Šta će biti s Drogbom?

Autor: Miloš Marković
utorak 05.05.2015.
11:03
Izvor: Sportske.net

Veteran u taboru Čelsija pred sobom ima leto velikih odluka.

Beta/AP Photo/Bogdan Maran
Beta/AP Photo/Bogdan Maran

Povezane vesti

Didije Drogba je Čelsijeva legenda, čovek koji se vratio na mesto uspeha sa jasnom namerom da pomogne svom voljenom timu da dođe do titule.

Uspeo je, nakon meča u kome je Čelsi i matematički osvojio trofej on se zahvalio publici, ima Drogba poseban odnos sa navijačima Plavaca.

Ipak, emocija je trošna kategorija u fudbalskom svetu, logično pitanje koje se postavlja jeste - Šta će biti s drogbom na kraju sezone?

U svojoj 37. godini Drogba ne može da očekuje veliku minutažu u Čelsiju. Murinjo će želeti da se nadogradi, da Košti i Remiju dovede ozbiljnu konkurenciju kako bi naredne sezone na raspolaganju za izazove u Evropi imao dužu klupu i, jasno je, jači tim.

Spekulacije o Rikiju Lambertu su u najmanju ruku smešne.

Ipak, to se ne može reći o Aleksandru Lakazetu, koji će biti vrela tema na ostrvu i fudbaler oko koga će se otimati veći klubovi Premijer Lige.

Drogba, i pored svojih godina, može i dalje da odigra ulogu, njegovo iskustvo je od presudnog značaja. Takvog je mišljenja kapiten Teri, koji će ovoga leta i sam ozbiljno porazmisliti o svojoj budućnosti.

Priznao je Teri da želi da ode 'na vrhuncu', rekao da ne želi 'da se blamira'. Ipak, vreme za odlazak još nije došlo. Kao ni Drogbino, legendarni fudbaler Obale Slonovače želi još da trči za lotpom.

"Nadajmo se da će i naredne godine biti u timu. On je i dalje jako bitan član ekipe, ima veoma važnu ulogu u timu, na terenu i van njega. Njegovo iskustvo je dragoceno, pomaže nam da se psihički oporavimo od poraza, pripremimo za svaki meč."

"Naravno da bi voleo da je odigrao više minuta, ali njegova uloga je mnogo veća od postizanja golova."
, rekao je Teri.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Carina
Tuesday, 05.05.2015
12:23

Bolje je da ostane kao trener, vidi se da znaci dosta ekipi, ali na terenu ne pokazuje ni deo onoga sto sam ocekivao od njega. Bukvalno ima po jedan do dva dobra kontakta sa loptom za 90 minuta.

avatar
lamps8
Tuesday, 05.05.2015
14:25

to to trener napadaca.

avatar
Mihajlo_NS
Tuesday, 05.05.2015
12:21

Drogba legenda :) Jedan od 5 najboljih spiceva u prethodnij deceniji...