Juventus - Kad Kvazimodo pokvari žurku...

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 14.05.2015.
13:14
Izvor: Sportske.net

Zbog čega grbavi gost na ulickanoj zabavi UEFA potajno merka poslužavnik? Kako to da Real sebi u pravilnim istorijskim ciklusima dopušta da snove stavlja na kantar? Za razliku od "El Klasiko" prevare, berlinska priča u junu će imati jasan scenario.

Beta/AP Photo/Oscar del Pozo
Beta/AP Photo/Oscar del Pozo

Povezane vesti

Kada je UEFA poslala "hitmena" iz Skandinavije da na tanjiru donese "El Klasiko" u Berlin, nisu računali sa mojom teorijom, Juventus se ne pobeđuje klasom.

Objasnio sam vam da će Realovi igrači na low cost Tasos početkom juna, ako ne budu spremni za patnju protiv Italijana. Ispostavilo se baš to, oni mogu sve, osim da prihvate žrtvu.

Nije samo o fudbalerima reč, tu niko nije želeo da se odrekne bilo čega u ime minimuma zajedničkog interesa, Perez novca, igrači ega, navijači predstave o sopstvenoj veličini.

Zbog toga je Juventus partibrejker sezone, sprečio je švajcarske činovnike da vam prodaju praznu kutiju sa šarenom mašnom na kraju sezone.

Verujte, nema se za čim žaliti, sudar Barse i Reala bi predstavljao fudbalski ekvivalent Flojda i onog filipinskog milionera iz blata, vređanje suštine stvari. slavljenje prevare i hvatanje na patetiku. Ne zbog toga što su Barsa i Real loši, već zbog toga što su loši kada igraju između sebe u situaciji u kojoj pobednik nosi apsolutno sve.

Real Madrid's Toni Kroos

Ovo će biti drugačije, dobra deca iz privilegovanih predgrađa igre, iz škole "odličnosti" La Masije protiv srednje kožarske iz sivila blokova.

Juventus je družina grbavaca, svako ko misli da ih to vređa je na pogrešnom putu, za njih je taj nadimak kao odelo šiveno u londonskom Sevil Rouvu.

Pričao sam vam kako su im prišili "grbu"?

Dresovi su kroz istoriju vazda bili od nekog materijala što se naguravao kod vrata i na leđima. Gobbi su se svikli na taj imidž. Osamdesetih, kada je jednom veliki fudbaler, sada nionski zarobljenik Mišel Platini zaigrao za Juve, prvo mu je rečeno da se upristoji, podigne štucne i uvuče dres. Jer, moglo se desiti da ne izgleda kao Kvazimodo.

Juventus' Giorgio Chiellini celebrates at the end of the Champions League second leg semifinal soccer match between Real Madrid and Juventus

Takav Juve će u Berlin, nesimpatični gost na zabavi privilegovanih koji potajno merka kanape i pita se gde stoji šunka.

Reče sinoć jedan moj Juventino, "nemam nijedan razlog da budem optimista, ali verujem da ćemo osvojiti Ligu šampiona". Između tog neracionalnog stava i očiglednih 3:0 na poluvremenu za Barsu stoji jedna druga stvar, Juventus ima naviku da gubi finala u kojima je favorit i da se vraća sa neočekivanim nagradama.

I taj Liverpul u krvavoj hejselskoj noći i onaj talentom prebogati Ajaks su igrali fudbal za bogove i udavili se u biblijskom potopu suza protiv Juventusa, dovoljno prisebnog da uđe na zadnja vrata Nojeve barke.

Juventus' Carlos Tevez fights for the ball against Real Madrid's Toni Kroos next to Real Madrid's Gareth Bale

To je jedina šansa ove družine, da Karlitos Tevez, čovek koji je preskakao mrtve na putu do škole, protutnja kraj živih i budnih i učini stvari zanimljivim. Pisao sam vam o tome, kad potceniš Juventus, imaj maramice u džepu, za svaki slučaj.

Real?

Objasnio je Nikola sa "Monda", Morijentesi i Morate ovog sveta se uvek vrate u nekom obliku na onaj stadion koji traži da pobeđuješ lepo i ima strpljenja kao Srbin dok čeka predjelo. Razlika je možda u godini, aktuelnoj političkoj situaciji, potražnji za nekretninama i onima koji će ih graditi (čitaj Florentino), ali jedna stvar je konstanta.

Real Madrid's Gareth Bale reacts during the Champions League second leg semifinal soccer match between Real Madrid and Juventus

Naime, Real ima dovoljno pehara da priušti sebi da iznova stavlja etiketu sa cenom na snove. Da ih meri na kantaru, odmerava u pećini sa blagom, klasifikuje i arhivira. Pre nego što zapalite baklje, izvučete toljage i krenete da linčujete fudbal koji živimo, legitimno je pravo takvih klubova da vam izvlače novac.

Juventus mi radi to isto decenijama, samo nema šarenu mašnu, ni ideju kako da mi proda dres sa brojem, mi kupujemo one na kojima je ime kluba, bez imena igrača i sa neizbežnom grbom.

To je stile Juve, onaj Realov je suprotan, nalickan, miriše na Ronalda, predstavu o super-herojima i intergalaktičkim bitkama, gleda nas sa visine, kao kolateralnu žrtvu.

Real Madrid's Fabio Coentrao

Samo, ponekad i bogati plaču. To se dogodilo Realu, zaboravili su da u uređenim sistemima, kod Hegela, nema heroja. Anćeloti nije uspeo da ih privede svrsi, da ih ukalupi u moranje. To je problem, volja, ne talenat i klasa, pomera planine.

Imam i dobru vest za njihove navijače, ti oblaci traju kratko, nema to veze sa rezultatom. Na leto će pod suncem Madrida neki novi dečko koji obećava žonglirati u belom dresu. I svi će biti debeli, srećni i nasmejani.

Znate kako kažu u "Alan Fordu", "Bolje je biti čitav život bogat, nego jedan dan siromašan".

To je Real Madrid, tuga koja traje kratko.

Ne propustite

Komentari

32 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ognjendakic
Sunday, 24.05.2015
16:39

Kakvi su ovo tekstovi...

avatar
SRBIJAA
Thursday, 14.05.2015
21:46

Tekst objasnio! Svaka rec je na mestu!

avatar
axelf88
Thursday, 14.05.2015
21:12

tekst kao tekst, vidi se da ga je pisao navijac juventusa...prosli su u finale i nikako ih ne treba otpisati...ali zbog lepote fudbala i onog sto barsa igra, mislim da bi oni trebali da uzmu LS...navijacu za barsu

avatar
neme
Tuesday, 19.05.2015
15:36

sta je tu pristrasno tekst je trebao da izade u NIN-u,pobeda Juvea je ono sto cini LS vecim od bilo cega ,nekad se ne odvija sve kako je u Nionu zamisljeno,trijumf Juvea je trijumf ideje da tim posle pet godina sastavljanja kockica uz izvesnu dozu srece (POGBA,EVRA,MORATA) ,MORA doneti usati pehar u Torino,gluposti o katanacu ne piju vodu u obe utakmice Juve je imao veci posed od Reala.Juve je u stvari problematicni klinac obucen u skupo odelo ali zna po sta je dosao u Berlin.

avatar
ErDraX
Thursday, 14.05.2015
20:09

kad potceniš Juventus, imaj maramice u džepu, za svaki slučaj.n TAKO NEKAKO AHHAHA STARA DAMA BIJE !!!!

avatar
Zvezda do Tokija
Thursday, 14.05.2015
19:19

Previse pristrasan tekst. Oduvace ih Barsa u finalu. Navijam za lepotu igre i poteza a ne za katenaco

avatar
JUVENTIN
Saturday, 16.05.2015
09:28

Juve ne igra katanaco

avatar
joefcb
Thursday, 14.05.2015
18:09

Kad ste vec pogodili ko ce proci u finale onda probajte pogoditi i osvajaca, bilo bi lijepo jedan tekst istog autora po tom pitanju

avatar
zico
Thursday, 14.05.2015
17:46
avatar
Amar Zo
Thursday, 14.05.2015
16:59

Istina! Svako ko unapred otpise Juve u finalu nije normalan. U situaciji kada jedan mec resava pitanje osvajaca ne bih otpisao ni neki nizerazredni klub a kamoli Juve

avatar
Fidel Kastro
Thursday, 14.05.2015
16:05

Svaka čast Borise za tekst. Znam da si navijač Juventusa, čestitam. A lepo si napisao ovo na kraju. To je Real, tuga traje kratko. Pravo u centar.

avatar
Pedjaa11
Thursday, 14.05.2015
15:31

Onaj filipinski milioner?Bitno da znas za Flojda kog pratis na instagramu i lajkujes mi slike s parama.

avatar
Carina
Thursday, 14.05.2015
15:28

Ako nesto ne volim to su ovakvi tekstovi likovanja prepuni mudrosti. Tako cim svaki jaci klub ispadne, vi imate neku teoriju. Sve teorija do teorije. Kao da juventus nema pojedince. Juventusov vezni red sa Markizijom, Pogbom, Vidalom i Pirlom je jedan od najjacih u evropi. Tevez je kroz celu karijeru vhunski napadac, verovatno i bolji od Benzeme, ovako je dominirao i u premijer ligi, a tu je i najtalentovaniji mladi spansi napadac. Kjelini i Bufon su definicija Italijanskog fudbala, Evra ceo zivot igrao u jednom Junajtedu, ako tamo nije stekao pobednicki mentalitet nece ga steci nigde. jedini koji nisu zvezde u timu Juventusa su Bonuci i Lihstajner, ali su i oni odlicni. Nije ovo bio David protiv Golijata, ovo su bila dva teskasa i jedan je morao da ispadne i to je sve.

avatar
JUVENTIN
Saturday, 16.05.2015
09:30

Ti si nas otpisao jos protiv dortmunda,a sad smo odjednom sila?

avatar
LuckyStrike
Monday, 18.05.2015
21:50

nisam hteo nista da komentarisem al morao sam... taj benzema za kojeg kazes da je losiji od teveza da je dao 80% golova koje je asistirao ronaldu i drugima bi sad bio prvi ili drugi strelac lige (trkao bi se sa mesijem oko toga)... za ostalo se slazem ... i ne govorim ovo zato sto cenim Benzemu nego zato sto je to realnost...

avatar
Carina
Saturday, 16.05.2015
12:05

To sto sam ja navijao za Dortmund protiv Juventusa to je znacilo da sam ja rekao da je Juventus slab?

avatar
Thursday, 14.05.2015
15:18

Ja sam prvi verovao da juventus nema sta da trazi u drustvu reala, barse i bajerna, a oni prodjose u finale. I sada nekim rezonskim razmisljanjem, obican covek dolazi do zakljucka da nemaju sta da traze u finalu protiv barse, pa opet, to je finale ls, sve je moguce, jedna utakmica, jedan pogresan potez, tracak srece i trofej moze biti njihov. A i italijani su to, u odbrani nema boljih od njih, igra na rezultat im je u krvi. A opet, mesi i ekipa su brutalni...

avatar
Thursday, 14.05.2015
15:04

lep tekst, Juve s ene sme podceniti, rekao sam da su najgori rival i verovato sam bio upravu. Moze Juve do titule, vreme je da im se vrati za ona finala 1007, 1998 2003.

avatar
juvemf
Thursday, 14.05.2015
14:39

borise ako imas vremena svrati http://ju1897.blogspot.com/

avatar
John Stockton
Thursday, 14.05.2015
14:34

Mislim da cete videti da ova Barca nije isti tim kao Real. Real je jedna bezlicna skupina. Ova Barca je pravi tim. Mozda i najbolji koji je FCB imao ikada. Sve ovo ovde napisano zvuci jako lepo i romanticno, ali ne verujem da Juve ima sanse. Nije to isti Juventus kao nekada. Sa onom igrom od sinoc , obe ekipe bi lagano izgubile od Barselone. Lepo je nadati se, ali me ovo podseca na EURO 2012. Hrabra Italija izbacuje Nemce, ulazi u finale euforcino i onda izgube 4:0.nSa druge strane, drago mi je da je Juventus u finalu. Hrabra su ekipa i mozda i iznenade. Dobro je za fudbal i za Seriju A sto je ovo finale.

avatar
Thursday, 14.05.2015
19:01

Ćini ti se da bi ih Barsa razbila. Barsa je protiv onakvog unakaženog Bajerna pokazala mnogo slabosti. Barsa je jača samo u napadu od Juventusa. Taj napad jeste prejak, ali i Juve ima najbolju odbranu u Evropi. Već drugu godinu primaju najmanje golova, a ove su primili najmanje i u lš. Vidjećemo se za nekoliko sedmica, šta će se desiti. Juve kao nekada? Nijedan tim nije kao nekada. Juve će u narednim godinama biti glavni favorit za osvajanje lš. Zapamti to. U klubu povlače prave poteze, ekonomski su još jači i uskoro će biti u rangu sa ova tri lluba, koja su trenutno ispred njih. Barsa jeste favorit, ali isključivo zbog Mesija, koji ima ogroman utjecaj na igru Barse, a da ne pišem o tome kako može jednim potezom da riješi meč.

avatar
John Stockton
Monday, 08.06.2015
00:14
avatar
Hocus Pocus
Thursday, 14.05.2015
20:27

Kad je Bajern poveo Barsi je trebalo 15 min da preokrenu rezultat i posle su otaljavali posao do kraja, da je Barsi trebalo sigurno nebi izasao Suarez na poluvremenu i ne bi se Barsa povukla celo drugo poluvreme. nSto se tice finala 6 juna; da je Barsa kao pre 5 godina sigurno bi bila favorit protiv koga god da igra, ovako je blagi favorit ali nikako joj nece biti lako. Juventus je jak kao ekipa i ima sjajne individualce tako da po meni bice neizvesno, ali se nadam da ce Barsa da slavi na kraju...

avatar
ErDraX
Thursday, 14.05.2015
20:13

Tako nekako ako je Bayern onakav unakazen bez tri najbolja igraca dao tri gola, ne vidim zasto Juve ne bi mogao dati jedan ili dva....A da ne prime ...REALNO FINALE je svako ima sanse...

avatar
Hocus Pocus
Thursday, 14.05.2015
14:29

Benzema nije fit, nema Di Marije jer ne prodaje dresove, nema Ramosa da skoci i da gol glavom i toliko o Realu u bitnim utakmicama...

avatar
Vamos Real
Thursday, 14.05.2015
14:27

Svaka cast za tekst,mada Juventus nije Zvezda ili Partizan pa da je predstavljen toliko siromasan...

avatar
BrutalnoIskren#7
Thursday, 14.05.2015
14:15

Odlican tekst i slazem se u svemu osim u konstataciji da Real nije dao sve od sebe na terenu. I dalje tvrdim da je prva utakmica presudila, sinoc su dali sve od sebe i stvorili mnogo sansi ali jednostavno nije se dalo. Krvariti na terenu i igrati lijepo nijesu nuzno razliciti pojmovi, Real je sinoc igrao napadacki, stvarao sanse, radio presing ali Juve je postigao gol zlata vrijedan. Htjeli su prolaz i te kako ali jednostavno nije se dalo, kombinacija povreda i nedovoljne spremnosti pojedinih igraca se ispostavila fatalna, jer prije svega za protivnika su imali jedan veliki i kvalitetan tim, tim koji je i te kako imao znanja i vjestine da iskoriti sve to. U Italiji sam oduvijek simpatisao Inter, jos od vremena kada je Adriano harao njihovim terenima ali u junu cu prvi put navijati za Juventus i to nema veze sa Barselonom ali ima sa Bufonom, covjekom koji je po meni najveci golman u istoriji i covjeku kojem nedostaje samo 1 trofej u karijeri a to je LS i nadam se da ce je osvojiti.

avatar
Filip920
Thursday, 14.05.2015
13:54

Borise da se kao i uvek pravo u centar!Ti si jedan od retkih ljudi ovde koji pisu tekstove da bi nesto pametno rekli a ne samo zbog klikova i na tome ti ogromno hvala!nnProtiv Barse nas cekao pakao u 90 minuta ali za ovo se zivi idemo do kraja Forza Juveeeee!!!!!

avatar
S-I-M-K-E
Thursday, 14.05.2015
13:44

Sad ce Real uloziti jos milijardu eura,i odma ce smiriti vjestacke navjiace.....S obzirom koliki ogromni novac je Real ulagao u igrace svih ovih godina,trebali su osvojiti najmanje 4 lige sampiona i 5 prvaka spanije....Ali ima pravde,ne mogu se parama kupiti trofeji!

avatar
El Capitan
Thursday, 14.05.2015
18:27

Sve si u pravu.Pišu ove Bale out i slično, ali ono što ja podržavam je #PerezOut. Nije Real više tim koji je poštovan na sve strane.Za 6 godina 1 LŠ,1 Liga i 2 Kupa i 500 miliona? Dajte molim vas.Kalderon je za 3 godine mandata osvojio 2 Lige sa dosta manje ulozenih para bez razbacivanja. Real treba da bude hram fudbala, a ne marketinško leglo.Igramo čitavu sezonu bez zadnjeg veznog radi dresova.James je sjajan ali mi ovde pričamo da je on doveden kao potpuni hir!

avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Thursday, 14.05.2015
13:42

Zar vi novinari ne bi trebalo da budete nepristrasni?

avatar
El Capitan
Thursday, 14.05.2015
13:27

To je Real Madrid,tuga koja traje kratko.Toliko tačno da ja kao veliki Madridista ti skidam kapu za ovu rečenicu!Mogu reći da moj klub gubi dušu.Draže bi mi bilo da imamo dušu,a da nemamo trofeje,ali poslednjih 10 godina nemamo ni jedno ni drugo.Razmaženi navijači zvižde Ikeru.Da mi je to neko rekao prije 5 godina lagano bih se nasmiješio i rekao da je lud.U Realu se status zvijezde svodi od danas do sutra.Pitanje je kada će Ramos dobiti zvižduke.Elem,čestitke autoru na dobrom tekstu i na prolasku dalje jer znamo da je ogromni Juventino.Navijaću za vas u finalu,sasvim logično.