Postoji li zamena za Ronalda?

Autor: Boris Jovanović
utorak 09.09.2014.
13:36
Izvor: Sportske.net

Ne prestaju glasine oko Kristijanovog odlaska iz Reala. Sve je počelo prodajom Di Marije, a navodno je Real spremio i zamenu!

Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Povezane vesti

Spekulacija na Pirinejima nikad dosta. Posle prodaje Di Marije i Kristijanovog nezadovoljstva, i sam Portugalac i Florentino Perez su probali da ispeglaju stvari.

Predsednik Reala sigurno ne gleda blagonaklono na mešanje u klupsku politiku, a Ronaldo je izjavom da se nada da će se jednog dana vratiti u Mančester odmah pokrenuo lavinu glasina o tome da će probati da narednog leta prisili Real da ga proda bivšem klubu.

Neke trezvene analize pokazuju da ukoliko zaista bude želeo na ostrvo, Real neće imati izbora. Nezadovoljan igrač takve klase bi bio suviše veliki rizik za Merengese, pa sve zavisi od želje Ronalda, ali i toga koliko je spreman da plati Junajted.

Naredno leto je daleko, no Englezi veruju da bi transfer bio u interesu svih, Real bi mogao da krene dalje u novu eru, Junajted bi vratio prestiž na globalnom planu i izvukao poslednjih nekoliko godina od Ronalda koji lagano prilazi zenitu.

Jasno je, u tom slučaju bi CR7 završio karijeru u Junajtedu, no kako rekosmo, sve je to na dugom štapu.

Pa, ko bi bio zamena, ako tako nešto postoji?

Prvi tim medija u Engleskoj i Španiji je Eden Azar. Njega je Real identifikovao kao narednog "Galaktikosa", ali jasno da će se tome suprotstaviti sam Murinjo koji na Belgijancu gradi budućnost.

No, da li zaista verujete da Perez ne bi dobio tu bitku?

Real je spreman da sruši sve barijere i ponudi novac koji niko ne može da odbije. Neka procena je da bi oko 75 miliona evra bilo dovoljno za Azara, a sam Anhel Di Marija kaže da ne bi bilo čudo da se Ronaldo vrati.

"Ne znam koliko će još izdržati tamo", primetio je Argentinac koji je bio prinuđen da napusti Madrid.

Da li ćemo narednog leta videti veliki preokret, i da li postoji zamena za Ronalda?

Na potezu će biti sam Portugalac, ali i Florentino Perez...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke