Premijerligaši se utrkuju za ovog Poljaka!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 07.11.2016.
17:46
Izvor: Sportske.net

Pet klubova iz Premijer lige i čak jedan iz Čempionšipa zainteresovani su za napadača Dinama iz Kijeva.

screenshot - Youtube.com
screenshot - Youtube.com

Povezane vesti

Stouk, Everton, Sanderlend, Vest Brom, Vest Hema, kao i "drugoligaš" Aston Vila zainteresovani su za usluge napadača Dinama iz Kijeva koji se nalazi na pozajmici u redovima belgijskog Anderlehta.

Naime, u pitanju je Lukaš Teodorčik, momak koji je "zapalio" belgijski šampionat ove sezone.

Anderleht je drugi u ligi, a Poljak je na prvom mestu liste strelaca zajedno za napadačem Kortijka Saidom, sa devet postignutih golova.

Ovaj 25-godišnji napadač je karijeru počeo u domovini, nastupao je za Poloniju a potom i Leh, sa kojim je osvojio poljski šampionat.

Pre dve godine je pojačao redove kijevskog Dinama za sumu od oko 4 miliona evra, za dve sezone u ukrajinskom klubu odigrao 42 utakmice u svim takmičenjima i postigao 16 golova, da bi se ove sezone preselio u Anderleht na pozajmicu.

U Belgiji je pored devet golova u Jupiler ligi, postigao i šest golova na evropskoj sceni u isto toliko nastupa.

Klub iz Brisela ima mogućnost da ga potpiše na kraju sezone, ali ako se u priču umešaju imućni premijerligaši, pa i dobro situirana Aston Vila, teško da će Belgijanci zadržati odličnog Poljaka. Njegova vrednost se procenjuje na 12 miliona funti, veruje se da ga prate i klubovi poput Borusije iz Dortmunda, Milana i Bajer Leverkuzena.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke