Viktor Valdes - Hoće li se 'noćna mora' okončati?

Autor: Miloš Marković
utorak 06.10.2015.
15:27
Izvor: Sportske.net

Španski golman proživljava jako stresne trenutke u Mančester Junajtedu.

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Otkako je odlučio da napusti Barselonu u potrazi za novim izazovima, Viktor Valdes nema sreće.

Poznati fudbalski novinar i analitičar Giljem Balag je pokušao da odgonetne zbog čega je došlo do kraha jedne uspešne karijere, koja je trebalo da dostigne novi vrhunac u Mančester Junajtedu.

Balag svaljuje krivicu i na samog Valdesa.

Pre svega, on ističe grešku španskog golmana koji nije uspeo da se obezbedi prilikom dogovora sa Monakom, te je ostao bez ugovora kada se povredio. Nakon toga, imao je priliku da se preseli na Enfild, ali se on u poslednjem trenutku odlučio za 'atraktivniji' Junajted.

Stvari u Junajtedu su počele da idu nizvodno kada se povredio na utakmici rezervi. Valdes se uplašio zbog povrede kolena, Van Gal je hteo da ga ostavi u rezervnom sastavu da se oporavi, ali se ovaj nije složio.

Ono što je usledilo jeste prekid svakog odnosa između dvojice. Kada je primio gol protiv arsenala, sve je i definitivno puklo.

"Valdes je primio gol koji jednostavno sebi nije smeo da dozvoli. Bez obzira što se pravdao time da nije imao dovoljno vremena da se zagreje, Valdes je dobio javno ribanje od Van Gala koji ga je ispred saigrača otpužio da nije dovoljno fizički spreman za igru i da je 'zarđao' jer nije hteo da brani u rezervnom timu."

"Već u narednom trenutku bio je isključen iz tima, stvari su mu izbačene iz svlačionice, čak nije ni sedeo za stolom sa prvotimcima.",
otkrio je Balag, ono o čemu se nagađalo u prethodnom periodu.

Situacija je neizvesna. Nekoliko timova je pokazalo interesovanje, Sevilja, Bešiktaš i Valensija su među njima, ali stvari nisu jednostavne.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Aleksic
Tuesday, 06.10.2015
21:28

Ako zbog necega ne volim Van Gala to su ove stvari. Naravno, i Valdes je pogresio sto je otisao bas u Junajted, ali svakako nije zasluzio ovakvo postupanje prema njemu.

avatar
Tuesday, 06.10.2015
17:40

Nadam se da hoće. Lindegard i Amos su otišli, red je na njega da ode. Junajted ima De Heu, Romera i Džoustona, od golmana.

avatar
Mr.Gost7
Tuesday, 06.10.2015
15:38

United kao klub ovo nije trebao dopustiti. A nikad nisam ni bio da ga se dovodi,ne znam zašto ga je doveo iako je bolji od Rpmera.

avatar
S-I-M-K-E_
Tuesday, 06.10.2015
15:32

Zamislite kakvo je to ponizenje za golmana koji je osvojio toliko trofeja sa Barselonom,da igra za rezervni tim,sa juniorima...Van Gal je stvarno jako losa licnost....Nikad mi nece biti jasno zasto je napustio Barselonu i zelio da promjeni sredinu...Sam je kriv sto sada dozivljava takva ponizenja.

avatar
StormyLBZ
Tuesday, 06.10.2015
15:51

Imao je status legende kluba uz Cavija, Pujola...., jeste da nije bio toliko bitan i dobar igrac (golman) ali svejedno navijaci i klub su mu pruzali uvek punu podrsku, da je ostao sigurno bi bio sada trenutni kapiten tima, ali nznm stvarno zbog cega je hteo taj izazov, sve u svemu nadam se da ce pronaci klub u kojem ce biti standardan i naravno da to ne bude klub iz Spanije !

avatar
lamps8
Tuesday, 06.10.2015
16:44

hteo je uzme kintu u monaku ali se povredio posle nega niko nije hteo i dosao je bude rezerva de hei