Zlatni Sergej - Hoće li mu sud pokvariti transfer?!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 25.07.2015.
10:22
Izvor: Sportske.net

Vezni fudbaler Genka Sergej Milinković-Savić privukao je pažnju Lacija i Fiorentine koji su ušli u trku za njegov potpis ali bi priča mogla da ode u sasvim drugom smeru jer će slučaj mladog veziste završiti na Sudu u Lozani.

krcgenk.be
krcgenk.be

Povezane vesti

Nakon što je omladinska reprezentacija Srbije osvojila Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina na Novom Zelandu Sergej Milinković-Savić postao je jedan od najtraženijih igrača iz tog tima na evropskom tržištu.

Za usluge bivšeg fudbalera Vojvodine zainteresovani su italijanski velikani Lacio i Fiorentina a mediji sa Apeninskog poluostrva svakoga dana prenose informacije vezane za poteze koje vuku klubovi iz Rima i Firence vezano za Sergejev transfer.

Čitava priča mogla bi da dobije totalno drugačiji tok jer je vlasnik firme koja je svojevremeno otkupila prava na deo ugovora Sergeja Milinkovića-Savića odlučio da presavije tabak i pravdu potraži na Sudu za međunarodnu arbitražu u Lozani.

"Ugovor sa Genkom je ništavan, nevažeći, nema pravno uporište. Vojvodina je, bez saglasnosti pravnog lica s kojim je osam meseci pre toga sklopila ugovor, prodala igrača belgijskom prvoligašu na kojeg nije polagala sva prava" objašnjava Dragoslav Vukovič.

Vlasnik firme "d.o.o. Vuković 1967" objasnio je da je firma isplatila Vojvodini sumu od 360.000 evra i tako otkupila deo prava na ugovor Sergeja Milinkovića-Savića ali Novosađani prilikom prodaje nisu uzeli to u obzir.

"Pravda je tražena i pronađena pred Višim sudom u Novom Sadu, sad se ide dalje, direktno u Lozanu, na redovni, međunarodni sud, o svemu su obavešteni Genk, i Fiorentina i Lacio" dodao je Vuković.

Ovakav razvoj situacije definitivno bi mogao da utiče na transfer Sergeja Milinkovića-Savića jer italijanski klubovi sigurno neće ulaziti u posao ukoliko se potvrdi da transfer mladog veziste iz Vojvodine u Genk nije bio validan.

"Vojvodina nije bila vlasnik kada je Sergeja poslala u Genk, to je kao kad prodajete ukradeni automobil, Fiorentina ili Lacio poslovaće s nekim iza kojeg se vuku repovi, oprez! Ponoviću, ugovor Vojvodine i Genka je ništavan" zaključuje Vuković.

Srpski internacionalac Sergej Milinković-Savić preselio se u Genk prethodnog leta a do sada je za ekipu iz Belgije odigrao 24 utakmice i postigao 5 golova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
p00l
Sunday, 26.07.2015
16:18

Ma terajte se u q... vi i vaše 'Nije u skladu sa uslovima korišćenja'. Ništannisam slagao, nikog nisam uvredio..... ili čekaj pa jesam uvedio nekog lopova u NS tima što sam ga spomenuo. Isti ste ko i on jebo vas sajt. Više ovde ne dolazim da pročitam sportske vesti. Idioti...

avatar
Volem Vosu
Saturday, 25.07.2015
15:47

Potpisao je ugovor za deo prava dok je klub bio u blokadi,a za vreme blokade klub ne moze da potpisuje takve ugovore i odavno su pokrenuti postupci za ponistavanje tih ugovora iz Pavlovicevog vremena,tako da...corak.

avatar
Loris Karius
Saturday, 25.07.2015
12:32

I sad će Voša opet svoju staru priču kako su oni jedini pošteni i kako im je to namestio fudbalski savez u kom su članovi Partizana i Crvene Zvezde.

avatar
baldekeita
Saturday, 25.07.2015
11:11

Zanimljivo da se doticni javlja tek nakon godinu dana i to bas u trenutku kad se za Sergeja nudi 10-ak miliona,kada je postao svetski prvak i bronzana kopacka...sto se nije odmah javio kada je objavljeno da ide u Genk?Manite me ove price dobro je poznato kako je doticni dosao do procenata,tesko je pretpostaviti kakav je to uopste ugovor na papiru jer je danas sve moguce posebno kod nas...

avatar
Ivica Iliev Sportske
Saturday, 25.07.2015
10:42

Domaći fudbal... Kriminal.

avatar
EDO
Saturday, 25.07.2015
10:29

Ne kapiram,tek sad je provalio da polaze pravo na deo ugovora???...sto se nije bunio kad je igrac prelazio u Genk nego sad kad su veci timovi u pitanju..

avatar
Ayrton Senna
Saturday, 25.07.2015
11:10

Već je dobio presudu u našem sudu u Novom Sadu, ali poznato je kakvi su naši sudovi i kakvo je izvršenje presude pa je zato predao slučaj sudu u Lozani.

avatar
Amar Zo
Saturday, 25.07.2015
10:26

Uglavnom , neko ce zgrnut silne pare