Roma hoće da zadrži Poljaka

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 13.06.2016.
20:36
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub Roma pokušaće da zadrži golmana Arsenala Vojčeha Ščešnjeg koji je prethodnu sezonu proveo u Rimu kao pozajmljen igrač "Tobdžija".

Beta/AP Photo/Claude Paris
Beta/AP Photo/Claude Paris

Povezane vesti

Poljski reprezentativac Vojčeh Ščešnji nalazi se u Francuskoj gde zajedno sa svojim nacionalnim timom učestvuje na Evropskom prvenstvu.

Za to vreme italijanska Roma i Arsenal razmatraju opcije vezane za dalji tok karijere poljskog golmana, pa je tako "Vučica" uputila novu ponudu londonskom klubu.

Trećeplasirana ekipa italijanske Serije A zatražila je od Arsenala da zadrži Vojčeha Ščešnjeg još godinu dana uz opciju otkupa ugovora na kraju sezone 2016/2017.

Roma je predložila Arsenalu pozajmicu koja podrazumeva preuzimanje svih finansijskih obaveza koje engleski klub ima prema Poljaku.

Vojčeh Ščešnji se priključio Romi prethodnog leta i trebalo je da bude konkurencija Morganu De Sanktisu ali se vrlo brzo izborio za mesto startera.

Sa druge strane, Arsenal je golmansku poziciju pokrio dovođenjem Petera Čeha, a tu je i David Ospina o čijoj se sudbini takođe govori zbog toga što ne može da računa na mesto startera na "Emiratima".

Poljski golman vezan je ugovorom sa Arsenalom do 30. juna 2018. godine što znači da bi posle još jedne sezone u Romi ušao u poslednju godinu ugovora sa "Tobdžijama".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke