Slučaj Anhela Di Marije – Šta god uradiš, pokajaćeš se...

Autor: Miloš Marković
petak 21.11.2014.
09:47
Izvor: Sportske.net

Argentinca bi iskrenost mogla skupo da košta, fudbalski svet ne pada na suze. Di Marija je vredna roba, sa kratkim robom trajanja.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Da li je Di Marija bio žrtva sistema u Real Madridu, ili je možda, ali samo možda, svoju sudbu sam na sebe navukao?

Kao jedan od izuzetno bitnih fudbalera u kraljevskom timu, tih u svojim nastupima, Argetninac nije javno iskazivao nezadovoljstvo statusom u ekipi. U senci zvezda, starih i novih, formiranih, ili onih koji su preko njegovih leđa skakali do neba, njemu je dozlogrdilo.

Iz Real Madrida je izašao na zadnja vrata, inkognito, sa ljutnjom na svoj klub koji je zahtevao od njega da ne učestvuje u finalu Svetskog prvenstva kako ne bi pogoršao povredu.

Ne nedostaje previše madridskom klubu, sporadična nostalgična sećanja tvrde da je uopšte i boravio tamo. Kristijano Ronaldo je prema njegovim rečima jedini želeo da ostane, ali galaktička mašinerija uvek ima gomilu rezervnih delova.

Na kraju, kad se dimna zavesa spustila, ostaje samo nepodnošljivi miris novca. Smrad se vratio, osećaju ga sada i navijači Mančester Junajteda.

Njihova nova sedmica frenetično je dočekana na 'Old Trafordu', na mestu na kome se ostvaruju snovi. U Argentinčevom slučaju pruža uteha izgubljenim nadanjima. Jer, možda niste čuli, Di Marija je Mančester Junajted odabrao kao B opciju. Njegov san da zaigra u Pari Sen Žermenu obojen je zelenom bojom, nema tu navijačke iskrenosti u rečima: „Svakom fudbaleru je san da zaigra u Parizu.“

Razljutio je najvernije, one koji su ga dočekali kao kralja, dodatno svoju poziciju pogoršao sledećim rečima:

„Stvari se u fudbalu brzo menjaju, nikada ne znate šta će se desiti. Danas sam u Premijer Ligi, ali u budućnosti bih mogao da zaigram za PSŽ.“, prozborio je gostujući u televizijskoj emisiji u domovini.

Možda mu se želja ostvari brže nego što je mislio. Oholi u svojoj sujeti, Englezi fudbalsku izdaju doživljavaju na sebi svojstven način, upitna je uopšte i posvećenost igrača koga su, na sopstvenoj gorčini, dočekali širom raširenih ruku.

Engleski mediji su pokrenuli mašinu.

'Ekspres' senzacionalistički preovlađuje ispred ostalih, ističe da će Junajted u januaru svim silama pokušati da izdejstvuje transfer Di Marije u Pari Sen Žermen, kako bi sakupio dovoljno finansija da u svoje redove dovede Gareta Bejla!

Velšanin je velika želja engleskog kluba, njegov agent je potvrdio da je paralelno sa ponudom Reala stigla i ponuda Đavola, čak i veća nego madridska.

Tu upravo leži i srž problema, Bejlova navijačka zaslepljenost prema belom kraljevskom dresu koji je sanjao još kao klinac. Pomenuti izvor tvrdi ipak da bi 90 miliona funti bilo dovoljno da se i sam Real odluči da pusti svog pulena, tako možda i sruši ideal koji Velšanin u ovom trenutku gaji prema svom klubu.

Neverovatna, holivudska priča, no viđali smo ostvarenje i luđih...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Hala Madrid 10!
Friday, 21.11.2014
15:11

Bejl ne ide nigde,slatki snovi!

avatar
Friday, 21.11.2014
13:54

5 asistencija i 3 gola od igraca koji je tek dosao u novi klub i ligu

avatar
Friday, 21.11.2014
13:06

Ma dajte, kakav smrad kakvi bakraci, Di Marija ce proraditi veoma brzo, kada proradi i ostatak tima, da se odbrana pojaca i sve ce biti bolje, ocekujem odlicnu partiju i njega a i celog tima protiv Arsenala :D

avatar
Jonas Gutierrez
Friday, 21.11.2014
16:08

Tako je! Normalno da mu je i do novca, ali on je vrhunski fudbaler, ocekujem od njega mnoge dobre vstvari u buducnosti.

avatar
MSSZRMK
Friday, 21.11.2014
12:54

Bejl ostaje u Realu.

avatar
gunner 85
Friday, 21.11.2014
12:43

i kao sto pise u tekstu posle svega ostaje samo 'nepodnosljivi miris novca'

avatar
Friday, 21.11.2014
12:42

dobar igrac ali se izgubi u vecim utakmicama ,barem u Premijer ligi

avatar
Filip920
Friday, 21.11.2014
12:06

Jedan od onih naucno fantasticnih tekstova.Kao prvo i osnovno on u Psgu sigurno ne bi imao vecu platu nego sto je dobio u Utdu jer svi znamo kolike su ovce ovi iz Utd kada su u pitanju pare-trazi dobices...Kao drugo Psg je u ovom trenutku za 3 klase bolji tim od Utda i konstantniji i normalno je da bi vecina igraca presla u klub koji svake godine moze da se bori za titulu LS nego za klub koji se bori da udje u Ligu Evrope ili opstanak u ligi ne znam ni ja vise...
Ovaj donji deo teksta ne moze da se desi ni u menadzeru a ne u stvarnom svetu.U januaru Utd posle 6 meseci ce prodati svojeg najboljeg igraca i najskuplje placenog ikada i kupice Balea koji igra trenutno za mozda i najbolji tim na svetu...
Nemojte da se zajebavamo...

avatar
elfideo7
Friday, 21.11.2014
12:02

neka mi neko da video gdje ovo sve govori ?

avatar
JUVENTIN
Friday, 21.11.2014
11:24

Bejl voli spansku i italijansku ligu i koliko znam san mu je da igra za real i inter,tako sam nesto citao ranije

avatar
Footbal Fanatic
Friday, 21.11.2014
11:19

Ma nema nista od ovoga

avatar
Grande Juventino
Friday, 21.11.2014
11:19

Nazalost para vrti gde burgija nece :( fudbal propada zbog kolicone novca koji je postao najbitniji faktor..... poslednjih 15 godina

avatar
Poznavalac
Friday, 21.11.2014
10:53

jedan od najprecenjenijih fudbalera danasnjice..svi zaboravljaju da je za vreme u madridu vecinom bio na klupi za rezerve i da nije imao neki poseban uticaj na igru madridjana..par dobrih utakmica u toku jedne sezone ima svaki fudbaler,di marija je imao tu srecu da to bude prosle sezone i to je to..real ove sezone igra daleko i lepse i bolje nego sa njim u timu..ne vidim da nesto briljira u unitedu?