Totenhem dovodi bivšeg igrača Čelsija?

Autor: Boban Filipović
četvrtak 21.04.2016.
13:53
Izvor: Sportske.net

Nema zvanične potvrde sa 'Vajt Hart Lejna', ali britanska štampa danas uveliko spekuliše na tu temu...

Beta/AP Photo/Sang Tan
Beta/AP Photo/Sang Tan

Povezane vesti

Meta Totenhema u predstojećem prelaznom roku biće Andre Širle.

Nemački reprezentativac, koji se početkom prošle godine vratio u domovinu zbog epizodne uloge kod Žozea Murinja u Čelsiju, navodno bi mogao od naredne sezone ponovo da zaigra u Premijer ligi, i to u dresu gradskog rivala londonskih 'Plavaca'.

Krilo Volfsburga je želja menadžera 'Pevaca' Maurisija Poketina, a na 'Lejnu' igraju na kartu da će uspeti ga ubede da dođe u severni London jer će se na ovom stadionu naredne sezone njihati mušema i slušati himna Lige šampiona.

Podsetimo, 'Vukovi' su ove sezone stigli do 1/4 finala najelitnijeg fudbalskog takmičenja, zaostavljeni su od Reala, iako su pred revanš u Madrid stigli sa dva gola preimućstva stečenih na svom bunjištu. Međutim, zbog slabih rezultata na domaćoj sceni, šanse Volfsburga da naredne sezone igra Ligu šampiona su u domenu teorije i "Sparsi" upravo tu vide svoju šansu da ubede Širlea da pojača njihove redove.

25-godišnji Nemac je prve fudbalske korake napravio u rodnom Ludvigshafenu, potom se brusio u Majncu, gde je iz podmlatka prekomandovan u seniorski tim. Poptunu igračku afrimaciju stekao je u Bajeru iz Leverkuzena, kada je postao i reprezentativac Nemačke.

2013. godine Čelsi je platio 'Farmaceutima' 21 milion funti na ime transfera, ali nikako nije uspevao da se ustali kod Murinja, ponajviše iz razloga što ga je Portugalac koristio kao džokera.

Od te uloge džokera profitirala je nemačka reprezentacija, setimo se da je upravo Širle ušavši sa klupe namestio gol Mariju Geceu u finalu Mondijala u Brazilu portiv Arentine.

Portugal Gibraltar Germany Euro Soccer

Zanimljivo, 'Boginja' je bila prvi Širleov trofej u karijeri, nakon nje je osvojio Premijer ligu za Čelsijem (računa mu se zbog broja utakmica iako je otišao na polusezoni), kao i Kup i Superkup Nemačke sa Volfsburgom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
manutd20times
Friday, 22.04.2016
15:27
avatar
John Cena
Thursday, 21.04.2016
14:45

Sirle kao i svaki fudbaler zeli da igra od pocetka, ali cini mi se da njemu to ne lezi, uloga startera u ekipi, Kad god sam gledao mec Celzija ili Nemacke, on je mnogo korisniji za tim kad udje sa klupe. Nekako mu lezi ta uloga dzokera, cim udje da gol ili asistira.