Ovo su Van Galove januarske mete!

Autor: Janko Glavonjić
petak 16.01.2015.
10:25
Izvor: Sportske.net

Kako javljaju engleski mediji, danas će se održati interni sastanak u Mančester Junajtedu, na kojem će biti koncipirana strategija za januarski prelazni rok.

Beta/AP Photo/Clint Hughes
Beta/AP Photo/Clint Hughes

Povezane vesti

Mančester Junajted je odavno na tržištu, spekulacije se nižu svakog dana, ali za sada nema konkretnih ponuda i pregovora, ili se oni drže u strogoj tajnosti.

Ono što se zna je da su pozicije štopera i desnog beka prioriteti, a da će se, ukoliko se ukaže prilika, možda dovesti i neki fudbaler na sredini terena.

Što se štopera tiče, Mats Humels, koji je ujedno i meta Arsenala, ostaje ime koje se dovodi u vezu sa Đavolima. Štoper Borusije je nagovestio da bi mogao da ode, ostaje da se vidi da li će ga Borusija pustiti, ali je i veliko pitanje da li će se na kraju Van Gal odlučiti za njega zbog velikih problema sa povredama koje je Humels imao u poslednje vreme.

Markinjoš iz PSŽ-a takođe je ove nedelje počeo da figurira kao potencijalno pojačanje Junajteda, i čini se da je mladi Brazilac trenutno najbliži od svih da obuče dres engleskog tima.

Benedikt Hevedes iz Šalkea se takođe pominje, pogotovo od dolaska Matije Nastasića u taj tim, pretpostavlja se da tim iz Gelzekirhena može da iskoristi ovu priliku da unovči Nemca, pošto je pitanje da li će za nekoliko godina imati ovako dobru cenu.

Virdžil Van Dajk iz Seltika je još jedno ime koje figurira, i čini se da bi defanzivac Seltika najlakše završio u Junajtedu, ako bi ostale opcije propale.

Što se desnog beka tiče, tu izbor i nije preterano širok, Kolman iz Evertona ili Klajn iz Sautemptona. Ipak, oba tima ne žele da prodaju svoje dragulje, pa će Van Gal jako teško ispuniti svoj cilj.

Što se tiče ostalih igrača, i dalje se pominje prelazak Strotmana, ali je jasno da će ga Roma teško pustiti.

Što se tiče odlazaka, jasno je da posle potpisa Valdesa nema mesta za Lingarda, koji će dobiti zeleno svetlo da izabere novi klub, slično je i sa Flečerom, koji više nije isti igrač posle mnogobrojnih povreda, dok bi Januzaj mogao na pozajmicu.

Status Falkaa i dalje je u magli, oprečne informacije stižu iz engleskih medija, tako da još uvek ne očekujemo definitivno razrešenje zavrzlame.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Majk Smoling
Friday, 16.01.2015
11:53

Ne žele da prodaju svoje dragulje? Fudbal je, nažalost, danas takav, da sve ima svoju cenu. Samo je pitanje da li ih van Gaal zaista želi u svom timu. Kolman bi bio odlična investicija za Junajted, a što se tiče Humelsa, to jeste problem što kuburi sa povredama. Iskreno, više bih voleo da dovede nekog drugog štopera, ionako nas povrede zakopaše ove sezone...