Rajt-Filips pronašao novi angažman u SAD

Autor: Nikola Miloradović
petak 24.02.2017.
23:43
Izvor: Sportske.net

Bivši fudbaler Čelsija i Mančester sitija nastavlja karijeru u drugom po rangu takmičenju u Sjedinjenim Državama.

EPA/KAREL PRINSLOO
EPA/KAREL PRINSLOO

Povezane vesti

Nekada jedan od najboljih ofanzivaca "Gordog Albiona" Šon Rajt-Filips pronašao je novi angažman u SAD.

Nakon što je od 2015. u dva navrata nosio dres Njujork Red Bula, brzonogi 35-godišnjak se seli u niži rang takmičenja, kako će do kraja sezone braniti boje Finiks Rajzinga, koji se takmiči u Junajted Soker ligi, drugom po rangu takmičenju u Sjedinjenim Državama.

"Prezadovoljni smo što nam se pridružio igrač takvog kvalitet i sa takvim iskustvom kakav je Šon. Sada smo korak bliže tome da postanemo jedan od najboljih klubova u USL ligi", izjavio je trener Finiksa Frenk Jelop.

Rajt-Filips je profesionalnu karijeru počeo u Mančester sitiju još 1999. godinem da bi se nakon šest godina u dresu "Građana" preseli ou Čelsi, za koji je nastupao u tri naredne godine, da bi se 2008. vratio u redove Mančester sitija.

U svojoj drugoj epizodi u redovima mančesterskog kluba Rajt-Filips je odigrao tri sezone, a 2011. se preselio u Kvins Park Rendžers.

Nakon četiri godine u redovima "KPR-a" otišao je u SAD, u redove Njujork Red Bula, gde je na kraju prve sezone otpušten, da bi na početku naredne potpisano novi ugovor sa ekipom iz "velike jabuke".

Sada se preselio u Arizonu, gde će nastupati do kraja 2017. godine.

Tokom svoje karijere odigrao je i 36 mečeva za reprezentaciju Engleske, a u klupskoj karijeri "okitio" se titulom u Premijer ligi 2006. kada je nosio dres Čelsija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke