Liverpul - Baloteli kao kišobran...

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 23.10.2014.
13:01
Izvor: Sportske.net

Baloteli je samo vreća za udaranje odnosno koska bačena javnosti. Niti je Mario super, niti je Rodžers imao pravo da priziva izvesnost kada je zaigrao rulet. Problem Liverpula nije to što Baloteli ne može da zameni Suareza već jer ne postoji način da suzb

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Ok, istorija nas je naučila da je ljudskom umu jednostavnije da izdvoji jednog i prikuje ga za krst.

Ko će se zamarati nijansama krivice, to je kao da burek podeliš na pravilne četvrtine, mislim, moguće je, ali će se ohladiti. To je to, ispoštovao si geometriju, a ostao gladan...

Mario Baloteli je fudbalska veštica u Salemu, jedino ga nije briga što mu vatra pucketa ispod nogu. Ovo je poslednja velika uloga njegove karijere, ne mari, dobra stvar u fudbalu je što plaćaju i kameo pojavljivanja, i epizode u predstavama sa manjim budžetom. Njegov ego i svita koja mu služi umesto ogledala neće biti gladni dok bude šetao terenom.

To što je promenio dres na poluvremenu je najsmešniji argument još od kada je neki nesretnik Peđi Mijatoviću zamerio da nosi bele kopačke, pa je zbog toga promašio onaj penal protiv Holanđana.

Ronaldo je zamenio dres sa Kedirom u poluvremenu na Mondijalu u istoj situaciji. Ostavite me sa patosom i svetinjama, Liverpul je i kupio Balotelija zbog specijalnih efekata, nema to nikakve veze sa suštinom.

Suština su Suarezovi golovi, i kada ujeda, i kada iza leđa ašikuje sa Barselonom i Realom, on je koristan član zajednice. "Gutaćemo tvoju mušičavost dok nas činiš boljima", tu mantru su ponavljali na "Enfildu".

I niko na to nema primedbu, veliki igrači su kao lepe žene, skloni smo da im mnogo toga oprostimo za trenutak magije koji podare sa vremena na vreme.

To da je Baloteli panična kupovina znali smo i pre nego što su mu nabili venac od trnja na onu smešnu frizueu.

On može, ali ne mora, njemu je dato i on na tome nije zahvalan, njegovo raspoloženje je poput neba iznad Liverpula, nikada ne znate šta će se desiti u sledećem satu.

I to je Rodžers znao, bacio je kocke, u takvim opkladama jedino je sigurno da će igrač dobiti nule u banci, ostalo je neizvesnost.

Ako Liverpul glavni problem vidi u Baloteliju, onda je kombinacija tog licemerja i neznanja strašnija nego što se pretpostavljalo kada je trošen novac od Suarezove prodaje.

Njihova odbrana je kuća na promaji, nije vam potrebna snaga Reala da vidite koliko ste nagi, dovoljan je i KPR ili neki drugi engleski očajnik.

Naći zamenu za Suareza je nemoguće, da je drugačije on ne bi bio toliko skup. Ne postoji niko, dostupan Liverpulu sposoban da maskira nesavršenost kao Urugvajac proteklih godina. Pouzdati se u to da će bez njega dati gol više od onoga što je tvoja odbrana spremna da dopusti je luda nada.

Da je "ne tako super" Mario dao dva gola Realu, Liverpul bi opet izgubio, oni se na onom stadionu nisu pitali ništa, osim koja će se pesma čuti na početku. Sve posle toga je bilo španska odluka. Taj "kraljevski gambit" u koji su upali od samog početka potvrđuje da im nije mesto za stolom za velemajstorima. I veličina grba koji brane sa tim nema nikakve veze...

I ako, dan posle, ti problem vidiš u tome što je Baloteli promenio dres u trenutku kada si delovao kao školski tim protiv profesionalaca, to je samo zasenjivanje suštine.

Istina je negde drugde i nije potrebno biti Foks Molder da to otkriješ...

Ne propustite