Sporting uzima miljenika "Grobara"!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 13.06.2016.
20:14
Izvor: Sportske.net

Portugalski vicešampion Sporting iz Lisabona angažovaće srpskog internacionalca čija je karijera obeležena spektakularnim golom u srpskom "večitom derbiju".

Beta/AP Photo/Dmitry Lovetsky
Beta/AP Photo/Dmitry Lovetsky

Povezane vesti

Srpski internacionalac Radosav Petrović (27) karijeru bi trebalo da nastavi u lisabonskom Sportingu koji je u njemu pronašao rešenje za poziciju defanzivnog veznog igrača.

Bivši fudbaler Partizana priključio se prethodnog leta Dinamu iz Kijeva kao slobodan igrač ali u svojoj prvoj sezoni u ukrajinskom klubu nije bio u prvom planu pa je upisao samo 7 prvenstvenih nastupa.

Radosav Petrović je sa Dinamom potpisao ugovor na pet godina i ostaje da se vidi da li će ga šampion Ukrajine proslediti na pozajmicu ili se radi o kupovini što je manje verovatna opcija.

Miljenik navijača Partizana kojima je ostao u sećanju po "golu sa Autokomande" u Sporting bi trebalo da stigne na insistiranje trenera Žorža Žesusa koji je u prošlosti imao odličnu saradnju sa srpskim internacionalcima dok je sedeo na klupi Benfike.

U dosadašnjem toku karijere srpski internacionalac rodom iz Uba branio je boje Jedinstva, Radničkog iz Obrenovca, Partizana, Blekburna, Genčlerbirligija i Dinama iz Kijeva.

Za reprezentaciju Srbije Radosav Petrović je odigrao 44 utakmice, a posednji nastup u dresu sa državnim grbom imao je upravo u Portugalu pre više od godinu dana kada su "Orlovi" poraženi u Lisabonu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ercov
Tuesday, 14.06.2016
11:43

Raca je igracina kojeg su najvise pljuvali ovi iz rupe a znamo dobro i zasto. 44 odigrane utakmice u dresu Srbije sa samo 27 godina su dokaz o njegovim fudbalskim kvalitetima a prelazak u Sporting bi ga sigurno preporodio i ubrzo vratio u reprezentaciju.

avatar
mile stojkovic
Tuesday, 14.06.2016
13:41

Koja bre igracina?! Covek koji ne moze da igra prvu postavu u drugoj Turskoj ligi.Pogledaj malo razvoj njegove karijere pocev od Partizana..gde je i koliko utakmica odigrao u proslih 4-5 godina.Ako te zanima,u rep je pozivan za vreme Antica,i kada je morao da ima sto vise nastupa,da bi dobio radnu dozvolu za premijer ligu..DA JE IGRACINA,TO BI I DOKAZAO DO SADA..Svakako ga cenim,postigao je dosta stvari koje obicni ljudi mogu da sanjaju..ali da je IGRACINA..nije.

avatar
Radovan Filipovic
Tuesday, 14.06.2016
08:58

Kakva prevara od igrača...

avatar
johnterry26
Monday, 13.06.2016
21:53

Raco prodajem stan ko ti menadzer da utopi to za dva dana??

avatar
Pedja7
Monday, 13.06.2016
20:56

Too Raćaala legendo!