Van Gale, hoće li ti Vidal rešiti probleme?

Autor: Miloš Marković
sreda 27.08.2014.
10:07
Izvor: Sportske.net

Arturo Vidal je juče napustio trening centar Juventusa inkognito, italijanska štampa od jutros izveštava da je posao oko transfera u Mančester Junajted gotovoa stvar. Hoće li Čileanac i Di Marija rešiti Van Galove probleme?

Beta/AP Photo/Scott Heppell
Beta/AP Photo/Scott Heppell

Povezane vesti

Poraz od MK Donsa je otvorio Pandorinu kutiju.

Luj Van Gal je od spasioca, od Mesije, veoma lako postao promašaj, kako ga šapatom već nazivaju navijači ovog kluba. Jasno, razočarani rezultatom sebi su dali za pravo da sude prerano, ali moderni fudbaler je vremensku toleranciju sveo na minimum.

Osim navijača, kritike na račun čeličnog Holanđanina izneli su i mnogi fudbalski radnici, analitičari.

Kritikuju ga zbog toga što nije pružio ruku menadžeru MK Donsa već je odmah krenuo na potpisivanje autograma, stavljaju upit i na njegovo ponašanje na klupi. Naime, dok je na pripremnim utakmicama sve vreme stajao, delio sugestije i komentarisao, sinoć je sedeo na klupi. Da li od šoka?

I sam je uvideo da je pred njim trnovit put i da neće tek tako lako ostvariti svoje zamisli. Priznao je da postoji mogućnost da odbaci svoju taktiku i formaciju 3-5-2 i svoju igru gradi oko Di Marije, još jednom poručuje navijačima da mu je potrebno vreme.

Ono što je vredno i jako bitno napomenuti je to da će Holanđanin, sada je već izvesno, dobiti još jedno željeno pojačanje u svom timu.

Italijanski mediji na sva zvona izveštavaju da je posao oko Vidala završen.

Čileanac je napustio trening kamp iza leđa javnosti i navijača, izveštava se da je odbio dalje da trenira i da je već počeo da pakuje kofere. Spekuliše se sa sumom od 34 miliona funti, Arturo Vidal bi već i do kraja nedelje moga da bude predstavljen na Old Trafordu.

Nema sumnje da će sa njim i Di Marijom ekipa dobiti ekstra kvalitet, eksplozivnost i ubojitost, ali navijači i dalje pažnju usmeravaju ka odbrani. Pominje se i Blind, defanzivni vezni kao spoj odbrane i napada, o svoj trojici željenih pojačanja se govori duže vreme.

Di Marija je tu, eto ga i Vidal, možda će i Blind. Ipak, pitanje ostaje – Hoće li se problem rešiti i hoće li Van Gal istrpeti pritisak javnosti i dobiti još jedan krug na pešćanom satu?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke