Van Gal se odriče Felainija?

Autor: Boban Filipović
četvrtak 03.07.2014.
12:58
Izvor: Sportske.net

Belgijanac marokanskog porekla se nije proslavio u svojoj debitanstskoj sezoni na 'Old Trafordu', a engleski mediji navode da ni odlične igre koje pruža na Mondijalu neće uspeti da ga spasu da ostane 'crveni đavo' i na klupskom planu.

Beta/AP Photo/Yves Logghe, File
Beta/AP Photo/Yves Logghe, File

Povezane vesti

Učinak Maruana Felainija prošle sezone u dresu Mančester Junajteda mogao bi uz sebe da ima znak jednakosti sa učinkom sada već bivšeg menadžera slavnog kluba i čoveka koji ga je doveo iz Evertona, Dejvida Mojesa.

Za njegov transfer uloženo je 27 miliona funti, a opšta ocena je da je to bio jedan od najgorih, ako ne i najgori transfer prošle sezone na ostrvu.

Mnogi su tvrdili da Felaini nije igrač za Junajted, a ako se po jutru dan poznaje, to se ispostavilo kao tačno. Među zagovornicima ove teze je i novi menadžer kluba Luj Van Gal, aktuelni selektor Holandije.

Ipak, treba dodati da je belgijski reprezentativac dobar deo sezone bio povređen, da je cela ekipa odigrala sezonu ispod svih očekivanja, te da se on samo odlično uklopio u njeno sivilo.

S druge strane, Felaini blista na Mondijalu u Brazilu. Ovaj visoki vezista bio je tvorac preokreta na prvom meču protiv Alžira. U igru je ušao na poluvremenu u trenutku kada su Vahini puleni imali prednost. Njegov gol doneo je izjednačenje, da bi još jedan rezervista, Dris Mertnes doneo pobedu (2:1).

Brazil Soccer WCup Belgium Algeria

Njegova fantasična partija navela je selektora Marka Vilmotsa da mu na narednim utakmicama dodeli mesto u startnoj postavi. Belgija je dobila i preostala dva meča u grupi, protiv Rusije i Južne Koreje, oba s minimalnih 1:0.

Felaini je blistao i u 1/8 finala u spektakularnom meču protiv Sjedinjenih Američkih Država iz koga su 'Crveni Đavoli' izašli kao pobednici nakon produžetaka (2:1).

Belgiju u narednom meču noakut faze očekuje duel sa Argentinom, a pobednik ovog para u ½ finalu će igrati sa boljim iz duela između Kostarike i Holandije. Hipotetički, to bi moglo da znači da će dve zemlje Beneluksa igrati meč za finale, što bi Felainiju bila idealna prilika da razuveri pomenutu tvrdnju Van Gala kako nije igrač za Mančester Junajted.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke