Liga šampiona - Kako oteti "Klempavog"?

Autor: Boris Jovanović
utorak 15.09.2015.
15:28
Izvor: Sportske.net

Loša vest je da nikada nije izgledalo tako izvesno i da će svi poželeti da liče na pobednika. Kako to sprečiti?

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Konačno.

Ubrizgaće nam u vene ono najčistije što fudbal ima, o kvalitetu pričam.

Kao i svake godine švajcarske ćate su pustile deo onih sa jeftinijim ulaznicama da glume jesenje kulise, kada počnu nokauti i takvi će se preseliti u publiku, otežalih džepova.

Prošle godine je bilo između Barselone i Bajerna, pošto se Real odrekao prava na odbranu "Desime" u korist svog marketing odeljenja. Rasturili su šampionski tim i završili punih bisaga i praznih srca, nije da im je prvi put, a neće biti ni poslednji.

Juventus je preuzeo ulogu Atletika i Dortmunda iz prethodnih izdanja, neočekivani gost na glavnoj zabavi koji je svima postao simpatičan. I dostojan finala, što je jako važno, jer velike predstave ne trpe siromaške impresionirane društvom u kome se nalaze.

Germany Soccer Champions League Final

Na kraju, ispostavilo se, pisao sam već, da živimo u dobu Barse i tu ništa ne možemo da promenimo.

Nisu oni posebni, nije niko, sve te frazetine o nečemu što je više od kluba su samo prodaja snova. Te romansirane biografije su bestseleri samo kad ih pišu pobednici.

Barselona je uložila bogatstvo prošlog leta, znali su da je to prilika da napuniš korpu pre nego što supermarket stavi tvoju sliku na vrata i označi te kao nepoželjnog. Drugim rečima, znali su šta piše u presudi pre svih drugih.

Logično, opustišili su tezge na pijaci i doneli Mesiju sastojke. Skuvao je ručak koji niko drugi ne može.

Izgleda lako? I jeste, previše je to klase da bi im se neko suprotstavio. U toj divnoj igri, odlučuju detalji, pomalo je naivno očekivati da pobediš Barselonu tako što ćeš igrati fudbal bolje od nje.

Germany Soccer Bundesliga

Zbog toga, Gvardiolin Bajern "ne radi"u tim završnicama, iako ima plan bez zamerke, boljeg od sebe nećeš pobediti njegovim oružjem, to valjda samo još veruju ovi osnovci u srpskom fudbalu.

U tome ove godine leži možda i Realova nada, da ih Benitez učini toliko ružnima da niko drugi ne može da ih pogleda i preživi. Doduše, ova teorija ima krupnu manu, njegova pita ima previše finih sastojaka da bi iskopirao godine slave sa Liverpulom.

Juventus je rešio da se odmakne od odlične godine, ako se dokopa zime i proleća u kome se odlučuje u dva meča može da bude opasan, ali videti ih kako na neprijateljskoj teritoriji u Milanu 2016. guraju prst u oko najvećim rivalima, za to treba biti baš maštovit.

Britain Soccer Premier League

Englezi?

Murinjo je na svojoj teritoriji, nemojte povlačiti paralele između domaće lige i Evrope, to su različite korpe jabuke. Uostalom, svi njegovi timovi umeju da preživljavaju, na proleće jer to bude odlučujuće. No, da se ne ponavljam, u njegovim trećim sezonama ekipa je stigmatična, otvaraju im se žive rane, nema više načina da loše stvari gurneš pod tepih, nema mesta.

Ostali su nekako pravljeni po meri ostrva. Siti i Arsenal će juriti titulu, ma kako "Građani" želeli iskorak u Evropi. Za Junajted je prerano, a za Van Gala bi moglo biti prekasno, taj raskorak je vidljiv u svakom njegovom potezu u prelaznom roku.

Znate li ko bi mogao da bude veliki dobitnik?

France Soccer League One

Pari Sen Žermen. Odmakli su se od Ibre kao "Kralja Sunca", promenili tačku oslonca, to je bio preduslov.

Mogli bi lako da postanu nova Borusija, Atletiko, Juve neko čije lice ne biste baš zamislili na plakatu u blokbasteru. Jer, sada liče na društvo jednakih i voljnih, Ibra je stariji sezonu, ali paradoksalno, to je ostale učinilo moćnijim.

Možda nikada ranije nije izgledalo tako izvesno ko će biti osvojiti pehar.

Nadam se da se to neće desiti jer svi žele da liče na pobednika.

Te kopije bi baš bilo loše nositi jer nijedna nije ni blizu originalu.

Ne propustite

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 16.09.2015
00:44

Nijedna ekipa nije odbranila trofej, pa tako neće ni Barsa. Bajern i Real su, shodno tome glavni favoriti za trofej. PSŽ bi mogao da napravi iskorak. Mada po meni Blan nije kalibar za završnicu. Čelsi ne treba otpisivati ni u ludilu! Nakon 2012. smo se svi uverili u to da su senzacije i bajke itekako realne u evropskom fudbalu. Juve i Atletiko bi mogli da nas iznenade ponovo. Ostalima više sreće u narednim sezonama.

avatar
realmadridSR4
Tuesday, 15.09.2015
20:14

Svaka cast autoru teksta.

avatar
ppera 1
Tuesday, 15.09.2015
19:42

U ovom trenutku bih dao po 25% šansi Barsi, Bayernu, Realu i PSG-u. Kada dođe proleće to će verovarno drugačije izgledati, al'... o tom' po tom'...

avatar
juve mojsa
Tuesday, 15.09.2015
18:58

samo cu reci MESSI..dok god on bude hodao travnatom podlogom bice i barse..

avatar
Brat_Herera
Tuesday, 15.09.2015
18:17

Barsa,Real,Čelzi,PSG,Bajern, Siti,Arsenal,Juventus,Roma. Svi imaju veće šanse od nas da osvoje Ligu Šampiona,ali mi smo Mančester Junajted,klub koji prkosi vremenu. Ko god da se nađe s nama je favorit,ali da li sa sigurnošću mogu reći da će proći dalje ?

avatar
Barça el honor
Tuesday, 15.09.2015
16:39

Tempiranje forme je najvaznija stvar,koji tim bude u najboljoj formi u aprilu i maju osvojice LS.Vrlo su bitne te cetvrtfinalne i polufinalne utakmice,naravno i zreb je presudan.Jos je rano reci ko je favorit,jeste da mi svi znamo koje su to 3-4 ekipe ali bice verovatno i nekih iznenadjenja.Ocekujem lep fudbal i najbolje utakmice.

avatar
Pedjaa11
Tuesday, 15.09.2015
16:30

Po meni je Bajern glavni kandidat za titulu, prosle godine bez pola tima ga je Barselona jedva pobjedila, a veliki je problem taj sto Barsa nema igru nego se sve svodi na MSN i tu mislim da ukoliko nalete na Bajern u punom sastavu bice gusto. PSZ ima ekipu za finale LS vec par godina, samo treba da probiju led cetvrtfinala.

avatar
Alexander Stonsky
Tuesday, 15.09.2015
18:24

Ne sećam se da je Barsa jedva dobila Bajern. Znam da je u Barseloni Bajern ubedljivo pobeđen, a u Minhenu posle prvog poluvremena u kojem je sve rešeno, Bajern je u drugom spasio čast. Bajern je posle Reala i Barse prvi favorit, jer ipak su Španci kategorija za sebe.

avatar
Wednesday, 16.09.2015
00:51

Definitivno su Španci kategorija za sebe, sve dok im ne dođu Nemci. Da nije bilo velikog stručnjaka da izmišlja nove načine za pas i neke manijakalne formacije (tipa 3-3-3-1 koju neretko koristi) Real i Barselona ne bi prošli onako ležerno u prethodne dve sezone. Ali eto, Bog je poslao Gvardiolu u Bavarsku kako bi Bajern dobio batine koje je i zaslužio nakon godina i godina razaranja španskih ekipa... No, ako se naš vizionar opameti i primeni Hajnkesov recept ne postoji taj MSN, BBC ili šta god koji će nas odvojiti od krune koja nam i najbolje stoji.

avatar
Pedjaa11
Tuesday, 15.09.2015
23:00

Bajern ubjedljivo pobijedjen? Bez glavnih igraca su igrali 0-0 protiv naseg najjaceg sastava i samo zato sto smo imali Mesija u odlicnoj formi smo ga prosli, u revansu je bilo dosta lakse igrati jer smo imali prednost. U odbrani kao i na golu su jaci na svakoj poziciji od nas, u veznom redu su takodje za nijansu jaci( jer racunam Robena i Riberija u vezni red) jedino napad nisu ali sto ako se nama povrijedi ne daj Boze Mesi? Ili Nejmar?

avatar
Volim nogomet
Tuesday, 15.09.2015
16:19

Kao i uvijek Bayern ,Barca ,Real glavni favoriti. Baš me zanima kako će City odigrati ove sezone ,a PSG bi mogao biti bolje nego prošle sezone.

avatar
S-I-M-K-E_
Tuesday, 15.09.2015
15:57

Sa ovakva tri genijalca u napadu,ne samo da mislim da ce Barsa odbraniti titulu u Ligi Sampiona,nego mislim da moze osvojiti 3 ili 4 titule u nizu...Privilegovan sam sto u Barsi za koju navijam mogu da gledam Messija,Nejmara i Suareza kako igraju zajedno,oni ce ispisati istoriju fudbala koju vise niko nece moci ponoviti,u to sam siguran...Barsa je sposobna da napravi cuda.

avatar
Uncounquered
Tuesday, 15.09.2015
18:33

Jeste boli ga k, 3-4 titule u nizu...ponekad stvarno nemas meru za realnost :D

avatar
Brat Sergio (La Decima)
Tuesday, 15.09.2015
18:59

Hahahahahahahahahahah

avatar
BrutalnoIskren#7
Tuesday, 15.09.2015
15:56

Iskreno ja ne vidim konkurenta Barsi i Realu. Ima tu dosta super kvalitetnih timova kao PSG, Siti, Bajern ali svi oni imaju neki hendikep u odnosu na Spance. Siti ne zna kako da se nosi sa ekipama koje imaju istu ili vecu igracku moc jer nemaju taj pedigre LS kao pojedini klubovi, ista stvar sa PSG. Bajern ima ogroman problem u vidu staklenih Robena i Riberija, kao i Gvardiole koji je u 4 meca sa Spancima uspio da primi toliko golova da je to za rubriku vjerovali ili ne. Iznenadjenja su moguca, ali po meni Barsa i Real ce voditi glavnu rijec. Timovi ostali isti a plus pojacani odlicnim igracima na mjestima gdje skripi, ovdje prvenstveno mislim na Real, Barsa ce to uraditi u januaru. Benitez nije poceo sa suludim eksperimentima vec je nastavio gdje je Anceloti stao i jos dodao timu misice i kreativnost u vidu Kazemira i Kovacica kao alternative Krosu i Modricu, a sto je mozda i najvaznije, Bejl je poceo da lici na igraca iz prve sezone. Duga je sezona, svasta je moguce, ali moja 2 favorita su Barsa i Real.

avatar
Barca4ever
Tuesday, 15.09.2015
15:52

Prosle godine svi su mislili da su najveci favoriti Real,Bajern,Atletiko,Celzi ali je Barsa pokazala ko je GAZDA.

avatar
The Best (I\'m back)
Tuesday, 15.09.2015
15:49

barsa osvaja :)

avatar
lamps8
Tuesday, 15.09.2015
15:46

videcemo siti kako se snalazi u evropi ove sezone ako otvore dobro mec sa juventusom imaju velike sanse da urade nesto vise,celsi videcemo kako ce murinjo proci mada sam siguran da ce on ostati na klupi sta god da se desi,a barsa i real najveci favoriti i dalje.

avatar
Tuesday, 15.09.2015
15:37

Barsa ce odbraniti LS, a Ligu Spanije ce osvojiti Real uz pomoc sudija to je vec svima jasno.

avatar
Uncounquered
Tuesday, 15.09.2015
18:36

Niko nije do sada, pa nece ni Barsa da odbrani, sudbina jednostavno ne dozvoljava....kad 2012 niste uspeli Celzi da izbacite sa igracem vise celu utakmicu, i penalom na kraju, jednostavno postoji visa sila koja ne dozvoljava :D

avatar
S-I-M-K-E_
Tuesday, 15.09.2015
18:49

Barsa ce osvojiti i ove godine tripletu...Zivi bili pa vidjeli.