Kardif - O kuvanoj žabi i lomačama

Autor: Boris Jovanović
nedelja 04.06.2017.
13:40
Izvor: Sportske.net

Šta se desilo sa loncem u kome je završio Juventus? I zbog čega postoji samo jedan natčovek u fudbalu? Trebalo bi da spremimo lomače, jer kad Ronaldo ode, postaće jasno da Zemlja nije ravna ploča...

EPA/GEOFF CADDICK
EPA/GEOFF CADDICK

Povezane vesti

Mirisalo je na poluvremenu da se lonac u kome je bila Juventusova žaba zagreva. Video sam to mnogo puta u životu, ne govorim u fudbalu, sitno-sopstvenički interes i tumaranje po "sve za dinar" radnjama je najskuplja greška na svetu.

Juventus, kao i protiv Barselone u Berlinu, nije prepoznao šansu pošto je Mandžukić prevario logiku, odigrali su dobro poluvreme bez ikakvog opipljivog profita.

Prosto, to vam je poslovna filozofija bakalina kome će ponestati hleb u trenutku kada se red otegao iza ugla.

I tu se priča završila.

Jer, podsetiću vas, sreća je posao, Kazemirov gol se nije odbio od Juventusove odbrane, već od činjenice da je Real oduzeo nadu rivalu. Da nije pogodio onaj Brazilac što ne prodaje dresove, ali je stručnjak za brazde, neko drugi bi već navukao odoru dželata, presuda je već donešena. Sve posle toga je čista tehnika, postoje elegantni i manje elegantni načini da se sprovede kazna, ali žrtvi je, u krajnjoj instanci svejedno.

KAzemiro Kristijano Ronaldo

Tu ću da stanem, prošlog leta u ovo vreme sam se izvinio Zidanu za sumnju i reči da početnik ne bi trebalo da se obučava na skupim igračkama. Danas moram da mu skinem šešir. Protiv Atletika je pre godinu dana, poklonio loptu Godinu i onim kaubojima, Real je trebalo da dobije to bez drame.

Sada je shvatio posle prvih 45 minuta, da stvari mora da postavi drugačije, kada je Real oteo sredinu, sve je bilo gotovo.

I ma šta sad vi pričali, od mene ćete dobiti hegelovsko nepriznavanje činjenica, Real nije bolji tim od Juventusa, o tome nema rasprave, Real ume da prepozna trenutak, njima detalji ne promiču.

Nanjušili su slabost, upravo je to u večeri velikog sloma, potencirao Dani Alveš koji ih je toliko puta pobedio. Jednostavno, namirisali su nesigurnost Juventusa koji je očekivao nagradu nakon prvog dela.

Rekao sam vam juče, detalji, to su ti treptaji oka koji odvajaju urlik pobednika i suzu palog, ona žaba iz lonca je skuvana da nije primetila, raspad od 20 minuta je previše na ovakvom nivou. Uostalom, to nije malo, deluje kao fudbalska crvotočina, ali neće skratiti put do trofeja, sećate šta je upravo u istoj vremenskoj rupi Juve napravio Barsi u Torinu?

Šta je ono što nije detalj?

Kristijano Ronaldo

Pričao sam prijatelju, dovoljno hrabrom da me pozove u poluvremenu, sa golom Ronalda moraš da računaš, tu se kreće iz hendikepa, nevolja je kad postigne više od toga, odnosno kada stigne do svog standarda.

Posle ovogodišnjeg finala, vi sa jeftinijim ulaznicama, jasno i sami ćete videti ono što nikada nije bilo sporno, Kristijano Ronaldo je natčovek, sa tim Mesi nema ništa, nikada nije ni imao.

Jer, ovo je unapređena varijanta ljudskih moći, ne govorim o Božijoj čestici, već činjenici da je neko uspeo da natera mašinu da radi na sebi, da sama sebe održava. Neko bi to nazvao fanatizmom, ali dajte da u ovim vremenima opšte nesigurnosti, kada se budale kite bombama, tu reč ohladimo, hajde da ovo nazovemo voljom za moć.

Kako je uspeo, da li ga je ambicija čipovala do ovih krajnjih granica poimanja o tome da neko bude toliko dobar u fudbalu, to je pitanje za njega.

Ono za svet kome neprestano gura u oko svoju savršenost je, da li je ovaj perfektni atleta najbolji igrač ikada?

paje ronaldo

Pazite, on je ove godine, izbio jedan argument, jako bitan za Maradonino krunisanje na Olimpu, on je sam osvojio Ligu šampiona. Ne želim da vređam nikoga, ali kada je Real hodao po žici, jedini je on umeo da leti. Da ne ponavljam, da je obrnuo igricu.

Postoji li čovek koji je sposoban da učini, da Portugal, sa svojih pet wannabe Ronalda, bez krštenog špica 20 godina i odbranom koja je starija od Svete Gospe Fatimske, bude prvak bilo čega, uključujući i turnir u malom fudbalu u Lapovu.

Za odgovor je možda rano, njegove godine ne znače ništa, on stari unazad, pametniji je i sposobniji da se ne potroši, ako ne mora.

Nikad nisam sumnjao da je Maradona jedini hodao po vodi, do sinoć.

Spremite lomače, kanoni će biti dovedeni u pitanje.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak