Miha - Januar i dalje traje...

Autor: Boris Jovanović
utorak 03.02.2015.
13:42
Izvor: Sportske.net

Za Sinišu Mihajlovića kalendar ne važi, njegov januar i dalje proždire plodove sjajne jeseni. Kao i obično, korpa je trula koliko i jedna jedina jabuka u njoj...

Beta/AP Photo/ Massimo Pinca
Beta/AP Photo/ Massimo Pinca

Povezane vesti

Siniša Mihajlović je Srbin kome je januar bio najduži.

Doduše, ne deli razloge sa velikom većinom ostalih, one koji se tiču kauzalnog odnosa dužine prvog meseca i praznine novčanika, ali Miha nikako da dočeka da tezge januarske pijace opuste.

Njegov predsednik Ferero je odbacio mantru "Ja tu ne bih ništa dirao", rasturio ekipu koja dobija, prodao Manola Gabijadinija i probao da ubaci glumce čija bi imena velikim slovima na plakatu odavala utisak da će Samp biti blokbaster. Mihajlović je blokirao povratak Kasana pod Lanternu, odbio je još nekoliko igrača koji su ukusa podgrejane paste, a nekako je progutao dolazak izraubovanog Etoa.

Da je zagrizao gnjilu jabuku pokazao je zahtev da Kamerunac živi u Milanu, a putuje u Boljasko na treninge. Gde ćete bolji dokaz da je Dorijane doživeo kao onaj tajkunski hir, Anži, tada je živeo u Moskvi, a Dagestan viđao samo jednom u dve nedelje. Ne, Eto nije bio potreban Đenovljanima, da je nekome neophodan otišao bi severnije gde su tražili glumca koji može mnogo, ali ne može često.

Mihajlovićev autoritet je u pitanju. On je za godinu dana izvukao ono najbolje iz čopora jer je imao najveće zube. Dakle, nametnuo je kod koji Srbi ne shvataju ni sada, dok kusaju posledicu svoje gluposti, Pariz ćemo videti na onim fejsbukaškim slikama kada iskeženi turista drži Luvr ili Ajfelovu kulu na dlanu i to jer odnose u fudbalu posmatramo po matricama TV sapunica.

Pokušaj Ferera da posreduje polazi od činjenice da Mihajlović oprosti Etou što će ga tokom proleća pretući, figurativno rečeno.

Jer, princip srpskog trenera počiva na premisi da nikome ne dozvoli da se ponaša kako se on ponekad ponašao u igračkim danima. Miha je svestan da je ovaj tim bez Gabijadinija limitiran, iskopao je Okaku sa zgarišta večitih talenata, ali, verujte, tu sem Edera ozbiljnih igrača nema. Kad kažem ozbiljnih, mislim na sviknutost jurcanja za velikim stvarima. Borba za vrh je nepoznata teritorija za tu svlačionicu koju trener drži na okupu kombinacijom žrtve i besa.

Bilo da traži da pobede za njega, bilo da im povremeno otvori prozor i mami ih šarenilom bolje budućnosti, ta formula je jesenas radila. Eto je bio bolji igrač od Mihajlovića ma šta vas lagala piskarala ovdašnja, ali ključno je prošlo vreme, "bio". On ne može da preuzme tu svlačionicu i nametne joj autoritet znanja jer je nemoćan da svake nedelje dokazuje svoje liderstvo na terenu.

Drugim rečima, u pitanju je samo hir "Viperete" Ferera, kapric koji bi mogao da uništi ovu misiju koju su u početku proglašavali samoubilačkom, ali je zaličila na uspeh.

Dok ovo čitate, teku ti pregovori, bude li kompromisa smrdeće do nepodnošljivosti tokom proleća. Miha traži da se Eto javno izvini i potpiše kapitulaciju u hladnom ratu koji i dalje , bez obzira što se Kamerunac pojavio na treningu. I da tako bude, to nije mirovni sporazum već primirje, koje će biti prekršeno čim igrač nanjuši slabost, možete me slobodno držati za reč.

Prelazni rok jeste završen, za Mihajlovića neće biti dok Semi Eto ne prihvati ponudu iz Kine ili MLS, a šteta bude minimizirana novim napumpavanjem zajedništva. U suprotnom, očekujte Đenovljane u sredini tabele koju posle impresivne jeseni niko neće moći da nazove zlatnom.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zvezdabre
Tuesday, 03.02.2015
16:29

Nahvali ti ovog mijalovica,ali je krajnje smesno napisano sve..Coveku igrao igrac da ga ne spominjem sad pre Matica,a sad mu ne igra u jednoj sampdoriji,znaci bolji je od Matica verovatno,smesno

avatar
fcb
Tuesday, 03.02.2015
20:35

decko, vecina vas ne kapira neke stvarinto da matic ne igra za reprezentaciju, nije bilo iz fudbalskih razloga, vec upravo zbog stava kakav mihajlovic sada ima prema etounjednostavno je mihajlovic imao neki problem sa maticem, koji je ostao izmedju njih, sto se ljajica tice, tu je sve jasno, on je prekrsio ugovor koji je potpisao sa reprezentacijom, i mihajlovic mu je odma pokazao ko je autoritetntek za nekoliko godina ces da vidis koliko je mihajlovic dobar strucnjak, a to je vec sada poceo da pokazuje