Upoređivali su ga sa 'Genijem' i Peđom - Gde je sada Igor Burzanović?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 30.01.2015.
18:40
Izvor: Sportske.net

Navijači Crvene zvezde sigurno se sećaju momka koji je na "Marakanu" stigao kao jedan od najtalentovanijih igrača koje je Crna Gora ikada imala. U crveno-belom dresu nije ostavio dublji trag a malo je onih koji su potom ispratili njegov "razvojni" put.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Titogradska Budućnost umela je u prošlosti da iznedri vrhunske igrače koji su po pravilu svoju fudbalsku karijeru potom nastavljali u Srbiji a onda uspevali da naprave zapažene karijere u inostranstvu.

Najuspeliji izdanci Budućnosti bili su Predrag Mijatović, Dejan Savićević i Branko Brnović a mnogi su krajem prve decenije 21. veka verovali da u Igoru Burzanoviću leži potencijal koji bi mogao da mu omogući da dostigne ono što su njegovi gore navedeni prethodnici.

Posle osam godina provedenih u podgoričkoj Budućnosti usledio je transfer u najtrofejniji srpski klub ali dolazak u Zvezdu nije doneo Burzanoviću očekivan uspeh. Nakon 48 utakmica i 11 golova u crveno-belom dresu vratio se u Budućnost na pozajmicu a onda je krenuo put istoka.

U japanskoj Nagoji Burzanović je proveo dve sezone a posle treće epizode u Budućnosti ostvario je transfer u kazahstanski Irtiš iz Pavlodara za koji je na 26 utakmica postigao 4 gola.

Jedan od najvećih talenata Crne Gore sada ima 29 godina a januarski prelazni rok iskoristio je da se vrati na Daleki Istok gde će u narednih godinu dana braniti boje Hunan Bilovsa iz kineskog grada Čangša.

Burzanovićeva reprezentativna karijera kratko je trajala kao i njegov fudbalski uzlet nakon napuštanja Budućnosti pa posle svega ostaje žal što ovaj ofanzivni vezista nije iskoristio dar od Boga i ostvario ono što su od njega mnogi očekivali.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke