Žiru tri meseca van terena – Arsen na potezu!

Autor: Miloš Marković
utorak 26.08.2014.
09:15
Izvor: Sportske.net

Glavobolja za Vengera, Olivije Žiru je povredio stopalo, francuski stručnjak će biti primoran da povuče određene poteze u smiraj prelaznog roka.

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Iz Francuske stižu informacije da je Olivije Žiru doživeo težu povredu i prelom stopala zbog čega će biti primoran da pauzira oko tri meseca.

Naime, francuski napadač je zadobio udarac protiv Evertona, lopta koja ga je udarila u bolno mesto otkrila je veći problem i respektabilni novinar lekipa, Bruno Konstant izveštava da će napadač Arsenala morati da pauzira duže vreme.

Zaista loše vesti za Arsena Vengera na kome je da odluči.

Sa Sanogom kao jedinim preostalim isturenim napadačem i Lukašem Podolskim o kome se već govori da će napustiti klub, Francuz će morati hitro da reaguje do 31. avgusta.

Telegraf javlja da je Arsen Venger već započeo proces kupovine novog pojačanja u napadačkoj liniji, a kao potencijalne transfer želje u engleskoj štampi se izdvajaju Deni Velbek, Loik Remi i Samjuel Eto. Od ranije je poznato interesovanje ka Edinsonu Kavaniju, koji bi ponajviše oduševio navijače londonskog kluba.

Ipak, sa povređenim Ibrom, Parižani će se teško opredeliti da puste Urugvajca.

Prethodno pomenuta imena su ipak, poznavajući politiku Arsena Vengera i znatno realnije mete. Deni Velbek je na izlaznim vratima Junajteda, spekuliše se sa Totenhemom, a Venger u njemu može da prepozna igrača koji bi se dobro uklopio u stil igre kakav forsira Arsenal.

Loik Remi je takođe jedna od opcija o kojoj se neko vreme spekuliše, ovaj fudbaler je bio na pragu Liverpula, ali je i pored medicinskih pregleda vraćen u KPR. Hari Rednap je istakao da ozbiljno računa na ovog igrača, ali u slučaju da Venger reaguje i sam Remi bi bio voljan da načini korak napred u karijeri.

Samjuel Eto je već nagovestio da će ostati u Premijer Ligi, njegov eventualni dolazak bi doneo iskustvo u ekipu Arsenala, mada je on i najmanje realna opcija za Tobdžije.

Bilo kako bilo, Venger ima još samo nekoliko dana da reaguje, možda navijače iznenadi kao prošle godine kada je u smiraj prelaznog roka doveo pravu transfer bombu, Mesuta Ozila.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke