Roke Santa Kruz se vratio u Španiju

Autor: Boban Filipović
četvrtak 27.08.2015.
10:41
Izvor: Sportske.net

Iskusni paragvajski napadač stigao na pozajmicu u klub čije je boje već branio tokom karijere.

Beta/AP Photo/Andre Penner
Beta/AP Photo/Andre Penner

Povezane vesti

Posle kraćeg vremena provedenog u Kruz Azulu, Roke Santa Kruz se vraća u evropski fudbal.

Ovaj meksički klub ga je prosledio na pozajmicu Malagi, tako da ćemo prekaljenog centarfora ove sezone gledati u španskoj Primeri.

Paragvajac se vratio na 'Rosaledu', podsećamo da je igrao za Malagu dve i po sezone, prvu kao pozajmljen igrač Mančester Sitija da bi po njenom isteku leta 2013. godine postao igrač Andalužana.

Za to vreme Malaga je pod vođstvom Manuela Pelegrinija igrala 1/4 finale Lige šampiona, ekipu su sekunde delile od polufinala u kom ju je eliminisala Borusija iz Dortmunda. Roke Santa Kruz je bio bitan šraf tog tima, njegov gol protiv Porta odveo je Andalužane među osam najboljih timova starog kontinenta u sezoni 2013/14.

Tokom svog prvog boravka na 'Rosaledi' Santa Kruz je odigrao ukupno 79 utakmica za Malagu i postigao 17 golova u svim takmičenjima.

Ovaj 34-godišnji napdač je karijeru počeo u Olimpiji iz Asunsiona sa kojom je tri puta osvajao paragvajski šampionat, prvi ino angažman imao je u Bajernu iz Minhena i sa Bavarcima osvojio pet tirula u Bundesligi, četiri nemačka kupa, dva Liga Kupa, Ligu šampiona (2001) i FIFA internacionalni kup.

Ostavio je dobar utisak u Premijer ligi igrajući za Blekburn Rovers i bio prva zvezda tima tokom tri sezone provedene na 'Ivud Parku'. Odatle ga je doveo Mančester Siti, ali u dresu 'Građana' nije ostavio značajniji trag, više vremena je proveo na pozajmicama, najpre u svom bivšem klubu Blekburnu, a potom u Betisu i Malagi.

Početkom ove godine je prešao u meksički Kruz Azul iz Malage, ali se ekspresno vratio u Andaluziju, doduše na pozajmicu.

Za reprezentaciju Paragvaja odigrao je 106 mečeva i postigao 32 gola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke