Roma poslala Dumbiju na novu pozajmicu

Autor: Boban Filipović
petak 30.06.2017.
17:20
Izvor: Sportske.net

Napadač iz Obale Slonovače će narednu sezonu provesti u Lisabonu.

Beta/AP Photo/Riccardo De Luca
Beta/AP Photo/Riccardo De Luca

Povezane vesti

Na zvaničnom vebsajtu Sportinga stoji da je Seidu Dumbija stigao na jednogodišnju pozajmicu.

29-godišnji hitronogi napadač će u glavnom gradu Portugalije pokušati da održi nivo igara iz prošle sezone u kojoj je blistao na pozajmici u Bazelu (21 gol na 33 meča u svim takmičenjima), a navijači zeleno-belih veruju da će ga Žorž Žezuš vratiti na nivo iz najboljih dana kada je igrao za moskovski CSKA i Jang Bojse.

Dumbiju za Lisabon i stadion 'Alvelade' vežu lepe uspomene, u kvalifikacijama za Ligu šampiona je dao važan gol za 'Armejace' na njemu pre dve godine. Sporting je taj meč dobio sa 2:1, ali su Rusi slavili sa 3:1 u Moksvi uz dva njegova gola i prošli dalje.

"Sećam se te utakmice kao da je juče bila. Pamtim fantastičnu atmosferu na tribinama i biće mi zadovoljstvo da igram pred takvom publikom." rekao je Dumbija.

Ovo će mu biti četvrta pozajmica od kako je stigao u Romu iz CSKA, prvo je bio prosleđen nazad Moskovljanima, zatim Njukaslu, gde nije ostavio bog zna kakav utisak, pa Bazelu gde je, kako već rekosmo, bio fenomenalan.

"Vučica" i "Lavovi" su dogovorili da Seidu Dumbija buda otkupljen u slučaju da postigne 20 golova u sezoni i u slučaju da zeleno-beli izbore plasman u Ligu šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
malialejandro4LFC
Friday, 30.06.2017
18:03

Covece kad se setim kako je kidao,dodje u Romu i nista.. isto kao i Zervinjo

avatar
FJ1897
Friday, 30.06.2017
17:26

Ovo je pozajmica sa obaveznim otkupom ako Sporting se plasira u LP ili ovaj zabije 20 golova.Na ruke dobio 2 mil.a godisnja plata 4 mil.,fin ugovor nema sta.