Poketino hoće reprezentativca Italije!

Autor: Nikola Miloradović
petak 06.01.2017.
18:39
Izvor: Sportske.net

Ekipa Totenhem Sparsa zainteresovana je za polivalentnog veznog fudbalera, za kojeg se smatra da je jedan od najtalentovanijih italijanskih fudbalera.

Beta/AP Photo/Claude Paris
Beta/AP Photo/Claude Paris

Povezane vesti

Kako prenosi britanski "Evening Standard", ekipa Totenhema je zainteresovana za fudbalera Fiorentine Federika Bernardeskija.

On je svoje ime u tefter Maurisija Poketina stavio, kada je upravo protiv Sparsa postigao golčinu sa preko 30 metara, u susretu "Viole" i "Pevac" u Ligi Evrope, minule sezone (gol pogledajte na dnu teksta).

Od tada ga imaju u vidu, a sada su pokazali nešto intenzivnije interesovanje, da ga dovedu na "Vajt Hart Lejn".

Ipak, neće imati lak posao, kako je talentovani Italijan na meti nekoliko evropskih velikana, poput minhenskog Bajerna, Pari sen Žermena, pa čak i Barselone.

Pretpostavlja se i da u upravi Fiorentine nisu preterano kivni da puste svog ponajboljeg fudbalera ove zime, ali da ponudi od 40 miliona funti neće moći da odole na leto.

U upravi kluba sa "Artemio Frankija" su čak zainteresovani i da produže saradnju sa Bernardeskijem do 2022. godine i da pritom u njegov ugovor stave klauzulu od 70 miliona funti.

Fudbalerov agent Bepe Boco je otvoren za razgovore o novoj saradnji sa timom iz Firence, ali ne želi da se u ugovoru njegovog klijenta nalazi otpusna klauzula.

Belarus Soccer Europa League

Videćemo da li će uprava "Pevaca" pokušati da već u januaru privoli čelnike Fiorentine da puste svog najboljeg igrača, kako je jasno da su finansijski sasvim dobro situirani i da bi lako mogli da se otvore za jedno kvalitetno pojačanje.

Ambicije su posebno porasle, kada je u okviru 20. kola Premijer lige, čini se suviše lako savladan Čelsi, koji je do derbija Londona sa Sparsima, vezao 13 uzastopnih pobeda u elitnom engleskom takmičenju. Nakon tog trijumfa, Sparsi su se popeli na treće mesto na tabeli, sa sedam bodova zaostatka za prvoplasiranim Čelsijem.

Dovođenjem Bernardeskija, koji je ove sezone postigao devet golova u Seriji A, Totenhem Sparsi bi svakako delovali ozbiljnije i istakli bi kandidaturu za borbu za sam vrh tabele.

* Bernardeskijev gol protiv Totenhem Sparsa u okviru Lige Evrope

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dezerter
Saturday, 07.01.2017
00:29

Samo da ostane u Italiji ,tesko se uklapaju fudbaleri iz serije A u PL ,pogotovo kad se ocekuje od njih ,nekad cak i previse.

avatar
Joey Barton
Friday, 06.01.2017
23:03

Ja bih bas voleo da ostane u Violi do kraja karijere :-)

avatar
Armin Barakovic
Friday, 06.01.2017
21:31

Obican igrac...ko cerci...nista specialno...lamela 2 😄

avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Friday, 06.01.2017
21:07

Dobar igrac,ali vise od 15-20 miliona ne vredi sigurno

avatar
Axwell ciganin
Friday, 06.01.2017
20:58

Nemam nista protiv momka, na snimcima se cini odlican, ali da jedan mladic, relativno anonimus kosta 70 MILIONA FUNTI, ne znam...

avatar
mak_juventino
Friday, 06.01.2017
20:45

Odlican igrac , ali ide on u inter ...

avatar
Forza RoSs0neri
Friday, 06.01.2017
20:26

Momka juri takodje pola Italije vec preko godinu dana,jako cesto daje golove za veznjaka i ima raketu u levoj nozi.

avatar
Friday, 06.01.2017
19:41

Zapravo Pocetino hoce Konteovu metu!