Koština poenta

Autor: Boris Jovanović
subota 14.01.2017.
15:18
Izvor: Sportske.net

Murinjova teorija relativiteta uvek se pokaže tačna kada je Dijego Košta u pitanju. Brazilac obično stavlja tačku sve dok mu nedodirljivost miluje sujetu. Ima samo jedan problem, fudbalski predradnik Antonio Konte je baš kao i Dijego laktovima našao način

BETA/AP Photo/Alastair Grant
BETA/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Kada vidite Dijega Koštu, tačnije ono što je postalo "njegov način", nije teško zamisliti kako ga posle utakmice u nekoj Donjoj Nedođiji u srpskoj ligi, tuku bukvalno svi. Ne preterujem, na njemu bi se vežbale ruke i noge, od protivnika, preko ostarelog ekonoma koji kuva čaj, do lokalnih siledžija iz publike.

Kada nije u formi, ili kada se pravi da nije u formi, svejedno (Murinjova teorija relativiteta) njemu je stalo da pokaže da je opasan.

Isti ovaj iz zagrade je insistiranje na tome da Košta bude doveden u Čelsi objasnio oštrinom laktova Brazilca, odnosno načinom na koji se probijao kroz fudbalski život.

Košta je jedan od retkih Brazilaca koji je uspeo da dokaže teoriju njihovih omiljenih argentinskih neprijatelja, da će zid popustiti, ako ga dovoljno jako udaraš glavom.

APTOPIX Portugal Soccer Champions League

Jer, Dijego "Surovi" se oteo iz majčinog zagrljaja kako bi tragao za nekim dovoljno jakim da mu se suprotstavi u Španiji. Onda je posle pet dana rešio da se vrati, tata ga je ubedio da ostane, da juri fudbalsku sreću.

Ne nužno na terenu.

Dijego Košta je čovek koji je jurio lopove na benzinskoj pumpi, nesrećnici su pokušali da iz Seltinog autobusa koji se vraćao, mislim iz San Sebastijana ukradu nešto. Saigrači su ga obuzdali na kraju, ali je njemu pripala poenta.

Jer, vidite, kada je Košta u pitanju, do sada je uvek on čovek koji je stavljao tačku na kraju rečenice. Ti koji pričaju kako je van terena prilično miran tip, samo ne žele da upotrebe pravu reč, ona glasi "proračunat".

Dijego je sada dovoljno veliki i mnogo manje Brazilac posle španskog seljakanja da zna gde je granica, nevolja u ovom poslednjem slučaju sa Konteom je što se namerio na čoveka koji je Koština italijanska verzija.

Italy Albania Soccer

Za Kontea su svi bili majstori u najboljem Juventusu svih vremena, za sve, on je bio predradnik koji se nametnuo kao vođa. Uz to, Antonio Konte ne zaboravlja. Bilo šamarčinu na terenu za mali fudbal (pisao sam o tome) jer je umesto svoj Leće, uveo omraženi Bari u ligu, bilo da ga je Fabio Kapelo penzionisao bez objašnjenja. I njegove rečenice imaju tačku.

Ali, dosta o Konteu, nije ovo priča o treneru već o pamćenju.

Radi se o tome da je Koština sudbina obrnuto proporcionalna Čelsijevoj. Ako, Konte osvoji titulu, Brazilac neće preživeti slavlje, u ovom klubu nema mesta za obojicu. I svi oni koji računaju da će Abramovič pomiriti stvari na duži period od šest meseci, polaze iz pogrešne premise. Gladijatorske borbe, to valjda znate, se ne završavaju nerešeno, uvek je neko sa jedne od dve strane palca.

Sve što sada radi Dijego Košta je drugim rečima, nedodirljivost koja mu miluje sujetu, u ovom trenutku je teško zamisliti scenu u kojoj Konte sam testeriše granu na vrhu drveta u Premijer ligi.

Italy Soccer Champions League

Ali, na leto, kada Koština poenta bude samo uvod u novi pasus, postoje samo dva ishoda, Čelsijeva titula i novi napadač, ili novi čovek na kome će Brazilac vežbati laktove.

A opet, ko zna, možda do kraja zime Košta zakači veliku kinesku isplatu, zlato je omekšalo i veće ratnike, to je obično početak kraja, kad se mač vrati u korice. Na kraju krajeva i kod Kurosave, ako se dobro sećam, prežive trojica samuraja...

Šta će, u slučaju kineskog proleća, ostati Antoniju Konteu?

Pa, osvojio je titulu sa Matrijem, nije da će mu biti prvi put...

Ne propustite

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neme
Tuesday, 17.01.2017
14:33

Mislim da je citava prica u tome sto je Celsi prevaren posto on sigurno nema 27 godina nego 35 ,i da jedva su ga skrpili uz sve cime raspolazu da ispegla jos godinu -dve na top nivou ili pet -sest na amaterskom za vecu lovu sto se njemu vise svida.

avatar
West London
Saturday, 14.01.2017
18:19

Mislim da će se ovo izgladiti,time što će se Roman uplesti i ponuditi Diegu silan ugovor,poboljšan,i da će još dugo ostati,raditi s Antoniom,mi bi bez njega bili osakaćeni za golem broj i golova i bodova

avatar
Carina
Saturday, 14.01.2017
17:36

Sad je doslo vreme da rivali likuju. Samo polako plavci, moze da se desi da ne ode. A sve i da ode a osvojimo titulu, opet ce se ostali smoriti.

avatar
lamps8
Saturday, 14.01.2017
17:35

videcemo da li je sukob toliki kao sto se pise ako jeste kosta za nekoliko dana ide u kinu.

avatar
Saturday, 14.01.2017
17:34

Kazu da mu je Konte rekao idi u Kinu,Konte ne trpi sranja vrlo moguce da ce ostati do kraja sezone,a onda ce biti na prodaju Kinezima....

avatar
Скаузерлија
Saturday, 14.01.2017
17:23

Више оваквих текстова а мање новинарских шпекулација.

avatar
Carina
Saturday, 14.01.2017
17:53

Pa ovo nije ni spekulacija. Ovo je fantazija.

avatar
Seva7
Saturday, 14.01.2017
17:15

Nzm da li je ko video njegov instagram...izbacio je caman chelsea....

avatar
brekbaCh
Saturday, 14.01.2017
18:24

Meni je to vise negativno nego pozitivno.. tako rade bivsi igraci, postave sliku i navijaju. Izgleda kao da je bivsi..

avatar
brekbaCh
Saturday, 14.01.2017
17:12

Hvala na spoilu za film, jos samuraji su mi ostali iz Kurosavinog opusa.. najbolje cuvao za kraj i gle sad..

avatar
Alex DeLarge
Saturday, 14.01.2017
17:58

Pa ne mogu bas da ti pokvare film jer je previse inteligentan da bi zavisio od spojlera...

avatar
brekbaCh
Sunday, 15.01.2017
12:15

Ma brate jednostavno ne volim da znam takve neke stvari, posle uhvatim sebe kako razmisljam koji ce da umru, a koja trojica ce da ostanu. Lako moze da mi promakne poenta filma i jos neke finese, dok razmisljam o necemu levom.. Kapiras :) ... Veceras se gleda, pa se nadam da ce opravdati ocekivanja.

avatar
Jugluk
Saturday, 14.01.2017
18:40

Hahahha,sjajno :)

avatar
Alex DeLarge
Saturday, 14.01.2017
17:01

Pa sto onda smeker ne presece i proda Kostu?... Da me neko pogresno ne shvati, ja mislim da u poslu sujeti nema mesta, i uvek bih prakticnost stavio iznad. Ali te fore o karakteru, kad je evidentno da ces ici preko principa zarad uspeha, ostavite za malu decu. Ili pobedjujes ili si principijelan - ili jesi nesto ili nisi. (Nmg da napisem sta, nece mi proci komentar)... Osvojio je titulu sa Matrijem? Jeste kad je imao pride i Vucinica i kad je Serija A dotakla najnize grane u istoriji, ovo je PL. Celsi bez Koste cak i sa ovolikom prednoscu ne bi zavrsio ni u top 4 do kraja. To znam ja, znaju navijaci Celsija, a siguran sam da zna i autor teksta...

avatar
Saturday, 14.01.2017
16:51

Hehe,super tekst,bravo...

avatar
Nikolaus
Saturday, 14.01.2017
16:33

Apsolutno podržavam Kontea.Budalu treba oterati.

avatar
Carina
Saturday, 14.01.2017
17:13

Ajde ne paradiraj, sigurno znas sta se tacno desilo. Sad odjednom budala?? Sramno ponasanje od tebe.

avatar
Carina
Saturday, 14.01.2017
21:10

Pa ne znas koliko je od ovih prica tacno a pljujes coveka koji je jedan od retkih koji igra srcem. Sad ces da verujes tabloidima, a neces da sacekas da vidis sta se desilo. Ako dodje do biranja Kosta ili Konte, izabrace Roman, a ja ne navijam ni za Kontea ni za Kostu, nego za Celsi, a to se nece promeniti sve i da i Konte i Kosta i Azar odu u januaru. Zato sacekaj da vidimo sta se stvarno desilo, kako znas da nije stvarno povredjen??

avatar
Nikolaus
Saturday, 14.01.2017
19:34

Nije odjednom.Oduvek je.Kakav si ti to navijač kad opraštaš takvo ponašanje igraca prema klubu,treneru i saigračima.Klasicna budala,sto se mene tice.Zašto sramno ponašanje od mene?Sta sam to sramotno uradio?