Transfer groznica - ko je još ostao?

Autor: Đorđe Đokić
nedelja 31.08.2014.
11:26
Izvor: Sportske.net

Mnogi transferi su već završeni, ali je ostalo više od 24 sata do kraja prelaznog roka koji se završava u ponedeljak 1. septembra, u ponoć. Ko bi još mogao da promeni klub?

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Falkao

Kolumbijac je svakako najzvučnije ime od onih o kojima se priča da bi mogli ovog leta da promene klub. Gotovo je sigurno da će napustiti Monako, pitanje je samo gde će otići. Real je najverovatnija opcija, juče se pojavila vest da je sve gotovo. Ipak, još uvek nema zvanične potvrde, možda se čeka poslednji dan da bi bilo zanimljivije. Druga opcija je Mančester Siti, a možda i Arsenal vreba iz prikrajka i pored Vengerovog nedvosmislenog odgovora pre neki dan.

Vidal

Vidal ostaje u Juventusu, makar tako svi u Torinu tvrde. Naravno, sutra je dan u kome su i mnogo jače izjave padale, pa ne treba nikog da začudi ukoliko Junajted ipak odluči da ispuni uslove Torineza u poslednjem trenutku. Kako stvari stoje realnije je da Vidal ostane u Juventusu, pogotovo jer nema drugih ponuda, a i sam Juventus nema vremana da taj novac pametno iskoristi. Da li je koleno razlog što je Junajted odustao ili nešto drugo? Moguće, jer Junajtedu treba taj tip igrača, Van Gal ga je hvalio, Đavoli imaju novca, a Juve je bio spreman da ga proda. Nemojte se iznenaditi ukoliko se u poslednjem trenutku ipak desi neka značajna promena i oko Vidala.

Čičarito

Meksikanac je meta nekolicine klubova. Gotovo sigurno će promeniti klub u naredna 24 sata, pošto u Junajtedu na njega ne računaju, a traži ga dosta velikih imena. Juventus, Inter, Valensija ili možda Real Madrid koji se danas pominje kao opcija. Gde god, sigurno je da će Ćičarito imati veću minutažu nego u Junajtedu pored Runija i Van Persija.

Laveci

Laveci ostaje u Parizu ako je verovati gazdama PSŽ-a. Juventus je bio zainteresovan, ali kako do sad nisu uspeli da naprave dogovor teško je očekivati da će uspeti u samom finišu. Postoji opcija da Juventus proda Vidala, a zatim taj novac uloži u Argentinca i time otvori prostor PSŽ-u za neki veliki transfer u samom finišu prelaznog roka. Pitanje je samo koga bi PSŽ želeo i mogao da dovede poslednjeg dana.

Kavani

Slična je priča i sa Kavanijem. Pogotovo posle povrede Ibrahimovića. Ipak, nije neralno da Kavani u poslednjim trenucima prelaznog roka promeni klub, ali opet ostaje pitanje šta bi PSŽ sa novcem tako prikupljenim i rupom koja im ostaje za dovođenje igrača.

Remi

Francuz sigurno ostaje u Londonu, pitanje je samo hoće li dres QPR-a zameniti za Arsenalov ili Čelsijev. Rednap je potvrdio da je ponuda Čelsija prihvaćena, sada se priča da je i Arsenal ponudio otkupnu klauzulu i da je na igraču da odluči.

Kedira

Odlazak Alonsa je otvorio prostor da Kedira ipak ostane, što je i najavljeno od strane Reala. Problem je ugovor, Kediri ističe ugovor naredne sezone i pitanje je hoće li Real to na kraju i dopustiti ili će probati da ga proda poslednjeg dana prelaznog roka. Ukoliko to i učini, tj ukoliko odluči da mu isplati novac za narednu sezonu, Kedira bi mogao put Engleske (Arsenal ili Mančester Junajted)

Šaćiri

Švajcarac je prekobrojan u Bajernu i verovatno će promeniti klub, ali Bajern traži previše. Inter ga želi, ali nema toliko para. Problem za Šaćirija je što su Englezi ispali iz trke, pa je prepušten Italiji u kojoj novca nema. Možda se ipak dogovore za pozajmicu.

Humels

Štoper Dortmunda ostaje u Borusiji, no to neće smetati engleskim medijima da ga do poseldnjeg trenutka povezuju sa klubovima na Ostrvu, pre svega Junajtedom. Odlazak Kagave u Dortmund možda otvara prostor Junajtedu za pregovore, kao i činjenica da je Dortmund dobro pokriven na ovoj poziciji. Ipak, ovaj transfer je nerealan u ovom trenutku.

Velbek

Dete Junajteda bi moglo da napusti klub poslednjeg dana prelaznog roka. Očigledno se momak koji je odrastao na Old Trafordu ne oseća preterano poštovanim u klubu, ukoliko je odlučio da razmotri ponude za odlazak. Najbliži je Totenhemu, mada je sa druge strane teško zamisliti da će Van Gal da se odrekne i Velbeka i Čičarita poslednjeg dana prelaznog roka.

Karvaljo

Fudbaler Sportinga je žrtva blefa njegovog kluba. Sporting je tražio previše novca, pa su zainteresovani odustali. Sada su spustili cenu, Arsenal i Junajted traže igrača takvog kalibra pa bi možda i moglo da dođe do transfera u poslednjem trenutku. Ipak, nije za verovati portugalskim medijima, često pripremaju teren za transfer u Rusiju.

Ronaldinjo

Hoće li Ronaldinjo u Indiju? OK, možda nije više najbolji na svetu i ne može da igra na vrhunskom nivou iz nedelje u nedelju, ali dok igra aktivno fudbal takvu legendu moramo pratiti gde god da ode. Po svoj prilici Ronaldinjo će se pridružiti Del Pjeru u Indiji na par meseci, a onda sledi selidba u Ameriku.

Nemojte da vas čudi i ako neka velika imena promene klub poslednjeg dana prelaznog roka iako nisu pominjana u javnosti u proteklom periodu. Svakakva kombinacije su moguće, zato to i jeste dan u godini kada svi koji vole fudbal nemaju pametnijeg posla. Jedva čekamo.

Šta mislite koji će biti najluđi transferi poslednjeg dana?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke