Razlozi zbog kojih je Nejmar odbio Mančester Siti su u najmanju ruku ČUDNI...

Autor: Miloš Marković
utorak 16.12.2014.
15:17
Izvor: Sportske.net

Brazilac je pažljivo analizirao kada je birao evropski klub u koji će se preseliti iz domovine.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Leto 2013. godine donelo je, sećamo se svi, jedan od najznačajnijih transfera u skorijoj istoriji fudbala.

Brazilsko čudo od deteta, sada kapiten selekcije svoje zemlje, novi vođa i idol brazilske omladine, Nejmar, rešio je da se preseli u Evropu.

Klubovi su stajali u redu, istraživali su mogućnost da dovedu fudbalera koji osim igračkih kvaliteta nudi i neverovatan marketinški potencijal. Real Madrid i Barselona su se uhvatili u 'El Klasiko' klinču, iz prikrajka su vrebali ostali (finansijski) moćnici.

Želeo je Nejmara i Mančester Siti.

Kontaktirali su Građani Santos u leto 2013. godine, ali su ubrzo saznali da nemaju nikakve šanse da ostvare željeni transfer. Verovatno su se zbunili kada su čuli razlog, koji jeste nesvakidašnji.

Naime, kako otkriva repsektabilni i dobro obavešteni 'Gardijan', Nejmar je u to vreme čvrsto verovao (možda to i dalje misli) da bi mu za igranje po 'blatnjavim terenima Premijer Lige' bile potrebne 'specijalne kopačke', te da nije hteo da rizikuje.

Od tada je Nejmar igrao na engleskim terenima u dresu Brazila, u narednoj fazi Lige šampiona igraće upravo na svom nesuđenom stadionu, Etihadu, imaće još jednu priliku da potvrdi ili opovrgne svoja uverenja.

Slažemo se da sunčana Barselona uvek ima kartu više u pregovorima sa konkurentima, dok predrasude ovakvog tipa idu na uštrb Engleza.

U svakom slučaju, čudan 'izgovor', zar ne?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Barça el honor
Tuesday, 16.12.2014
16:48

pa jednostavno nije hteo da predje u siti,niti jedan drugi klub nego u barsu, ovo za kopacke i terene su neke price bez veze

avatar
Rolo_MC
Tuesday, 16.12.2014
20:45

Da je tolko zeleo bas u Barcu ne bi uzeo 40mil sa strane. :D

avatar
Barça el honor
Tuesday, 16.12.2014
21:57

nudili su siti i real vise para, cak je i bajern bio u trci, a to sa strane i njegovog oca sto ga optuzuju stvarno ne znam