Pogba kao Zidan, Juve renovira tim?

Autor: Boris Jovanović
nedelja 04.01.2015.
11:42
Izvor: Sportske.net

Ako se vratimo na početak veka, Juventus je od prodaje Zidana doveo Nedveda, Bufona i Tirama i nastavio da dominira u Italiji. Već postoji spisak pojačanja za leto, ako ode Pogba?

Beta/AP Photo/Gregorio Borgia
Beta/AP Photo/Gregorio Borgia

Povezane vesti

U leto 2001. godine, Juventus je prodao Zidana za oko 75 miliona evra i doveo Bufona, Nedveda, Tirama i Salasa.

Naravno, više je utrošeno na pojačanja nego što je doneo transfer Francuza, ali je opšte mišljenje da je to potez koji je obezbedio dominaciju "Bjankonera" u godinama koje su sledile.

Izuzev Salasa, ostala trojica su bili fantastični potezi u prelaznom roku, pa se navijači pitaju da li je moguće da se slično ponovi u leto 2015?

Naime, zlatna koka Pol Pogba bi mogao da bude prodat za 100 miliona evra i to bivšem klubu, Mančester Junajtedu iz koga je stigao kao slobodan igrač. Ako zaista takva ponuda stigne iz redova "Đavola" čini se da Italijani neće imati izbora, iako se Francuzu baš i ne ide iz Torina u narednih par godina.

Međutim, danas mediji na Apeninima pišu da je već napravljena lista želja, u pitanju su četvorica igrača koji bi mogli na leto da stignu u Torino.

Prvi je Radamel Falkao od koga Juve ne odustaje. Njegova sloboda bi koštala 40 miliona evra, ako ga ne otkupi Junajted od Monaka. To je neizvesno, Kolumbijac je bio na pragu Juventusa prošlog leta, no "Bjankoneri" nisu mogli da pariraju ponudi Mančester Junajteda.

To je samo početak, uslediće kompletno renoviranje odbrane na meti će biti Brazilac Miranda iz Atletika i Mats Humels iz Dortmunda, računa se da bi njih dvojica mogli da koštaju oko 50 miliona evra.

I na kraju, Ramireš iz Čelsija koji je takođe bio meta u avgustu. Njega želi i Real, ali u Juventusu bi realno imao više prostora za igru i to po desnoj strani.

Ovo je naravno samo jedna varijanta, druga bi bila da prodaju Vidala, ali njegova cena je pala i čini se da je Juve propustio šansu da ga proda za veliki novac.

Ipak sa pomenutom četvoricom, uz nukleus ekipe koja ostaje nepromenjena, sigurno je da bi i dalje bili najjači tim Serije A.

Uspelo je 2001. da li će se ponovo odlučiti na isti potez?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Carina
Sunday, 04.01.2015
12:44

Realno, Pogba ne vredi vise od 40-45 miliona evra. Sve preko toga je lopovluk.

avatar
Diego Forlán Corazzo
Sunday, 04.01.2015
13:52

Ja nemam Arenu, tako da nisam gledao Pogbu u Seriji A, ali ono sto sam gledao (na SP i u LS protiv nas) jako je malo pokazao tako da ne znam kako on moze da bude toliko skup. Nadam se da ovo niko od Juventina nece shvatiti kao uvredu, ja mozda nisam gledao dovoljno njegovih utakmica da bih sudio, ali kad god sam ga gledao bio je slab.

avatar
NedvedSRB
Sunday, 04.01.2015
13:55

nek vredi Illaremendi 40 miliona...nni jedan pojedinačno igrač ne vredi više od 30 miliona ali moramo shvatiti vreme u kome živimo, sve cene su otišle gore i Juventus apsolutno treba da traži i više od 100 miliona ako želi da bude top ekipa! Za koliko bi UTD prodao Runija, Real Ronalda, Barsa Messija, Bayern Gotzea i Riberija? Za potencijalnu zlatnu loptu treba pošteno olešiti bilo koga ko želi da ga uzme