OVO su Van Galovi planovi za leto!

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 16.02.2015.
10:38
Izvor: Sportske.net

Uvek otvoren prema medijima i javnosti, Holanđanin je već sada nagovestio svoje planove za letnji prelazni rok.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Potrošio je Junajted ozbiljan novac prošlog leta, očekivani rezultat je izostao.

Skupocena pojačanja nisu doprinela boljitku igara i rezultata na terenu, deo krivice snosi i sam Van Gal koji je priznao da je tokom ove sezone previše kombinovao, te da i dalje traži pravo rešenje za uklapanje svih fudbalera koje ima na raspolaganju i maksimalno eksploatisanje njihovih pravih mogućnosti.

Jedno je sigurno, na leto će njegov tim poprimiti nove obrise, transformacija crvenih đavola nije završena.

Prva stvar koja se treba očekivati desiće se i pre leta, u pitanju je odlazak Radamela Falkaa. Kolumbijac je pozajmljen iz Monaka, pozajmica ističe u maju, a engleski mediji decidno ističu da se Tigar neće preseliti za stalno na Old Traford.

285 hiljada funti nedeljno je preveliki trošak za fudbalera čiji je učinak više nego razočaravajući.

U strahu da bi porastom pritiska ova činjenica mogla da utiče i na remećenje atmosfere i balansa u svlačionici, Van Gal racionalno razmišlja. Kolumbijac ne daje golove, biće vraćen kući. 4 pogotka na 16 mečeva je mizeran učinak, strahovi od novih povreda samo dodatno remete planove.

Pri tom, Van Gal je zbog oštre konkurencije u napadu, zapostavio Vejna Runija. Kapiten je vraćen u sredinu, Van Gal jeste govorio o tome da mu je teško da uklopi Van Persija, Runija i Radamela. Ne sme se zaboraviti ni mladi Vilson, koji se dobrim partijama i golovima ozbiljno nameće.

„Kada ne igra Van Persi pitate me gde je Falkao i obrnuto. Uvek imate neki komentar. Runija sam vratio u sredinu kako bih uklopio napad, zato i ne postiže golove.“, obratio se medijima Holanđanin nedavno.

Brojke su na strani Vejna Runija, čitali ste to OVDE. Nepravedno žrtvovan, Runi bi mogao da se vrati na svoju poziciju, na kojoj je najučinkovitiji.

Maj, dakle, donosi već prve poteze u prelaznom roku. Prema određenim izveštajima sa ostrva, Van Gal će tada već početi da priprema plan za dovođenje Gareta Bejla, iako se ova priča najpre treba pripisati medijskim nagađanjima.

O Bejlu se oglasio Perez, oglasio i Anćeloti, ali i sam igrač ističe da nema nameru da se vraća u Englesku, te da je Real ostvarenje njegovih snova.

Van Gal ima druge mete, primarno je rešenje u vezi.

Nagovestio je tokom vikenda da će na leto krenuti u napad na Kevina Strotmana rekavši da želi ravnotežu u veznom redu u vidu kreativnog fudbalera, koji će stvoriti balans između Di Marije i Januzaja, kao ofanzivno orijentisanih veznjaka.

„Trebaju nam kreativni fudbaleri, to je prioritet u narednom prelaznom roku.“, rekao je u izjavi za zvanični sajt.

Mediji su požurili, spekulišu da će žrtvu platiti Erera, koji i u ovoj konstalaciji ne dobija prostora koliko želi, Strotman je velika želja i sigurno bolje rešenje za sredinu terena. Zaboravlja se i Mata, čije plejmejkerske karakteristike više niko izgleda ne uzima za ozbiljno.

U kombinaciji za leto pominje se i Depaj, sjajni Holanđanin koji blista u domovini, ali čije ofanzivne karakteristike mogu samo da naprave pometnju u Van Galovom timu. Uostalom, Sparsi su takođe u kombinaciji, spekuliše se da će dvostrukom ponudom pokušati da nadmađe Đavole.

Ono što čudi kada je u pitanjuu Van Gal jeste to da se pojačanja u defanzivi ne pominju.

Uzda se Holanđanin u Džonsa, Smolinga i mlade snage koje je forsirao ove sezone, tu je Bleket kao nosilac budućnosti, ali i Mekner koji je nedavno produžio ugovor sa Junajtedom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke