Zašto bi se Suarez vratio u Englesku?

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 02.03.2015.
13:26
Izvor: Sportske.net

Luis Suarez je ove sezone stigao u Barselonu, ali bi mogao da je napusti već ovog leta i da se vrati u Premijer ligu, ako je verovati engleskim medijima.

Beta/AP Photo/Daniel Tejedor
Beta/AP Photo/Daniel Tejedor

Povezane vesti

Jedna od ličnosti koje su obeležile prethodnu godinu u svetu fudbala svakako jeste Luis Suarez.

Najbolji strelac Premijer lige, dobio je na kraju prethodne sezone i "Zlatnu kopačku", nagradu koja se dodeljuje najboljem strelcu u Evropi, bio je i najbolji igrač Premijer lige, a nakon veoma uspešne sezone prešao je u Barselonu.

Novi ugriz na Svetskom prvenstvu protiv Italijana ostavio je još veći trag u javnosti, Barselona je morala da sačeka kako bi se on priključio ekipi i počeo da nastupa za ovaj klub.

Imao je problema u početku da se privikne na način igre koju primenjuje Luis Enrike, ali je vremenom bio sve bolji i bolji, a u poslednja dva meča je prosto dominantan, podseća na onog Luisa Suareza iz Liverpula iz prethodne sezone.

Protiv Mančester Sitija je bio odličan, postigao je oba gola za Barsu, dok je protiv Granade zabeležio dve asistencije i jedan gol u pobedi od 3:1.

Ipak, kako navode pojedini engleski mediji, on bi mogao ubrzo da se vrati na ostrvo, a ekipa koja sprema ponudu za ovog igrača jeste Mančester Siti.

Više o tome pročitajte OVDE.

Ipak, pitanje je koliko ova priča ima smisla.

Prvo, znamo da je Luis Suarez miljenika navijača Liverpula i da je Mančester Siti jedan od njihovih najvećih rivala u ovom trenutku.

Drugo, Luis Suarez je izneo nekoliko podataka na osnovu kojih možemo zaključiti da je veoma ljut na medije u Engleskoj, naročito nakon objave da je opet ujedao, što se zapravo nije desilo. Dakle, sa njima nije u dobrim odnosima, što je svakako prepreka ka povratku u Englesku.

Na kraju, kao što smo i napomenuli u tekstu, sve se bolje slaže na terenu sa Nejmarom i Mesijem, igra fantastično u poslednjih nekoliko mečeva i očekuje se od njega da blista u nastavku sezone.

Argument protiv bi mogao da bude jedino novac, ali njega ima i u Barseloni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Emre Can
Monday, 02.03.2015
14:40

Em ga Barselona nece pustit, em se on nece vratiti posle one torture medija.Prazne price,on ide posle Barselone u Italiju ili Urugvaj.