Red za Depaja sve duži

Autor: Boban Filipović
četvrtak 12.03.2015.
10:57
Izvor: Sportske.net

Prvu zvezdu holandske 'Eredivizije' ćemo naredne sezone najverovatnije gledati u Premijer ligi, pitanje je samo u kom klubu.

Beta/AP Photo/Dmitry Lovetsky
Beta/AP Photo/Dmitry Lovetsky

Povezane vesti

Ozbiljno inetresovanje za Memfisa Depaja pokazali su Mančester Junajted i Totenhem, sada se u trku uključio i Liverpul, piše ostrvske štampa.

Trener i legenda 'Filipsovaca', Filip Koku, je nedavno izjavio da će prva zvezda njegovog tima gotovo sigurno biti prodata na kraju sezone, a najveće šanse za realizaciju transfera daju se Mančester Junajtedu.

Razlog za tave tvrdnje leži u holandskoj vezi, tačnije o obostranoj želji Luja Van Gala i Memfisa Depaja da ponovo sarađuju. Podsetimo, mladi reprezentativac 'Oranja' je bio jedno od najvećih otkrovenja Mondijala u Brazilu na kome je Holandija osvojila bronzu.

Ipak, kako stoje stvari, 'Đavoli' su dobili konkurenciju u Totenhemu, ali i u najljućem rivalu Liverpulu. Engleski mediji su došli do saznanja da je Brendan Rodžers veliki poštovalac lika i dela najtalentovanijeg holanskog fudbalera u ovom trenutku.

Menadžer 'Redsa' veruje da bi sa njim, Staridžom, Strelingom i Kutinjom imao napad koji bi bio kadar da vodi njegov tim do titule šampiona Engleske, trofeja koji se tako dugo čeka na 'Enfildu'.

Cena ovog 20-godšnjaka na tržištu je oko 15 miliona evra (izvor trasfermarkt), ali budući da je nedavno produžio ugovor sa 'Filipsovcima' do 2018. godine, za očekivati je da ga klub iz Ajndhovena proda za dosta veći iznos.

PSV je lider na tabeli nakon 26 odigranih kola sa 11 bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca i branioca titule Ajaks, a Memfis Depaj je  na čelu liste strelaca sa 16 postignutih golova.

depaj

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Emre Can
Thursday, 12.03.2015
12:07

Ja ga vidim u Mancesteru ako Van Gal ostane trener... Ovo da ga Liverpul trazi je glupost,Liverpul ima dosta mladih igraca na krilnim pozicijama i zvanicno najboljeg mladog na svetu-Sterlinga...