Zvanično - Bivši napadač Bajerna u redovima "Vukova"

Autor: Nikola Miloradović
sreda 17.08.2016.
19:59
Izvor: Sportske.net

Kao što je i najavljivano, nemački klub je angažovao napadača iz Serije A.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Pisali smo danas da je Volfsburg odustao od Simonea Zaze i okrenuo se jeftinijoj opciji.

Sada je sve i ozvaničeno, kako je nemački klub putem svoje zvanične stranice obelodanio da je njihov novi član Mario Gomez.


Bivši napadač Bajerna, Štutgarta i Bešiktaša dolazi u Volfsburg iz redova Fiorentine.

On je minule sezone kao fudbaler "Viole" nastupao za Bešiktaš sa kojim je osvojio turski šampionat. Klub iz istanbula je hteo da ga zadrži ali je Nemac odlučio da se ne vraća u Tursku nakon nereda koji su zadesili tu zemlju.

Na "Folksvagen areni" će nositi broj 33 na leđima, a očekuje se da sutra bude i zvanično predstavljen kao novi fudbaler "Vukova".

Gomez je u Bundesligi odigrao 236 utakmica tokom svoje karijere, a postigao je 138 golova u najelitnijem nemačkom takmičenju.

"Pokušavali smo i zimus da dovedemo Marija, te smo sada prezadovoljni što smo ga konačno angažovali. Mario je napadač svetske klase, koji pored igračkih kvaliteta donosi i veliko iskustvo u ovaj tim. On je veoma ambiciozan i savršeno se uklapa u našu sredinu", izjavio je sportski direktor Volfsburga Klaus Alofs.

"Radujem se novom izazovu. Razgovori koje sam obavio sa Klausom Alofsom i Diterom Hekingom su bili jako produktivni. Oduševljen sam što sam se vratio u Bundesligu. Želim da se sa Volfsburgom vratim na internacionalnu scenu i čvrsto verujem da ćemo to ostvariti", izjavio je Gomez povodom potpisivanja ugovora sa novim klubom.

Mario Gomez je odigrao 68 utakmica u dresu reprezentacije Nemačke, a za to vreme je postigao 29 golova. Bio je deo i selekcije "Pancera" na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Francuskoj.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
No ®ules
Thursday, 18.08.2016
00:00

Bas je slabo interesovanje vladalo za ovim ekstra igracem. Viola ga se rano odrekla. Ovakav napadac obecava 15-20 golova u svakom malo boljem klubu. Srecno Mario, odlican posao za Wolfsburg.

avatar
Al(a)din
Wednesday, 17.08.2016
20:17

Samo je steta sto nece igrati u Evropi. Inace puno srece Supermario