Rojs - Časovi španskog kao najava transfera?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 09.12.2014.
18:15
Izvor: Sportske.net

Ugledni nemački list "Bild" u utorak je preneo vest da Marko Rojs već tri nedelje aktivno ide na časove španskog što dodatno potpiruje najave da će se prvotimac Borusije na kraju sezone preseliti na Pirinejsko poluostrvo.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Vest da bi Marko Rojs mogao da pojača redove Real Madrida na kraju tekuće sezone izgleda nije samo 'jedna od spekulacija' na transfer tržištu o čemu svedoči i današnje pisanje uglednog "Bilda".

Nemački list prenosi da je Marko Rojs angažovao ličnog profesora španskog sa kojim radi već mesec dana na usavršavanju ovog romanskog jezika.

Za nemački list to je dovoljan argument u korist ranije tvrdnje da će se Rojs na kraju sezone preseliti u neki od španskih klubova jer deluje totalno neverovatno da prvotimac Borusije tako aktivno radi na usavršavanju španskog samo radi poznavanja tog jezika.

Pomenuti izvor piše da Rojs ide koracima bivšeg golmana Borusije Menhengladbah Mark-Andre ter Štegena koji je pre prelaska u Barselonu takođe uzimao časove španskog jezika dok javnost još nije bila upućena sa informacijom da se talentovani čuvar mreže seli u Kataloniju.

Što se tiče Marka Rojsa, mediji Nemca povezuju sa prelaskom u Real Madrid a nedavno je i Hans Joakim Vacke demantovao da je Borusija iz Dortmunda već prodala svog igrača Kraljevskom klubu.

Jasno je, međutim, da će "Milioneri" teško uspeti da zadrži Marka Rojsa u svojim redovima nakon završetka tekuće sezone pošto sjajni Nemac u ugovoru ima otkupnu klauzulu na 25 miliona evra.

Ukoliko Real Madrid ili neki drugi klub ponudi 25 miliona evra, Borusija će morati da omogući Marku Rojsu da pregovara o transferu sa ponuđačom.

Da li učenje španskog jezika sugeriše da je došlo vreme za transfer, procenite sami!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Eccentric
Tuesday, 09.12.2014
19:21

Samo nzm gde ce da igra mozda umesto bejla jer bejl i ne asistira vise izgleda izgubljeno na terenu