U Barseloni uvereni da Mesi ostaje u klubu

Autor: Beta Beta
ponedeljak 11.07.2016.
23:59
Izvor: Beta

Portparol Barselone Đozep Vives rekao je danas da fudbaler te ekipe Lionel Mesi ne namerava da napusti klub.

AP Photo/Manu Fernandez
AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Mesi i njegov otac i agent Horhe su prošle nedelje pred sudom u Barseloni osudjeni na zatvorske kazne od po 21 meseca zbog utaje poreza i moraće da plate ukupno 3,5 miliona evra.

Prema španskom zakonu kazna manja od dve godine za prekršioce koji počine nenasilna krivična dela može se služiti kao uslovna, pa petostruki najbolji fudbaler sveta i njegov otac neće otići u zatvor.

Britanski mediji su nedavno preneli da je Horhe Mesi razgovarao s vlasnikom Čelsija Romanom Abramovičem na jahti ruskog milijardera, pa su se pojačale spekulacije da će petostruki najbolji fudbaler sveta napustiti Barselonu.

Te navode negirao je portparol Barselone Đozep Vives. On je putem klupskog sajta pozvao navijače da preko društvenih mreža pruže podršku Mesiju u kampanji: "Svi smo mi Leo Mesi".

"U kontaktu smo s Mesijevim saradnicima i nemamo utisak da Leo želi da napusti klub. Nismo zabrinuti zbog toga"
, rekao je Vives, preneli su španski mediji.

On je podsetio da je Mesi kao devetnaestogodišnjak potpisao sporne ugovore i dodao da je "dokazano da nije znao za sve detalje".

"Mesi se samo koncentrisao na fudbal i potpisao je ugovore koje su mu njegovi savetnici rekli da potpiše. Mesi nije imao pošten tretman i klub mora da ga brani. Savest nam je čista i nećemo odustati. Pozivamo navijače da se priključe kampanji", rekao je Vives.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

34 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
juventino
Tuesday, 12.07.2016
09:49

Idućih 21 mjesec sigurno ostaje :)

avatar
BlueBoy84
Tuesday, 12.07.2016
11:26

I ode kao slobodan igrac

avatar
Tuesday, 12.07.2016
09:48

#MessiidiuCelzi

avatar
Mulle4_6
Tuesday, 12.07.2016
07:57

Pa naravno da neće ima on još dosta da pokaže

avatar
Don Andres
Tuesday, 12.07.2016
01:27

mislim da ga sve oko ove hajke protiv njega dosta umara ne bi me zacudilo da bude primoran da napusti spanski fudbal.. oni nece stati to je jasno, napravice novi proces, pa jos jedan i sve tako u krug. nije im tesko sa obzirom da procese vodi bliska prijateljica florentina pereza, zena koja je do skora radila u bordu direktora real madrida. ova spanija je korumpiranija od srbije i crne gore zajedno

avatar
juventino
Tuesday, 12.07.2016
10:35

Izvini al koji to oni?ncovjek je utajio porez, za to se u ozbiljnim drzavama ide u pravi zatvor a ne uslovna kao sto se messi provukao..nnne navijam ni za jedne ni za druge, messija smatram da je jedan od naboljih svih vremena al prestanite sa zavjerama..messi je cak i dobro prosao.

avatar
Barcelonista
Tuesday, 12.07.2016
18:54

Kako si nepristrasan to je cudo jedno, ali uvjek ubacis neku kritiku na racun Barse, Mesija i tako to. Sa sve tvojom nepristrasnoscu i postovanjem istog. Kazes Mesi dobro prosao? Pa on je klinac bio a uz to najbolji fudbaler ikad, zar ti stvarno mislis da je on razmisljao o ekonomiji pored takvog dara sto mu je bog dao. Da ima ista fer u tebi, znao bi da je velika hajka protiv Barselone od Reala i drzave zbog Katalonije. Ali nebitno, sto ocekivat od navijaca ciji tim je dokazano namjestao utakmice ;-)

avatar
P. S.
Tuesday, 12.07.2016
15:37

Ja ne znam nikoga iz sveta bogatih, popularnih i slavnih ličnosti da je osuđen za utaju poreza, osim Messija. 'Siguran' razlog za to je što svi oni, osim naravno Messija, plaćaju svojim državama porez. :) Čak i Al Capone-u, koji nikada nije plaćao porez, 'otkrili' su to tek kada su odlučili da ga osude, a nisu uspevali da dokažu sva ona i više nego očigledna ubistva. :)

avatar
Benz9
Tuesday, 12.07.2016
12:51

Ma ne vrijedi se raspravljati sa njim...Perez upravlja kompletnom spanijom i on je kriv za sve...

avatar
fcb
Tuesday, 12.07.2016
11:11

A što ćeš da kažeš ako Vrhovni sud poništi ovu presudu ? Što ako Messi nije kriv za utaju poreza ? Ipak je on u tom periodu bio praktično dijete, koje ne zna kako da se bavi tim stvarima, tako da ako je neko kriv, to definitivno nije on.

avatar
Don Andres
Tuesday, 12.07.2016
10:58

druze proces protiv messja je vodila zena koja je do skoro radila za florentina pereza. toliko je ocigledno. (kao da niko drugi u spaniji nije mogao voditi taj slucaj, vec bliski saradnici covjeka ciju je ekipu messi unazadio kao niko) prije njenog preuzimanja slucaja messi je bio oslobodjen svih optuzi samo je otac trebao da snosi odgovornost. sto je i realno ako je bilo muljanja. koji je to 19ogodisnjak svojevoljno muljao nesto oko poreza? kom to 19ogodisnjaku nesto tako padne na pamet? nije ovo teorija zavjere ovo je javna hajka, koja se ne krije jer tako perez pokazuje svoju moc. a svi znamo koliko on to voli. (nemoj da mi stajes na put vidis sta mogu da uradim) ako messi ostane u barsi vec prije decembra ocekujem nove procese koji ce se kao i ovaj rastegnuti u nedogled samo kako bi se on drzao pod konstantnim pritiskom. zbog toga je po meni nikada blizi odlasku iz barse,sto bi bila tragedija jer je zelio da posveti zivot jednom grbu a sad vjerovatno razmislja o nekim drugim bojama kao i svi placenici koji su mjenjali timove prije njega.

avatar
MANUTD
Tuesday, 12.07.2016
10:51

Je l' Mesi utajio porez? Jeste. I sad ovi sto ga vijaju zbog toga su korumpirani?

avatar
Steffi
Tuesday, 12.07.2016
00:54

Ja bih ga prodao za 2, 3 milijarde :D

avatar
BlueBoy84
Tuesday, 12.07.2016
11:25
avatar
Lord Bobinhooo!
Tuesday, 12.07.2016
21:14

Ne vredi ni 50 milki Stefi.