMom, dok Chelsea igra sa 2 box to box veznjaka, a za to je najvažnija brzina u oba pravca - a to Matić nije ispunio, za razliku od Kantea, još sad očekujemo bržeg stopera umjesto Kejhila (Manolas mi se čini kao rođeni ratnik za taj posao) i još neki špic umjesto već odlazećeg Koste i Konte će imati tim ratnika kakav je i zamislio, a onda ćemo vidjeti formaciju 3-4-3 u najboljem izdanju. Matić mi je drag, ali ako je morao da ide on ili Sesk, radije bi ostavio Seska, jer vidjeli ste kad god uđe sa klupe pravi razliku nevjerovatnim pasom, Konte nam je pokazao da zna znanje, Roman je to vidio i produžio mu ugovor uz duplo povećanje plate i sad se opustite da uživamo u ratničkom Chelseau. Znam da je dug komentar, ako odobrite zahvaljujem, ako ne onda samo poz, i ljudi u Subotu 01.07.2017e se ženim i riješio sam sa ženom da prvo usvojimo SIMKEta i Pingvina, a za dalje kako nam dragi Bog da.

avatar
Zauvek Plavac
Monday, 26.06.2017
23:21

Pozdrav za brata NIKE-a, strastvenog i pozitivnog Plavca :) A malim džavolčičima usadite plavu krv!

avatar
Gabriel Batistuta
Tuesday, 27.06.2017
08:41

Imamo titule koliko vi navijaca.

avatar
Naka TZ (CFC)
Monday, 26.06.2017
23:53

Tacno se vidi da Konte hoce svojom rukom da stvori ratnicki spartanski Celzi svi oni koji nisu bili podobni za taj zadatak su odstranjeni .Kad pogledas Kante Bakayoko sredina ,Alex Sandro i Moses bokovi ,STRASNA SREDINA.Odbrana David Luiz ,Van dijk ,Azpilicueta.Po krilima Azar i Pedro kao osice takodjer tu je i Willian kao kvalitetna alternativa.Napad Lukaku da reseta mreze kao prosle sezone .Tacno se vidi sta hoce Konte jer polahko se vidi kakvu ekipu hoce da napravi Konte a to je trkacko ratnicki tim koji ce igrati do zadnjeg daha bez obzira na rezultat.

avatar
CZYNWA
Monday, 26.06.2017
21:30

Pogodak u centar sa tekstom. Bakajoko nije nikakva garancija, ima samo jednu dobru sezonu iza sebe, uz to je bukvalno isti tip igraca kao Kante, a veoma je tesko igrati sa dvojicom istih igraca na sredini. Takodje, odbacivanje Koste je velika greska don Antonia, jer je rijec o suvise dobrom igracu, da bi ga se tek tako odrekao.

avatar
Carina_11303
Tuesday, 27.06.2017
08:05

Pa ko je na ovom svetu garancija??? Doveli smo dva puta najbolje napadace u Evropi i obojica su flopnuli. Dovodili smo anonimne bekove i oni su postajali najbolji na svetu. Nema tu pravila.

avatar
amigo999
Monday, 26.06.2017
21:14

Dobri vicevi:)

avatar
Milos(CZV-CFC)
Monday, 26.06.2017
21:09

Sa jedne strane mi se svidja ovaj transfer zbog cene koju ce Celsi da dobije za Matica a sa druge mi se ne svidja sto smo bas Junajtedu prodali Matica. Sto se tice Bakajoka,dečko je mlad i moze da napreduje i najviše se nadam u Konteov rad i sistem da napravi od njega vrhunskog igraca. Videcemo kako ce se pokazati ovi transferi na obe ekipe

avatar
siroliver
Monday, 26.06.2017
21:06

Odlicna analiza, mislim da se nekako slazem sa tobom

avatar
The KING(visionary)
Monday, 26.06.2017
21:45

Aha ovo je analiza kao ona da ju Juventus,Bajern i Barselona jace ekipe od Reala,rece doticni pred finale LS!

avatar
Bidza i Tridza
Monday, 26.06.2017
23:32

Danas sam hteo da napisem komentar da ces se pojaviti sa nickom I'm back. Nemoj vise da nas ostavljas, niko ovde sem tebe ne pise viceve.

avatar
siroliver
Monday, 26.06.2017
21:06

Odlicna analiza, mislim da se nekako slazem sa tobom.

avatar
Lol xxxxxxxx
Monday, 26.06.2017
21:03

Fantastičan tekst , svaka cast !

avatar
Monday, 26.06.2017
21:01

Nadam se da ce ostati Matara jer ako on ide gubi se ta doza stabilnosti u veznoj liniji. Mada ja bi probao sa Banegom, Kondogbijom, Brozovicem, Naigolanom, Vidalom ili nekim drugim resenjem jer Kante,Bakajoko i Fabre da iznesu sezonu? To je ludost.

avatar
Carina_11303
Monday, 26.06.2017
22:24

Pa tebra, moramo da se odlučimo. Je l' hoćemo da se omladincima daje šansa ili nećemo? Ova trojica će, ako Bog da, da igraju 80 posto utakmica. Pa može valjda Čaloba da pokrije liga kup, početak FA kupa i utakmice protiv klubova iz 4. šešira u LŠ. 40 miliona za Matića je nešto što se ne odbija. Pa Juventus pominjali sa 20-30 miliona evra. Ovo je 45 miliona evra. Mislim da je ovo seča repova Murinjovog Čelsija. Mikel, Teri, Bane, Matić, Oskar, Košta. Jedan do drugog svi miljenici Murinja. Ko zna kakav su klan napravili i verovatno zbog njih nije mogao da zavodi red. Kada dovede one koje želi i kad su mu tu oni koji su mu lojalni - može biti samo bolje.

avatar
Jovan Petrovic_fb
Wednesday, 05.07.2017
10:18

Bolje uzeti od Juvea 30 miliona, nego 45 i pojacati velikog rivala.

avatar
Carina_11303
Tuesday, 27.06.2017
10:58

Možda Loftus-Čik onda. MOžda Bejker. Treba videti, možda zablistaju protiv timova niže klase u Fa i liga kupu.

avatar
Monday, 26.06.2017
23:27

Caloba nije kalibar barem za mene evo gledam i ovo U21 nista nije pokazao.

avatar
Neumoljivi Skols
Monday, 26.06.2017
21:01

Nije jos Matic napustio Celsi,ne zaletice se..

avatar
Blackmamba24
Monday, 26.06.2017
20:59

Iskreno Matke je pao u formi ali i dalje je to isti igrac, Fabregas je pred kraj sezone pokazao da treba da ga zadrze i da on pravi razliku kad HOCE, tako da Fabregas je potrebniji

avatar
Blackmamba24
Monday, 26.06.2017
20:57

Mislim da nije trebao da ide, ali zbog njega bolje da igra nego da greje klupu kao vrhunski igrac, Konte zna sigurno bolje od svih nas, ali...

avatar
DJOMLA CFC
Monday, 26.06.2017
20:57

Hajde vidjecemo i to ko je dobitnik a ko gubitnik.Jedno je sigurno,a to je da Matic nije ni blizu onog Matica iz 2015te i to niko ne moze poreci.Stizu ga i godine,i ovo je bio zadnji voz da se zarade ogromne pare na njemu.Da je igrao kao 2015te,zar mislite da bi bio prodat?Zasto se ne vodite njegovim igrama kada ga ocjenjujete,a ne njegovim imenom koje je sagradio prije nekoliko godina?Da pogledate njegovu statistiku iz ove i prethodne godine,vidjeli bi da je daleko od vrha..Sjecam se mnogo utakmica ove sezone gdje je bio ponajgori igrac na terenu,a igrala se samo liga i kup..Sta bi tek bilo iduce sezone sa LS?Slazem se da je dovodjenje Bakayoka macak u vreci,ali prodaja Matica nikako nije los potez uzimajuciu obzir kako je igrao ove sezone..Jos kolike pare smo dobili,barem 15 miliona vise u odnosu na njegovu vrijednost..Vidjecemo iduce sezone da li ce se pricati kako smoga uspjeli srecno uvaliti,ili kako je manchester odradio odlicnu kupovinu..

avatar
Barca4ever
Monday, 26.06.2017
21:59

Mislis da mu je lako bilo igrati poslednju sezonu pod Murinjom u tandemu sa Fabregasom koji je kao Ozil, setka se po terenu, sa Azarom koji je u sukobu sa Murinjom jer zvezda ne zeli da se vraca nazad, Kostom sa 10 kila viska i Terijem i Ivanovićem koji su usli u godine i postali rupe. Takodje i Aspilikueta je igrao na pogrešnoj poziciji jer nije on za levog beka. Znam da vise od pola utakmica nije imao centarsut.

avatar
DJOMLA CFC
Tuesday, 27.06.2017
10:18

Nema to veze sa kim je on igrao..Dobar igrac uvijek odskace u timu losih.On u pravoj formi nije od pocetka sezone 2015/2016.Ove sezone samo s' pocetka je odigrao vezano nekoliko dobrih tekmi,i onda je pao.A tamo negdje poslije polovine prvenstva vise nije licio na sebe..Evidentno je da to vise nije isti igrac,barem ovo sto je kod nas pokazivao,a i u reprezentaciji.Mozda sad ozivi karijeru kod Murinja,nikad se ne zna.Ja mu zelim sve najbolje,prije svega covjek je za primjer,i hvala mu za sve sto je uradio za nas..

avatar
A.Conte
Monday, 26.06.2017
22:25

Svaka cast na komentaru. Niko ne spominje to kako je on odigrao ovu sezonu, kako mu je forma u strasnom padu, kako ne lici na igraca iz 2015god. Ove sezone je bio katastrofalan...

avatar
Nikola RED_DEVIL
Monday, 26.06.2017
20:56

Ako dodje Matic bicemo prejaki realno, Pogba je najbolji veznjak u PL sto nije dokazao prosle sezone jer nismo imali zadnjeg veznog tako da je on morao stalno da se vraca, dolaskom Matica mi smo dobili 2 pojacanja, Pogba je zvercina sto ce i pokazati ove sezone :) Videli ste svi kako je igrao uz Kantea-KIDAO JE! Sto je reko brat Ferdinand pravi navijaci Junajteda jedva cekaju da gledaju Pogbu sledece sezone! Skockace nas fino Murinjo! GGMU!

avatar
The KING(visionary)
Monday, 26.06.2017
21:39

Kakva ce to biti brzina na sredini Pogba i Matic,samo se pitam k'o je Puz,a k'o Kornjaca http://www.football.london/chelsea-fc/players/nemanja-matic-manchester-united-chelsea-13242201

avatar
Nikola RED_DEVIL
Monday, 26.06.2017
23:06

Kaze lik kome ce fabregas i bakajoko da igraju

avatar
NIKE
Monday, 26.06.2017
21:49

Svi proglasili Kantea najboljim, a ti kažeš da je to Pogba, a i sam si napisao Pogba je bio odličan kad je igrao sa Kanteom u tandemu, dok sa Hererom i Felainijem bude malo bolji od prosječnog veznjaka. Uz Kantea je i jedan Drinkvoter izgledao kao top klasa, pa prošle sezone i Fabregas i Matić su sa Kanteom bili odlični, a bez njega raspad sistema u veznom redu.

avatar
Carina_11303
Monday, 26.06.2017
20:56

Može da je sto puta Srbin. Ni po čemu Matić nije zaslužio više da igra od Erere. Pogotovo kako je Erera igrao prošle sezone, a kako Matić. 40 milki se ne odbija. Putuj igumane. Niko u premijer ligi nije uspeo da zaustavi Azara kao Erera. I sada će on samo da pređe na klupu zbog Matića. A to da li Fabregas nije Pirlo, to ćemo sačekati da vidimo. Uporedite broj utakmica na kojima je bio starter prosle sezone i broj asistencija. I jedini razlog zasto nismo osvojili i FA kup je bio taj sto je umesto Fabregasa igrao Matić u finalu i obilazili su ga kao čunj.

avatar
Zauvek Plavac
Monday, 26.06.2017
21:40

Igraće i on i Erera, zajedno sa Pogbom. A Kerik koji je iskusan i gazi 36tu i Felaini koji je džoker igrač će vrebati kao izmene. Sve im se složilo...

avatar
The KING(visionary)
Monday, 26.06.2017
21:41

Navijaci Junajteda od muke placu na Tviteru,ukapirali da su nam kupili Bakajoka.LOL

avatar
Princ iz Madrida
Monday, 26.06.2017
20:56

Mislim da su napravili grešku. Ipak je Nemanja provjereniji igrač od Bakajoka. Sretno Nemanja 🔝👍

avatar
Стефан Б.
Monday, 26.06.2017
20:55

Ja se nadam da je ovaj autor teksta u pravu, ako Matic zaista dodje u Junajted.

avatar
Damian Lillard
Monday, 26.06.2017
20:51

Dovesce oni sad nekog umjesto Matica, ada po tvom ispade da je nemoguce Matica zamijeniti, makar sad tih igraca ima kolko oces, ne osporavam kvalitet Matica,svaka momku cast,igra dobro i dobar je momak ali daleko od toga da je ne zamjenjiv,samo su Mesi i Ronaldo u danasnjem fudbalu ne zamjenjivi,pozdrav

avatar
Filip MUFC
Monday, 26.06.2017
20:50
avatar
Dario Hubner
Monday, 26.06.2017
20:45

Previse je Konte dao para za Bakajoka,ruku na srce,odigrao je jednu dobru sezonu,23.godine puni i dolazi u najtezu ligu na svetu.Po meni,trebao je Chabolah da dobije sansu,nista nije losiji od Bakajoka.Murinjo je odradio sjajan posao,dobio destruktivca,Pogba ce imati vise slobode u ofanzivi.

avatar
Zauvek Plavac
Monday, 26.06.2017
21:41

Ja se nadam da Chalobah neće biti prodat i da će dobijati više šansi nego prošle sezone, ima on potencijala.

avatar
Carina_11303
Monday, 26.06.2017
22:26

Jer Čelsi nema skauting službu nego su preko klipova na jutubu odlučili da ga dovedu. Zato ga je hteo i Murinjo koji će sada morati da se zadovolji Matićem.