Ovo su Vengerovi planovi?!

Autor: Miloš Marković
nedelja 03.05.2015.
10:53
Izvor: Sportske.net

Francuz naredne sezone želi da napravi dodatni iskorak i još ozbiljnije konkuriše za titulu u engleskom prvenstvu.

Beta/AP Photo/Lionel Cironneau
Beta/AP Photo/Lionel Cironneau

Povezane vesti

Da bi u svojoj nameri uspeo, Arsen Venger će morati da svoj tim pojača na deficitarnim pozicijama.

Neka od potencijalnih pojačanja su već poznata, u zavisnosti od dešavanja na transfer pijaci, moglo bi se očekivati da na Emirejts tokom leta stignu neki od fudbalera koje ćemo vam predstaviti u ovom tekstu.

Engleski novinari se slikovito izražavaju u vezi Arsenala kada kažu da su 'davno prošla vremena kada se Arsenal dovodio u vezu sa napadačima iz druge makedonske lige'.

Mesut Ozil je bio ta prekretnica i zaokret u poslovanju, za njim i Aleksis Sančez, a uz njega i Dani Velbek.

Poslednjih meseci, Vengerov tim se dovodi u vezu sa visoko profilnim igračima, a poslednjih dana i pravom legendom - Ikerom Kasiljasom.

Engleski mediji izveštavaju da je Arsen Venger lično kontaktirao legendarnog golmana Real Madrida, za koga kraljevski klub zamenu vidi u golmanu Mančester Junajteda, Davidu de Hei. Osim Ikera, u konkurenciji za mesto na golu Arsenala jeste i Petr Čeh, proslavljeni čuvar mreže londonskog rivala, Čelsija.

Još jedan fudbaler koji se dovodi u vezu sa Arsenalom jeste Ilkaj Gundogan.

Venger namerava da pretekne Junajted, koji je takođe pokazao interesovanje, te ovog fudbalera Borusije dovede na Emirejts. Inače, jasno je da će nakon odlaska Jirgena Klopa mnogi od prvotimaca Dortmunda poželeti da promene sredinu, a Venger pomno prati situaciju u vezi sa Gundoganom, Rojsom, te i potencijalnim rešenjima u odbrani, Matsom Humelsom i Nevenom Subotićem, sa kojim je Venger još ranije dovođen u vezu.

Jedno od iznenađujućih imena koje se dovodi u vezu sa Arsenalom jeste Isko (Alkoron).

Talentovani Španac je stigao iz Malage pre tri godine, ali još uvek nije preuzeo ulogu lidera, koja mu je predviđana. Limitirano vreme na terenu u oštroj konkurenciji na sredini terena jeste Vengerov adut, a nade su dodatno podgrejane navodnom izjavom Florentina Pereza da će saslušati ponude za ovog 23-godišnjaka.

Venger ne bi bio Venger kada mu za oko ne bi zapao i poneki fudbaler iz Francuske.

Ovoga puta se nameračio na Aleksandra Lakazeta, ubojitog napadača čija se cena procenjuje na 30 miliona funti. Tijeri Anri smatra da ovaj 23-godišnjak nije zreo za izazove Premijer Lige, a iz Francuske stižu informacije da bi rado ostao još godinu dana u domovini.

Venger je promenio poslovnu filozofiju, svakako da ovog leta ne treba očekivati aktivnosti u vidu pojazmice povređenih fudbalera iz druge ruske ili makedonske lige, te talentovanog klinca iz poljskih klubova.

Navijači Tobdžija ovo leto očekuju željno.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vrsnipoznavaoc10
Friday, 08.05.2015
21:35

Casillas (Ospina, Szczesny),nDebuchy (Bellerin), Mertesacker (Gabriel), Koscielny, Gibbs (Monreal),nRamsey (Schneiderlin), Cazorla (Wilshere, Coquelin), nSterling, Ozil, Sanchez,nBenteke (Giroud, Wellbeck).n4-2-3-1

avatar
Leyton Orient
Sunday, 03.05.2015
15:34

Nemaju oni para za to

avatar
wsaydxert
Thursday, 07.05.2015
12:45

Ako neko ima para, ima Arsenal...

avatar
Sunday, 03.05.2015
13:34

Stalno je jurio Francuze, mogao bi sad da isforsira Lakazeta. Ipak je nije malo stvar dati 26,27 golova u ligi. A i onako mu treba jedan drugaciji tip napadaca od Zirua. Pre bih Lakazeta nego Rojsa, samo zbog povreda. Mada bilo ko da dodje od njih, bio bih srecan. Treba na centralni vezni tipa Gundogan, jer jedino Ramzija imamo na toj poziciji, dok VIlsir vise vremena provodi u bolnici. Artetu i Flaminija necu da uzimam u obzir. Ako se Kokelan povredi, onda nemamo dobru zamenu.

avatar
Millennium
Sunday, 03.05.2015
13:17

Ne treba im golman ospina odlicno brani i otkad je on stao oni su zaredali ovu seriju sto imaju u odbrani im fali jedan lider neko ko ce dole da komanduje gundogan im je potreban od rojsa nema nista produzio je ugovor nece da ide a i ako bude isao dortmund ce da trazi bas velike pare jer ako se neki dybala prodaje za 50 ne vidim razlog da dortmund trazi manje za provjerenog igraca opet trazi francuza za napadaca vidim bolje da dovede nekog bas top igraca po meni njima bi dzekson martinez bas legao ali poznavajuci vengera on ce neke francuze dovesti mozda onog iz monaka zadnjeg veznog nekog napadaca da bude zamjena kada nema zirua jer u njega bas vjeruje i to je to ali ako dovede nekog od ovih gore navedenih to ce biti premija ne moze do titule da te vodi flamini i njemu slicni.

avatar
gunner 85
Sunday, 03.05.2015
12:58

mislim da od ovih sto su nabrojani ovde od golmana nece biti nista jer ospina brani dobro i zasto ga bacati u stranu sada ....... eventualno Arsenalu fali napadac da ne bi ziru igrao stalno napred tako da mozda lakazet ......plus posto idu flamini i diabi i prica se i sto je sasvim moguce da wolkot ode jer jednostavno covek ne igra ni u kupu mozda jos jedan vezni igrac i to je to ....... ne ocekujem stopere jer ih imamo dovoljno jedino ako neko ode od njih sto je malo verovatno

avatar
skols18
Sunday, 03.05.2015
12:12

Bori ce ko i svake god za 4mesto..titulu mogu da sanjaju samo

avatar
milosafc
Sunday, 03.05.2015
20:41

bitno da vama sledece sezone dolaze humels, depaj, bejl, varan i ostali i vi osvajate sve moguce

avatar
Denis Split
Sunday, 03.05.2015
12:11

Otamendi, Kondogbia i Benteke. Nije nerealno, ništa više nam ne treba od toga.

avatar
Andrej
Sunday, 03.05.2015
11:57

Arsenu je potrebna jedna stvar, da su mu igraci na broju! Tvrdim da sa trenutnim timom, bez povreda, moze do titule, ali po koji igrac svetske klase nije na odmet

avatar
Bane_Arsenal
Sunday, 03.05.2015
11:53

Ipak mislim da je ovo nemoguča misija,ma da dobro bi bilo da nam dodzu 😊

avatar
Sunday, 03.05.2015
11:17

Svi da dovedu Iska, i sviam adut sto kao ne igra mnogo a covek je 6 igrac po broju provedenih minuta na teenu? NIje se nametnuo kao lider, pored Ronalda i Rmaosa lider ne moze da bude nikako ni Zidan a ne Isko. Za Kasiljasa, ce biti spekulacija ko prosle sezone i na kraju ce biti isto nista. Ostali su manje vise realni, stim sto mislim da ce Ceha tesko jer Murijo sigurno nece pojacati Arsenal, pre ce Ceh u Italiju ili Spaniju ili Nemacku.

avatar
Milan Lukić
Sunday, 03.05.2015
14:55

Svako ko je realan vidi da je Isco 4 puta bolji veznjak od Modrića, to se vidi kad Isco igra, nema tu mnogo pametovanja, i stvarno ne razumijem zašto ga se Real odriče.

avatar
Sunday, 03.05.2015
17:38

ja llepo reko da ga se Madrid ne odrice nego da su glupe spekulacije. I nije Isko bolji od Modrica to smo svi videli ove sezone. Isko uvek ima potez vise, gnjavi loptu i preteruje, u vise navrata.

avatar
Boykevp
Sunday, 03.05.2015
11:07

igrac profila gundogan najvise nedostaje arsenalu, ali sumnjam da ce uspeti arsen da ga dovede u london, iako bi ja najvise voleo da dodnje u london, ali cini mi se da ce pre otici u mancester. Ne znam kako se pokazao paulista, ali koscenli i mertesaker ne mogu da iznesu sami celu sezonu, i u toj liniji treba isto jedno dobro pojacanje. Rojs je cini mi se nerealna opcija, iako je vrhunski fudbaler, ali onda bi neko morao da otpadne iz tima, mozda bi mogli da odigraju kasorla i ramsi kao centralni vezni, rojs i sancez po krilima ozil polu spic, i to bi po meni bio vezni red koji moze da napadne titulu. e sad koliko je to realno i stra ce se zapravo desiti na leto, videcemo.. u svakom slucaju ukoliko zeli titulu, arsen mora da dovede vrhunske igrace.. sa ovim kadrom 2.pozicija je vise nego uspeh

avatar
MSSZRMK
Sunday, 03.05.2015
11:02

A na kraju ce dovesti neke francuze i to je to.

avatar
Bane_Arsenal
Sunday, 03.05.2015
13:19

Baš tako kao uvek što radi

avatar
Denis Split
Sunday, 03.05.2015
13:49

Pa neka slobodno dovede francuze 'neke', ja se nebi bunia da dovede Kondogbiu i Lazacetea.