Rodžers igra čvrsto - Sterling ostaje - dokle?

Autor: Đorđe Đokić
subota 02.05.2015.
00:46
Izvor: Sportske.net

Brendan Rodžers je otkrio stav kluba oko sage sa produžetkom ugovora Rahima Sterlinga. Kakvi su planovi?

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Liverpul je odlučio da stane u gard i da ne dozvoli Rahimu Sterlingu da ih ucenjuje, a Rodžers je otkrio da mladi napadač sigurno neće napustiti klub ovog leta, čak i po cenu da ne produži ugovor.

Kako stoje stvari na Enfildu? Sterling je odbio ugovor po kom bi dobijao 100.000 funti nedeljno i za sad je i dalje na ugovoru od 35.000 funti. Rodžers tvrdi da Liverpul neće prodati talentovanog napadača čak i ako ne produži ugovor i da će Sterling zbog toga izgubiti 3.38 miliona funti naredne godine u platama, te da je to odluka menadžmenta koji je spreman na to da izgubi Sterlinga na kraju ugovora bez obeštećenja.

"Mi smo jasno stavili do znjanja šta možemo od samog starta i vlasnici su bili fer. Rahim neće ići nigde ovog leta, čak i ako ne potpiše produženje ugovora" - tvrdi Rodžers.

Sterling je međutim u intervjuu BBC-u prošlog meseca rekao da ne napušta Liverpul zbog novca, već da je problem u ciljevima kluba i ambicijama i mogućnostima da ih realizuje. Realnost je da Liverpul ne može 20-godišnjem napadaču da garantuje ni Ligu šampiona, a kamoli trofeje i to je izgleda kamen spoticanja.

"Vidite, svi žele da osvajaju trofeje i da igraju u velikim takmičenjima, ali je važno i da imate šansu da se borite za to. Mislim da je sada opušteniji nego do skoro. Ponovo veruje u sebe. Imali smo par dobrih sastanaka. Dolazio je kod mene kući, što nije običaj, lepo smo razgovarali i o ličnim planovima. Ne samo o fudbalu, već i o njegovoj budućnosti jer je još mlad i mnogo toga je prošao u poslednje vreme." - objasnio je Rodžers.

Sterling ne igra u formi zbog koje Liverpul želi da produži ugovor sa njim već dugo.

"Mi smo tim, tako da je do svih na terenu da igraju dobro. Ali, ono što volim kod Rahima je što bez obzira na formu, on na treningu radi odlično, želi da uči i daje sve od sebe." - objašnjava trener Liverpula.

Interesovanje za Sterlinga pokazali su do sada Mančester Siti, veliki rival Mančester Junajted, kao i Real iz Madrida.

Rodžers je najavio i da se pregovara o novim ugovorima za Breda Džonsa i Kolo Turea, kao i da će Liverpul ispoštovati "Guard of honour" protiv Čelsija.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
R.M. Zauvijek
Saturday, 02.05.2015
10:04

Ako stigne dobra ponuda,ja mislim da ce ga ipak prodati.

avatar
Gorčilo
Saturday, 02.05.2015
10:03

,,Pregovaramo o produžetku ugovora sa Tureom''...Ovo je propast!!

avatar
Literate
Saturday, 02.05.2015
09:50

Ovaj B. Rodzers uvek radi suprotno od isplativog! Pitanje je da li ce on ostati na klupi, tako da su njegove izjave i navodna interesovanja za igrace uzaludna. Prodati Sterlinga bi bilo najkorisnije po klub.

avatar
Poznavalac
Saturday, 02.05.2015
09:29

Samo da rodzers dobije otkaz i bice sve ok.

avatar
lamps8
Saturday, 02.05.2015
02:22

ubedjivanje isto kao i za suareza ne treba to liverpulu ako nece neka ga prodaju i dovedu nekog drugog igraca.

avatar
Делија_момак
Saturday, 02.05.2015
02:14

Без обештећења?! Па онда би сами себи пуцали у главу кад би га пустили да оде! Ко је он и шта је он да тако уцењује клуб који му је дао све?

avatar
JordonIbe33
Saturday, 02.05.2015
02:11

U neku ruku bi i voleo da ostane, u neku i ne, Liverpul mu sve dao, on se onako ponasa, a u neku ruku ga razumem jer se Liverpul ne bori za trofeje, ali sta on ima da se pita, nek potpise 4 godine, pa nek ode bez obestecenja, ima 20 godina tek, ako misli da ce igrati u Sitiju,ili tako nekom klubu pored svih tih zvezda, dok je on klinac, neka mu sreca, mi cemo uzeti dobre pare, on propao, mi dobismo!

avatar
Saturday, 02.05.2015
01:15

Mole te navijaci konkurentnih timova da ostanes tu gde jesi xD

avatar
Emre Can
Saturday, 02.05.2015
13:39

Ne pricamo o Hereri ili Luk Shawu,pricamo o Sterlingu

avatar
MANUTD
Saturday, 02.05.2015
19:33

Stavi Soa na Sterlingovu poziciju i dobices isti kvalitet. Sterling obican trkac i nista vise od toga.

avatar
Saturday, 02.05.2015
14:16

Za Soa se slazem, ali Erera ??? Decko vas je sahranio svojim dodavanjima i dodavanjima u oba meca. Sou ce opravdati novac tek sledece godine.