Platini, ovo je francuska matematika?

Autor: Boris Jovanović
utorak 31.03.2015.
10:18
Izvor: Sportske.net

Zemljaci predsednika UEFA planiraju velike kupovine tokom leta. Dvojica igrača na meti, s obzirom na ograničenje koje imaju zbog finansijskog fer pleja, izgleda da planiraju jednu prodaju koja će biti svetski rekord!

Beta/AP Photo/Sergei Grits
Beta/AP Photo/Sergei Grits

Povezane vesti

U suštini matematika je, "Uz ograničenja možemo da potrošimo 55 miliona, prodamo Kavanija i kupimo dvojicu".

Naime, francuski mediji pišu da je to plan Pari Sen Žermena, kako bi dve velike zvezde stigle ovog leta u Pariz. Jedna je Pogba, druga Anhel Di Marija.

Pitanje je koliko je realno da se talentovani Francuz nađe u rodnom gradu, ali i ako se to desi, transfer neće biti manji od stotinak miliona.

Što se Anhela Di Marije tiče, sigurno da ni Junajted neće želeti da ga se odrekne za manje novca nego što ga je kupio, pa bi ova dvojica fudbalera mogla da koštaju najmanje 150 miliona evra.

Ako je ovaj plan tačan, Kavani će napasti svetski rekord u visini transfera, odnosno biće prodat za 100 miliona.

Šalimo se naravno, ali nije jasno kako će, uz poštovanje finansijskog fer-pleja Parižani uspeti da dovedu pomenutu dvojicu igrača. Oni bi mogli da se odreknu Kavanija, Lavecija i eventualno Matuidija, ali ni trojica fudbalera sigurno zajedno ne vrede 100 miliona.

Dodajte tome da će ih teško biti uhlebiti, ako se ne odreknu velike plate i jasno je da je u pitanju neka matematika koju će morati da objasne Platiniju.

L'Ekip navodi da, ukoliko Junajted ne bude želeo da pusti Di Mariju, alternative su De Brujne, Rojs ili Lakazet, osim ovog poslednjeg, pomenuti fudbaleri vrede oko 40 miliona evra, što ponovo neće moći da se provuče kroz peglanje knjiga.

No, da vidimo, Parižani su gladni novih lica i velikih transfera, sigurno da imaju neku računicu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke